Eg har fire stk frosne laksebitar på benken her. Håpar dei tiner raskt, for det er middag i dag. Eg tenkte å ha ris, salat og soyasaus til, men merker at eg treng meir inspirasjon.
Jeg må ha rømmesalat til laks. Jeg river opp 1/2 - 1 salathode og skjærer et litt syrlig, godt eple i terninger. Gjerne to epler også. Og annet du liker, men salat + eple er et must. Så blander du 1 beger lettrømme med en teskje sitronsaft, en spiseskje sukker eller Sukrin eller annet søtt, litt salt og pepper og en dæsj eddik. Smak til. Hell det over salaten og bland godt og la det stå i kjøleskapet en stund. NYYYDELIG til laks, alle som har spist det her har skrytt veldig og "adoptert" den. Agurksalat er også veldig godt til laks, men jeg sløyfer den ofte og har agurk i rømmesalaten heller.
Jeg pleier å bruke Irma sin oppskrift på sesamlaks (ligger i kokeboka hennes her inne), de gangene jeg ikke lager pestolaks (laksefilet smurt med pesto, rømme, hvitløk og sitronpepper i sølvfoliepakke).
Åh, en annen ting som er supert til laks, er chili-agurksalaten min! Bland skivet agurk med masse sweet chilisaus og la det trekke i en halvtimes tid. Litt eddik også om du vil. Knallgodt til både laks og kylling.
Jepp du kan bruke seterrømme, jeg bruker lettrømme fordi jeg liker den friske smaken bedre, men det gjør du akkurat som du vil med. Her er Irma sin laks, den er knallgod! Skroll litt nedover siden.
Vi ovnssteker laksen og så pannesteker vi en del grønnsaker; brokkoli, sukkererter, gulrot, minimais, vannkastanjer, løk eller hva man ellers har. Dette serveres med kokt ris og soyasaus. Uhyre enkelt!
Vi bruker laks i mange ulike varianter, sjelden jeg lager det helt likt. I wok med wokgrønnsaker og tamarisaus (tilsvarer soya, bare glutenfri). i wok med wokgrønnsaker og kokosmelk og karri, ovnsbakt med grønnsaker og pasta til, ovnsbakt med grønnsaker og hjemmelaget potetmos, ovnsbakt med tomatsaus... Vi har laks en gang i uken stort sett, så da må vi variere litt hvordan det lages!
Jepp, glutenfri soyasaus finnes jo også, men tror det er et eller annet annet med den som gjør at jeg velger tamari.... husker ikke helt. :alt for mange intoleranser: Tamari smaker litt mer i hvert fall, og er mindre salt, det er jo fint. :)
Jeg synes det er fantastisk å legge dem i en ildfast form, salte litt og stryke på finhakket fersk ingefær. Fersk ingefær får du kjøpt i små glass ferdig most, praktisk. Ved siden av ville jeg foretrekke wokede grønnsaker og kokt ris.
Takk til alle :) I dag blei det Iset sin salat, og sesamlaks. Blei veldig godt - kjempegod salat! Dvs ungane grein på nasen da, men dei likar ikkje rømme i utgangspunktet, så eg forventa ikkje at dei ville like det.
Og nå har eg jo eit lite arsenal av lakse-oppskrifter :D
Skjærer laksen opp i biter, ha det i aluminiumfolie sammen med paprika, brokkoli, gulrøtter, minimais. Løs opp en grønnsaksbuljongterning i rapsolje og hell over alt i folien. Pakker sammen og steker det på grillfunksjonen.
Lager 4 sånne små pakker, en til hver av familiemedlemmene, og kaller det for skattekiste. Kjempegodt og veldig populært!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.