Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg få din beste oppskrift på sjokoladeglasur/smørkrem til sjokkiskake?

#1

daffy sa for siden:

Jeg skal lage sjokoladekake til 17 mai, og googler etter den perfekte sjokoladeglasur. Jeg vil ha smør, kokesjokolade og kaffe i. Men hva er OK blandingsforhold?

1 pk kokesjokolade, 250 gram meierismør, en pakke melis og en liten kopp espresso kanskje?


#2

MissS sa for siden:

Dette er den aller beste glasuren, jeg lover!

200 gram margarin
375 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 1/2 ss kakao
7 ss sterk kaffe

Sikt melisen, bland inn det tørre. Smelt margarin og rør det i det tørre sammen med kaffe. Rør til det blir en glatt og smidig glasur. Smøres over avkjølt kake. :nam:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Margarin? :skremt: Den glasuren er god ja, men jeg bruker selvsagt smør. Brukte margarin i fjor en gang da jeg var tom for smør og bensinstasjonen kun hadde margarin, kaken ble faktisk uspiselig, syntes jeg. Kan godt hende det var mye psykisk, jeg kjente bare limet (margarinen) mellom tenner og alt, fikk helt noia.


#4

dea sa for siden:

300g melkesjokolade smeltes sammen med 1 dl fløte og smøres på kaka, enkel og god. Får mye skryt når jeg bruker den


#5

MissS sa for siden:

Jeg mente Melange. Er ikke det det samme? Den blir god altså. Har fått utrolig mye skryt for den. :nikker:


#6

Jinx sa for siden:

Jeg bruker også bare sjokolade og fløte. Får masse skryt for den.:D


#7

Dixie Diner sa for siden:

Melange er margarin ja. grøss Prøv med smør, myyye bedre. :nam:


#8

Kitty Bastard sa for siden:

:dulte:
Margarin har ingenting i god kake å gjøre!


#9

Honda sa for siden:

en plate mørk,og en plate lys kokesjokolade smeltes med litt smør og 2 ss kaffe. Så mikses med passe dæsj melis. Nam


#10

safran sa for siden:

Jeg har i omtrent det samme som MissS, og det blir veldig godt. Jeg husker ikke blandeforholdene, men det er de samme ingrediensene MEN jeg bruker meierismør og ekte vaniljesukker. Og så bruker jeg espresso, ikke vanlig kaffe.


#11

MissS sa for siden:

Her liker vi ikke meierismør. Verste kaka jeg har smakt var ostekake med meierismør i bunnen. :urk: Ellers bruker jeg også espresso og ekte vaniljesukker. :nikker:


#12

Frøydis sa for siden:

Jeg smelta ikke smøret, men blanda alt sammen med mikseren. Og jeg kan skrive under på at det ble godt. :nam:


#13

MissS sa for siden:

Den er rågod, ja! :jupp:


#14

Niobe sa for siden:

Her skjønte jeg at dette måtte være en veldig gammel tråd. :knegg:


#15

Frøydis sa for siden:

Gammel eller ikke, jeg googla sjokoladeglasur og da kom denne opp. :nemlig:


#16

MissS sa for siden:

:knegg:


#17

Fluke sa for siden:

:knegg:

Jeg leter også etter glasur, men den må være uten kaffe for guttungen tåler ikke koffein. (Og jeg har ikke koffeinfri kaffe).

Noen som har en god?


#18

Fibi sa for siden:

Jeg bruker følgende oppskrift.

100 gram margarin (smør setter veldig sterk smak, og jeg syns det blir litt meget i denne.)
300 gram melis
Pisk sammen, og tilsett melk en ss om gangen, til du får en lett og fløffi krem. Pisk noen minutter ekstra.

Tilsett litt kakao for sjokoladesmak, eller smaksdråper fra LorAnn oils. (Jeg kjøper på traktøren eller jernia til 25 kr for en liten flaske. Trenger bare noen få dråper til en sånn oppskrift.) Du kan også med godt resultat bruke melkefri margarin, og annen væske. Kokosmelk var faktisk enda bedre enn vanlig melk!

Jeg lager alltid dobbel oppskrift, og fryser restene i en ziplocpose. Klemmer ut luften fra posen, og fryser den flatt. Tiner på en halvtime om man får plutselige gjester.


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg smelter alltid melkesjokolade sammen med fløte. Enkleste og beste glasuren.


#20

Tangerine sa for siden:

Jeg bruker kremost i.


#21

Myria sa for siden:

Jeg synes marengssmørkrem er veldig godt. Litt mindre søt, og mer kremet, luftigere og fyldigere enn vanlig smørkrem.

Basis:
3 eggehviter
170 g sukker
200 g mykt smør

Eggehviter og sukker has i en bolle over vannbad. Pisk hele tiden mens blandingen varmes til sukkeret har løst seg opp. Ta av varmen og visp med elektrisk mikser til marengsen er tykk og bollen ikke lenger er varm (hvis marengsen er varm vil smøret smelte). Visp så gradvis inn litt og litt smør. Ikke vær redd hvis kremen ser ut om den skiller seg. Bare pisk videre og den vil bli kremet og fin igjen.

Så kan du ha i ønsket smakstilsetning. Til sjokoladekrem smelter jeg 120 g mørk sjokolade som avkjøles til romtemperatur før den piskes inn i smørkremen.


#22

Sveinon sa for siden:

Hvordan gjør dere som lager glasur av melkesjokolade og fløte?


#23

polarjenta sa for siden:

Knekker sjokoladen i biter, har i litt fløte, og smelter på svak varme. Rører hele tiden.


#24

Sveinon sa for siden:

Supert, takk skal du ha :) Tar det lang tid før dette stivner igjen? :)


#25

Kirsebær sa for siden:

Smelter sjokolade i fløte og pisker til krem når det har blitt ordentlig kaldt.


#26

Sveinon sa for siden:

Neinei, var ikke ute etter krem, bare en form for glasur ;) Men tusen takk for svar :)


#27

polarjenta sa for siden:

Jeg har det rett på sjokoladkaka når alt er smeltet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.