Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på deilig "ekte" kakao?

#1

Huldra sa for siden:

Har noen en oppskrift på deilig ekte kakao basert på kokesjokolade istedenfor kakaopulver?

Er det best å bruke vanlig selskapssjokolade eller 70% kokesjokolade?


#2

Sitron sa for siden:

Sjokoladebønner. :hyper:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget av 70 % sjokolade og halvparten h-melk og kremfløte, og rører litt kanel oppi koppen, så har jeg oppi en stoor kremklatt og drysser litt kanel oppå kremen. Er lenge siden jeg laget denne så jeg husker ikke helt målene, men den var SNADDERGOD.

Lurer på om jeg skal prøve å lage kakao av mokkabønner, jeg elsker jo mokka.


#4

Huldra sa for siden:

Og det får man hvor?


#5

Filifjonka sa for siden:

En litt mindre fet utgave enn Isets variant. ;) Men veldig god:
Jeg koker opp bittelitt vann, hakker sjokolade og lar den smelte i vannet, og sper med (lett)melk til den er passe sterk.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Pøh, kakao SKAL være fet og god. Det skal være en deilig utskeielse. :snurt:


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns den er god den jeg lager, med krem i. Fett nok i massevis. Jeg klarer ikke drikke fløte med krem i. :)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det smaker jo ikke fløte da. :) Men hver sin smak. Jeg tåler jo sikkert ikke like mye fett etter operasjonen uansett så jeg må nok gå for din variant fremover, hehe.


#9

Tallulah sa for siden:

Det er godt med en vaniljestang oppi også.


#10

Maz sa for siden:

Bruker en oppskrift på varm sjokolade? Det står instrukser på platene med kokesjokolade.

Trenger ikke hakke sjokoladen bryt den opp i biter i litt vann (eller melk). Tynn ut med ønsket melk.


#11

Polkadot sa for siden:

Dumme damer som frister meg slik! Nå må jeg kjøpe kokesjokolade og kremfløte.


#12

DM sa for siden:

Jeg vil ha Safran sin oppskrift!

roper på safran

Jeg lager melke og glutenfri kakao med rismelk eller havremelk og med noen ruter Lindt 70% sjokolade.


#13

Mei sa for siden:

Før lagde jeg av 1 plate dronningsjokolade, en liter helmelk, litt kanel og gjerne litt vaniljesukker/vaniljestang. Med krem - eller allerhelst vaniljeis. Har også brukt melkesjokolade, men da blir det ofte for søtt med ekstra vanilje. Men fortsatt veldig godt med kanel. Og det funker helt fint å bruke lettmelk.

Lenge siden sist - skal definitivt gjentas snart.


#14

Bokormen sa for siden:

Jeg bruker Freia lys kokesjokolade, til en plate skal man vel bruke 6 dl melk tror jeg. Aller best blir den med helmelk. :nam:


#15

Kaija sa for siden:

Du da, husmora. ;)Jeg som bare skulle innom ICA for kakaopulver til å blande i varmvann. Sjokolade i bollene og ekte kokesjokoladekakao... Ikke rart ungene mine klager over matlaginga mi når de sammenlikner med deg. -Haha, men guttungen din sladret han, så nå er det smuglet inn sjokolade i mine boller også. Ypper til husmorkrig!:moahaha:


#16

Chanett sa for siden:

Ungene her liker best den lyse kokesjokoladen, så da bruker vi mest den. Ei plate til en liter og så serveres den med vaniljeis og cappucinostrø.


#17

Ole Brumm sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på kakao...
Bruker en plate kokesjokolade til 1 liter melk, med krem eller vaniljeis på toppen. :p


#18

safran sa for siden:

Åh! :) Nå ble jeg litt usikker - har jeg snakket om en spesiell variant? For til vanlig smelter jeg en plate 70 % sjokolade (i biter) i litt vann. Sper med 3/4 til en liter melk. Noen ganger bruker jeg Ibarra sin sjokolade istedet, den smaker mer kanel. Har du ikke Ibarra, kan du tilsette litt kanel og kanskje litt gløggekstrakt før du sper med melken.


