Jeg skal lage sjokoladekake til 17 mai, og googler etter den perfekte sjokoladeglasur. Jeg vil ha smør, kokesjokolade og kaffe i. Men hva er OK blandingsforhold?
1 pk kokesjokolade, 250 gram meierismør, en pakke melis og en liten kopp espresso kanskje?
200 gram margarin
375 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 1/2 ss kakao
7 ss sterk kaffe
Sikt melisen, bland inn det tørre. Smelt margarin og rør det i det tørre sammen med kaffe. Rør til det blir en glatt og smidig glasur. Smøres over avkjølt kake. :nam:
Margarin? :skremt: Den glasuren er god ja, men jeg bruker selvsagt smør. Brukte margarin i fjor en gang da jeg var tom for smør og bensinstasjonen kun hadde margarin, kaken ble faktisk uspiselig, syntes jeg. Kan godt hende det var mye psykisk, jeg kjente bare limet (margarinen) mellom tenner og alt, fikk helt noia.
Jeg har i omtrent det samme som MissS, og det blir veldig godt. Jeg husker ikke blandeforholdene, men det er de samme ingrediensene MEN jeg bruker meierismør og ekte vaniljesukker. Og så bruker jeg espresso, ikke vanlig kaffe.
Her liker vi ikke meierismør. Verste kaka jeg har smakt var ostekake med meierismør i bunnen. :urk: Ellers bruker jeg også espresso og ekte vaniljesukker. :nikker:
100 gram margarin (smør setter veldig sterk smak, og jeg syns det blir litt meget i denne.)
300 gram melis
Pisk sammen, og tilsett melk en ss om gangen, til du får en lett og fløffi krem. Pisk noen minutter ekstra.
Tilsett litt kakao for sjokoladesmak, eller smaksdråper fra LorAnn oils. (Jeg kjøper på traktøren eller jernia til 25 kr for en liten flaske. Trenger bare noen få dråper til en sånn oppskrift.) Du kan også med godt resultat bruke melkefri margarin, og annen væske. Kokosmelk var faktisk enda bedre enn vanlig melk!
Jeg lager alltid dobbel oppskrift, og fryser restene i en ziplocpose. Klemmer ut luften fra posen, og fryser den flatt. Tiner på en halvtime om man får plutselige gjester.
Jeg synes marengssmørkrem er veldig godt. Litt mindre søt, og mer kremet, luftigere og fyldigere enn vanlig smørkrem.
Basis:
3 eggehviter
170 g sukker
200 g mykt smør
Eggehviter og sukker has i en bolle over vannbad. Pisk hele tiden mens blandingen varmes til sukkeret har løst seg opp. Ta av varmen og visp med elektrisk mikser til marengsen er tykk og bollen ikke lenger er varm (hvis marengsen er varm vil smøret smelte). Visp så gradvis inn litt og litt smør. Ikke vær redd hvis kremen ser ut om den skiller seg. Bare pisk videre og den vil bli kremet og fin igjen.
Så kan du ha i ønsket smakstilsetning. Til sjokoladekrem smelter jeg 120 g mørk sjokolade som avkjøles til romtemperatur før den piskes inn i smørkremen.