Jeg har forsøkt å lage aïoli ca sånn her: 4 eggeplommer, 3 dl olje (blandet EVOO og kaldpresset raps), 5 hvitløksfedd, sitron, salt og pepper. Den har ikke skilt seg eller så, men den smaker bare hvitløk og olje. Usj!
Jeg har søkt litt rundt i tråder her og ser at mange mener at olivenolje og raps ikke funker til dette. Skulle kanskje gjort et dybdesøk før jeg gikk i gang, men den gang ei. :mumle:
Kan den reddes på noe vis? Tilsette mere egg??
Hjelp?
Er ikke fem hvitløksfedd veldig mye? Jeg bruker forresten 50/50 av entensolsikkeolje eller rapsolje, og EVOO, og det smaker utmerket. I tillegg bruker jeg hvitløk, salt, sitronsaft, en teskje Dijon-sennep, og en ørliten klype sukker for å runde smaken, og jeg sper gjerne med ørlite kaldt vann til slutt så det ikke skal smake så fett.
Åh, jeg rakk ikke å sjekke her i dag.
Jeg prøvde med sennepspulver, mer salt og pepper, og mer syre. Hjalp ikke. Så prøvde jeg med litt creme fraische. Hjalp heller ikke, så jeg kastet hele greia. :skuffet:
Hvis jeg prøver flere ganger skal jeg bruke solsikkeolje. Men det kan hende det blir noen runder med jukseaïoli først.