Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paiskall (paibunn, faktisk)

#1

rajraj sa for siden:

Jeg blir ikke klok på paiskall! Så og si alle oppskrifter jeg har snublet over (stort sett fra matprat.no og ymse avisoppskrifter) lister opp mel og smør eller mel og cc/kesam - uavhengig om det er paiskall til kake- eller middagsbruk. Sist lagde jeg et monster av en kirsebærpai etter oppskrift fra Jan Vardøen i A Magasinet. Der skulle paiskallet bestå av mel, smør og delfiafett. Det ble bare en ekkel klump i bunnen av et vidunderlig kirsebærfyll med et like ekkelt lokk over. :grøsser:

Noen som har noen gode triks? Både med tanke på søte paier og middagspaier? Heter det paiskall når det er uten hevemidler som gjær eller bakepulver? Når funker paiskall og når bør det lages deig?

Hva er "riktig", liksom? :blånn:


#2

Nessie sa for siden:

Tok noen minutter før jeg skjønte hva du mente med paiskall. :blånn:
Er det sånn du liksom har på toppen? Som skal dekke paien eller?

:kan ikke pai:


#3

Irma sa for siden:

Paibunn. :knegg:

Jeg mener vi har laget gode paibunner, men husker ikke oppskrift. Hva med de ferdigpakkene, de tror jeg blir ganske bra?


#4

Nessie sa for siden:

Er det paibunn du mener? :dåne:


#5

Nessie sa for siden:

Jeg bruker denne, den er ikke så full av smør som mange andre. ;)

Paideig:
4 dl hvetemel
50 g smør
2 ts bakepulver
2 krm salt
1,5 dl melk

Sett ovnen på 200 grader.
Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,
og bland til deigen blir smulete.
Tilsett melken og bland til smidig deig.
Trykk den ut i smurt paiform.


#6

Irma sa for siden:

Du forsteker bunnen, ikke sant? Før du putter oppi fyllet mener jeg. For at en paibunn skal bli bra, synes jeg ofte at forsteking må til. Ville lett etter en slik oppskrift. Ellers mener jeg at vi har laget denne med hell flere ganger:

www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2340.asp

Crispy og god bunn! :jupp:


#7

cilen sa for siden:

Henger meg på.. Har kjøpt sånn pai-stæsj på tupperware, med kjevle med sånn mønsterlager på. Tror kanskje de hadde oppskrift i katalogen?


#8

rajraj sa for siden:

Heter det ikke paiskall, altså? :rofl: Det er paibunn jeg mener da, tydeligvis. :knegg:

Takk for innspill, skal se nærmere på det i morgen, nå er jeg så trøtt at jeg ser dobbelt.



#10

rajraj sa for siden:

Der er du inne på noe av problematikken, Acsa: Mørdeig. Er det det som er en blanding av mel og fett? Hvordan får man den god da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.