Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på mat med egg (har mye egg å forbruke)

#1

Finni sa for siden:

Vi vant eggeløpet på 17.mai og har nå ikke mindre enn to nye brett egg i kjøleskapet + de eggene jeg hadde fra før = 75 egg...

Så nå tenger jeg help til oppskrifter med egg :)


#2

Zip sa for siden:

Me lagar ofte eggerøre og har som pålegg alle mann. Går mange egg da. :)


#3

Slettet bruker sa for siden:

En kjempestor eggerøre, vafler, kransekake, vannbakkels, sukkerbrød


#4

Dixie Diner sa for siden:

75 egg er da ingenting, det er ca. 1,5 ukers forbruk for oss det. :knegg:
Det går mye egg i eggerøre og omelett, og du kan lage vafler og pannekaker med ekstra egg i, spise deilige bløtkokte egg til frokost, ha hardkokte egg på skiven, lage brownies (den oppskriften jeg ofte bruker skal det være 8 egg i) osv.


#5

Finni sa for siden:

Takk damer :)

Eggerøre blir det nok fremover noen dager. Og brownies ja, god idè.
Idag hadde vi pannekaker og pai til middag.


#6

ullmor sa for siden:

Egg holder lenge, men du trenger sikkert plassen til andre ting?


#7

Didjeridust sa for siden:

  • Hardkok egg
  • Del i to "på langs"
  • Plukk ut plommene
  • Rør saman plommene med ca lik mengd romtemperert smør
  • Sprøyt denne massen attende i holromet etter plommene i egga, gjerne med sånn kakesprøyte-dings slik at det vert litt dekorativt
  • Pynt med dillkvast og ein ansjosfilét(kan sløyfast om ein ikkje likar)
  • Yummy!

#8

Finni sa for siden:

Det er det som er problemet, at jeg trenger plassen. Eggene tar en hel hylle i kjøleskapet, og siden vi bare har et kombiskap ennå, så blir det litt trangt. Jeg pleier å kjøpe hele brett, men da setter jeg dem i kartonger med plass til 18 i hver, og stabler disse oppå hverandre.
Men vi skal få brukt dem opp :D


#9

Harriet Vane sa for siden:

Kjølerom kan anbefales!

Ostesufflé, pai, eggerøre, omelett, pannekaker og vafler med ekstra egg, makaronigrateng og andre gratenger, tortilla de patatas, creme brulee, karamellpudding...


#10

Finni sa for siden:

Drømmer ....
Men jeg får muligens ekstra kjøleskap når vi får opp garagen.


#11

turi sa for siden:

Muffins, eggsalat, omelett.

Eggsalat er bløtkokte og hardkokte egg blandet med majones og krydder, kjempegodt på brødskive med bacon og tomat!


#12

Flubby sa for siden:

Lag suksessterter og legg i fryseren til passende anledninger :) Og så har man klassikere som brødpudding og arme riddere hvor det går med noen egg :hjerter:
Vi bruker også ha stekt ris til middag, da skal det være egg i selve risen, og helst et speilegg på toppen også.


#13

Fintdethei! sa for siden:

må egg lagres kjølig? Jeg mener hun derre kokkedama i godmorgen Norge en gang anbefalte å legge ukens antatte forbruk av egg i en skål på kjøkkenbenken, for de var best temperert.

Jeg har aldri gjort det selv, men nå har jeg heller aldri hatt i nærheten av 75 egg i kjøleskapet. Men dersom dette stemmer, så kan du kanskje få ryddet litt større plass?


#14

ullmor sa for siden:

Spaghetti carbonara, nammenam!


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Har alltid ein kartong med egg på benken og dei andre i kjøleskapet. Lettare å bruke romtempererte egg til diverse matlaging.
Mattips har du fått rikelig av ser eg. Kan jo nevne sjokoladefondant og.


#16

Finni sa for siden:

Hjeeelp! I kveld kom en nabo, eldere dame, ned for å takk mannen for han hjalp henne med et gjerde for noen uker siden. Hun hadde med ett brett egg!!!!
er det mulig?? Ja,ja nå kan jeg plusse på 30 stk. :dåne:

for ordensskyld; hun var ikke på 17.mai feiringen og sønnen har mange tusen høner. (sånne med fjær)


#17

Pegasus sa for siden:

30 egg til??! :haha:

Karamellpudding med masse egg i, kjempegodt!

Eggesalat: kokte egg, løk, reker, majones


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg og vil ha masse, masse egg gratis på døra. :mumle: ekstrem storforbruker


#19

Left sa for siden:

:nemlig:
Bruker nok ikke så mye egg som Iset, men vi bruker nok i hvert fall 2 x 18 i uka.


#20

gnuri sa for siden:

Når du blir lei av typisk eggemat, kan du lage smooties og ha etpar rå egg oppi sammen med frukten. Det smaker ikke, men gir god konsistens og du blir mer mett av smootien


#21

Che sa for siden:

Imponert over at man kan ha 100 egg. Jeg har 18 egg i kjøleskapet og føler meg nesten litt vill og vågal.


#22

C3PO sa for siden:

Karamellpudding / flan. Jeg glemmer aldri da jeg besøkte en kubansk familie som barn, som stolt fortalte at desserten inneholdt 32 egg.


#23

Che sa for siden:

mmmm, flan!


#24

Erica sa for siden:

Lag opp noen kaker du kan fryse som har mange egg i seg, feks browniesen Iset viser til over her. Eller sukkerbrødbunner. Så fryser du dem og har kaker lenge.

Ellers får du lage middager med egg i fremover: Suffleer, gratenger, omelett, pannekaker...

Men 100 egg - det var mange! De siste du fikk var sikkert ganske ferske og holder seg sikkert noen uker da.


#25

Hjertensfryd sa for siden:

På eine forumet eg er på, er det ein som har eit eksperiment med egg på gang. Han har hatt dei i kjøleskapet i 1 år no. Og dei er like fine. Einaste er at eggeplomma minker. Ellers er dei like fine på smak som ferske egg.
Så egg held seg lengre enn kva folk ofte trur.


#26

Isolde sa for siden:

De siste du fikk holder seg i 6mnd fremmover.


#27

Didjeridust sa for siden:

Det er vorte meg fortalt at egg som kjem rett frå innsanking og ikkje vert vaska kan halda seg veldig lenge i romtemperatur av di dei naturleg har eit belegg som gjer dette. Butikk-egg er som oftast vaska og mister dette belegget og held seg ikkje lika lenge i romtemperatur.


#28

Finni sa for siden:

flott :)
Da har vi egg lenge, for alle tre bretta er hentet inn nylig :bondeland:
Så da var det bare plassen i kjøleskapet....


#29

Dixie Diner sa for siden:

Sjelefrende. :hjerter: Folk svimer nesten av når jeg sier hvor mye egg vi bruker. Jeg skjønner det ikke, egg er da kjempepraktisk og sunt og godt, og ikke minst rimelig, og det går jo fort MANGE egg i endel retter. Jeg baker bla. et brød med 15 egg i.


#30

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Svigers er litt nervøse, de spiser heller Firct Price-kneipp med syltetøy enn egg, for man må jo passe på kolesterolet, må vite. :rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.