Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

… man tager en laksebit

#1

Syrin sa for siden:

... og so what?

Eg har fire stk frosne laksebitar på benken her. Håpar dei tiner raskt, for det er middag i dag. Eg tenkte å ha ris, salat og soyasaus til, men merker at eg treng meir inspirasjon.

Tar gjerne imot lakseoppskrifter her :)


#2

D'Arcy sa for siden:

Jeg synes det er supergodt med fullkornstagliatelle til laks. Masse salat og saus til.


#3

Syrin sa for siden:

kva saus da? :)


#4

Blå sa for siden:

Vi pleier å steke laksen med masse sojasaus, sånn at den blir litt svart utenpå. Det er veldig godt.


#5

Mjau sa for siden:

Jeg liker det tradisjonelle med agurksalat feks. Og så er det veldig godt med rømme til fisk...


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må ha rømmesalat til laks. Jeg river opp 1/2 - 1 salathode og skjærer et litt syrlig, godt eple i terninger. Gjerne to epler også. Og annet du liker, men salat + eple er et must. Så blander du 1 beger lettrømme med en teskje sitronsaft, en spiseskje sukker eller Sukrin eller annet søtt, litt salt og pepper og en dæsj eddik. Smak til. Hell det over salaten og bland godt og la det stå i kjøleskapet en stund. NYYYDELIG til laks, alle som har spist det her har skrytt veldig og "adoptert" den. Agurksalat er også veldig godt til laks, men jeg sløyfer den ofte og har agurk i rømmesalaten heller.

Jeg pleier å bruke Irma sin oppskrift på sesamlaks (ligger i kokeboka hennes her inne), de gangene jeg ikke lager pestolaks (laksefilet smurt med pesto, rømme, hvitløk og sitronpepper i sølvfoliepakke).

Åh, en annen ting som er supert til laks, er chili-agurksalaten min! Bland skivet agurk med masse sweet chilisaus og la det trekke i en halvtimes tid. Litt eddik også om du vil. Knallgodt til både laks og kylling.


#7

D'Arcy sa for siden:

Det tør jeg selvsagt ikke si høyt her inne..... :knegg:

Lofoten fiskesaus fra Toro.


#8

Camomilla sa for siden:

Masse sprøe grønnsaker, pesto og soltørkede tomater + ris. Fisken steker du med litt sitronpepper, vårløk og spinat.


#9

Syrin sa for siden:

Blå: du snakkar om å steike i ovnen, sant? Ikkje på panne? Ser ikkje for meg soyasaus på panne...

Iset: den salaten høyres fantastisk ut! Eg har seterrømme - det burde jo gjere samme nytten. Kor finn eg Irma sin sesamlaks forrsten? :)

Camomillla: du steiker laksen på panne, saman med spinat altså? Brukar du fersk spinat eller frossen?


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi lagde fantastisk god laks i folie forrige dagen, med ananas og cherrytomater på. Det ble kjempegodt.

:p:eek::riktig::nemlig::nikker::ja::cool::mad:(hilsen fra snupsen som ikke syns det er så gøy at jeg bruker datamaskina)


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jepp du kan bruke seterrømme, jeg bruker lettrømme fordi jeg liker den friske smaken bedre, men det gjør du akkurat som du vil med.
Her er Irma sin laks, den er knallgod! Skroll litt nedover siden.


#12

Tjorven sa for siden:

Vi ovnssteker laksen og så pannesteker vi en del grønnsaker; brokkoli, sukkererter, gulrot, minimais, vannkastanjer, løk eller hva man ellers har. Dette serveres med kokt ris og soyasaus. Uhyre enkelt!


#13

LilleLeo sa for siden:

Her var det mye interessante tips!


#14

Alfa sa for siden:

Forvella blomkål i rømme er svært godt til laks. Gjerne med litt sitron og friske urter i. :nam:


#15

ingling sa for siden:

Vi bruker laks i mange ulike varianter, sjelden jeg lager det helt likt. I wok med wokgrønnsaker og tamarisaus (tilsvarer soya, bare glutenfri). i wok med wokgrønnsaker og kokosmelk og karri, ovnsbakt med grønnsaker og pasta til, ovnsbakt med grønnsaker og hjemmelaget potetmos, ovnsbakt med tomatsaus... Vi har laks en gang i uken stort sett, så da må vi variere litt hvordan det lages!


#16

Syrin sa for siden:

ah, det var eg ikkje klar over :)

Eg brukar glutenfri soyasaus da - er mulig å få tak i. Skal sjå etter tamarisaus også :)


#17

ingling sa for siden:

Jepp, glutenfri soyasaus finnes jo også, men tror det er et eller annet annet med den som gjør at jeg velger tamari.... husker ikke helt. :alt for mange intoleranser: Tamari smaker litt mer i hvert fall, og er mindre salt, det er jo fint. :)


#18

Tuneland sa for siden:

Pakk den i aluminumsfolie sammen med grønnsaker, smør, salt og pepper.

Hollandaisesaus er godt til laks.


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg synes det er fantastisk å legge dem i en ildfast form, salte litt og stryke på finhakket fersk ingefær. Fersk ingefær får du kjøpt i små glass ferdig most, praktisk. Ved siden av ville jeg foretrekke wokede grønnsaker og kokt ris.


#20

Camomilla sa for siden:

I panne ja, når laksen nesten er ferdig legger du oppi vårløk og fersk spinat, da pleier jeg ta lokket over.


#21

Blå sa for siden:

Nei, vi steker laksen i panne og pøser over sojasaus. Det er godt. :nemlig:

Og så har vi ris og grønnsakswok til.


#22

Syrin sa for siden:

Takk til alle :) I dag blei det Iset sin salat, og sesamlaks. Blei veldig godt - kjempegod salat! Dvs ungane grein på nasen da, men dei likar ikkje rømme i utgangspunktet, så eg forventa ikkje at dei ville like det.

Og nå har eg jo eit lite arsenal av lakse-oppskrifter :D


#23

Alexy sa for siden:

Skjærer laksen opp i biter, ha det i aluminiumfolie sammen med paprika, brokkoli, gulrøtter, minimais. Løs opp en grønnsaksbuljongterning i rapsolje og hell over alt i folien. Pakker sammen og steker det på grillfunksjonen.
Lager 4 sånne små pakker, en til hver av familiemedlemmene, og kaller det for skattekiste. Kjempegodt og veldig populært!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.