#19

DM sa for siden:

Ja, det kan hende det var kanel og gløggestrakt du skrev. Mener å huske du hadde en tråd med en besøkende (svigermor?) som hadde sukker i kakaoen din eller noe, også var det en oppskrift som så aldeles nydelig ut.

Gløggestrakt er det det samme som Tomtegløggflaskene?


#20

Hyacinth sa for siden:

Litt kajenne er også godt i kakao :åpplyser:


#21

Polkadot sa for siden:

har kjøpt kokesjokolade og kremfløte i dag


#22

safran sa for siden:

Ja, den, ja! :knegg: Jeg hadde laget små sjokoladehjerter i isbitform som skulle smelte i varm melk. Jeg mener å huske det var 2 ss Tomtegløggekstrakt til en plate sjokolade, smeltet i en kjele. Oppi hvert hjerte stakk jeg en kanelstang.


#23

Hunter sa for siden:

Et lite knivsodd med chillipulver får fram den gode sjokosmaken i kakaoen hvis man bruker 70%sjokolade


#24

Benzo sa for siden:

En liten knert med smør er også godt.


#25

LilleLeo sa for siden:

Jepp!! Og med litt chili :D


#26

Mams sa for siden:

Jeg og gubben var i Milano for litt ovr 1 år siden.
Han skulle jo ha capuccino ørten ganger og det liker ikke jeg.
SÅ jeg skulle ta meg en kakao.
Vel det var flytende mørk sjokolade med krem på altså.
(åsså jeg som ikke liker mørk sjokolade og heller ikke sterke sjokoladesmak på kakaoen min...)


#27

Ru sa for siden:

Nå fikk jeg jammen lyst på kakao!

Men jeg har brukt opp både kremfløte og sjokolade på sjokoladefondue i stedt. :sparke:

Bruker bare kokesjokolade og melk/fløte.


#28

Polkadot sa for siden:

Jeg lagde kakao og brukte denne oppskriften:
En plate 70% kokesjokolade
1 dl vann som jeg varmet og smeltet sjokoladen i.
ca 1 dl fløte og ca 6-7 dl melk.

Så lagde jeg krem av resten av fløten og hadde oppi en god porsjon av dette på toppen i kakao-koppen. Jeg ble dritkvalm etter å ha drukket hele koppen, og guttungen klarte bare halve.

Neste gang forsøker jeg med litt mindre fløte, og skal ikke være så grådig med kremen.


#29

Huldra sa for siden:

He he.. så ikke denne før nå jeg..

Men bollene dine ble mye luftigere og større enn mine.. så det så. Husmora kan du sjøl være.. hehe


#30

Kaija sa for siden:

Ja, for det ser jo sånn ut her. :rolleyes:

Uansett, her var det mange gode kakaooppskrifter, så jeg bør vel avansere fra instanten jeg også nå. Kakao med krem etter synginga i kveld høres bra ut.


#31

Karamell sa for siden:

For nå fikke ikke jeg lyst på varm sjokolade :lyve:


#32

Nelly Nickers sa for siden:

På Din'o'min (restauranten ved Ski kino) har de kakao av den luksustypen noen av dere henviser til.
Jeg forventet meg jo den tradisjonelle rett-i-koppen kakaoen da jeg bestilte, men jaggu fikk jeg først velge mellom 3 sjokoladesmaker: mørk, melkesjoko eller hvit sjokolade. Av sånne bønner! Fikk tykk kakao et digert glass, masse krem på. På slutten måtte jeg svelge unna kakaoen med pizza. Neste gang (for det frister faktisk til gjentakelse) må jeg bestille et glass cola ved siden av, tror jeg. :rolleyes:


#33

Karamell sa for siden:

Har nå laget meg en juksekakao av Options med kanel oppi. :substitutt:


#34

Kaija sa for siden:

Det er nesten nedtur etter å ha lest gjennom tråden her.


#35

safran sa for siden:

Karamell - det er nesten dårlig gjort å ha sånn en delikat avatar. :sur:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.