Leste i en tråd at noen skal servere jordbærpavlova 17. mai. Fikk veldig lyst å servere det jeg og.
Noen som har en god, bunnsikker oppskrift. (kan ikke misslykkes med desserten vi skal ha med oss i sellskapet 17, mai) så trenger det med teskje hvordan marengen skal bli ferfekt, og hva dere topper den med?
Ja, bortsett fra jordbær da.
Eller noen annen fantastisk oppskrift på dessert som inneholder en blandning av marengs, bær og annet som kan passe?
Mange oppskrifter har 6 eggehviter, men de bunnene blir så digre at det er vanskelig å få de plassert på et vanlig kakefat.
Når det gjelder bunnen følger jeg den oppskriften, men lar den steke 10 minutter lenger.
Deretter pisker jeg 1 1/2 pk. kremfløte og legger oppå bunnen.
Hva jeg fyller med er litt alt etter hva jeg har, men sist jeg lagde var jordbær ikke å oppdrive, så jeg brukte en pose med frossen skogsbærblanding smaksatt med litt melis, som jeg blandet løst inn i kremen.
Vil du bruke jordbær rekker det med en vanlig kurv eller to små, deles opp i biter (gjem noen hele til pynt), 3 kiwier som deles i halve skiver, og gjerne noen mandarinbåter. Alt legges løst oppå kremen, og dyttes litt nedi. Pynt med noen jordbær som er skåret i vifteform, noen hele kiwiskiver litt rundtomkring og gjerne noen physalis.
Å strø med grovhakket sjokolade oppå gjør prikken over i-en :)
Lykke til.
Sett ovnen på 170 grader
Bre 500 gram farin utover et stekebrett, og varm i ovnen 3-4 minutter
Stivpisk 6 eggehviter på høyeste mikserhastighet
Sett mikseren på lav hastighet, og tilsett gradvis sukkeret, la mikseren gå inntil blandingen er tykk, og sukkeret har løst seg opp
Bre marengsen utover et bakepapir. Den ekspanderer i ovnen, så for å få plass til en pavlova på et rundt fat, bruker jeg 24-cm diameter, sånn ca.
Gjør kantene høyere enn midten på marengsen, så sklir ikke kremen så lett av.
Putt pavlovaen i ovnen, slå den av, og la stå over natten.
Jeg bruker å pensle bunnen med smeltet sjokolade, mørk eller hvit, da holder bunnen seg crispy lenger.
Rett før du serverer legger du på enten krem, vailjekrem, iskrem. Vi bruker en pakke fløte og en pose vaniljekakefyll blandet sammen. Toppes med friske bær og/eller frukt. Pasjonsfrukt er utrolig godt på :) Og friske bringebær, det er faktisk hakket bedre enn jordbær på pavlova :jupp:
Jeg bruker også bringebær, blåbære, kiwi, mandariner og selfølgelig jordbær på den kaka. Noen ganger river jeg sjokolade over den pyntede kaka, ikke så ille det heller.
Lag gjerne bunnen kvelden før og pynt rett før servering.
Bruker bringebæreddik i, veldig godt, kjenner bittelitt smak av det. Og så har jeg vaniljekrem (vaniljekrem og pisket krem blandet) jordbær, bringebær, blåbær og kiwi på. Og så grovhakker jeg stratos! EKSTREMTGODT!!!!!!
Jeg har kjøpt vaniljekrem, jordbær, blåbær og rips. Og så har jeg raspet sjokolade.
men hvordan gjør dere når dere skal ha den med dere? Pynter dere den før dere drar eller tar med all pynten? Skal ha den med til dessert hos svigermor på 17 mai. Blir jo noen timer fra vi drar hjemmefra til den skal spises.
Jeg har lagd bunnen nå, men skal jeg smøre utover sjokoladen i dag, eller skal jeg vente til i morgen? Er det mye sjokolade som skal til? Høres ut som om kaken blir myk hvis jeg har på sjokolade.
Bør jeg pakke den inn i noe, eller kan den bare stå på benken?
Har aldri laget pavlova før, men syns det er veldig godt. :nam:
Pensle sjokoladen på i et tynt lag et par timer før du legger på resten av fyllet, bunnen må være kald. 1/3 kokesjokolade er nok. Den trekker ikke inn, men legger seg som en skorpe oppå bunnen, og hindrer kremen i å gjøre bunnen bløt, også smaker det fortreffelig :D
Ikke pakk bunnen inn, den skal ha luft slik at den holder seg sprø. Har du anledning skal du bare la den stå i ovnen så lenge som mulig. Ellers har jeg bare satt den på benken med et kjøkkenhåndkle over.
Jeg skal lage midtsommer pavlova: krem + vaniljekrem blandes + rips, jordbær, blåbær og bjørnebær. i marengsbunnen has hvitvinseddik og maizena - da blir den deilig seig :)
Ja, det går greit uten edikk, men pisk hvittene lenge. Jeg pisket hvittene til min bunn (til i morgen) så hrdt at det var vanskelig å "forme2 den på bakepapiret, og bunnen ble vellykket.
Jeg bruker ofte eggeplommene til sånn sjokoladekrem også. :jupp:
Da varmer jeg eggeplommer, fløte og sukker i en kjele, og pisker til en krem.
Så tilsetter jeg kokesjokolade og litt smør :D
Jeg bruker utelukkende oppskriften til Nigella Lawson, sjokoladepavlova, i og med at den er uten gluten. Da har jeg krem og bringebær eller skogsbær på.
Jeg lager alltid pavlova når vi har besøk av svigersslekten. Svigerinnen min har cøliaki, og det er langt i fra alltid de andre husker å lage kake/dessert uten gluten. (Mat husker de alltid, men ikke det søte.) Hun ELSKER i tillegg pavlova, så da er det jo greit. :) I går kom mannen hjem fra jobb med en pavlovabunn derfra. Det er det største monsteret av en bunn jeg har sett noen gang! 30x70 cm rektangulær pavlovabunn. :D
Jeg laget i dag med norske flagg på. Røde jordbær i hjørnene (lager i langpanne) og blå druer i midten ;) Største bestilte 17-mai kake så da ble det denne. Hele kaka forsvandt selv om vi bare var 6 stk her.
Min Pavlova ble helt utrolig god, og i tillegg så den helt fantastisk ut med jordbær og blåbær (ja, det er vel lov til å si det selv? :knegg: ). Den forsvant fra kakefatet på 10 minutter.