Jeg har lyst til å endre kostholdet mitt helt, både for å gå ned i vekt og for å få en sunnere livstil.
Per i dag er jeg gravid i 6. mnd.
Lavkarbo har jeg så vidt prøvd men syns det er vanskelig fordi man må bruke så mye egg og vi har en eggallergisk gutt som ikke kan ta på et eggeskall engang..
Grete Rode syns jeg funket supert, jeg har enda ikke gått opp de kg jeg mistet da jeg var på kurs for 2 år siden, men syns det er litt kjedelig å veie hele tiden..
Det er vell disse to jeg har prøvd, er det noen andre?
Hva anbefaler dere i tillegg til trening og sunn fornuft..
Det går heilt fint å leve etter Grete Roede sine kostholdsråd uten å veie maten. Eg har gått på kurs to gangar og veide kun maten dei første dagane for å få ein følelse av sånn ca kor mykje eg skulle ha. Etter det tok eg det på augemål.
Og det fortsatte eg med i 1,5 år etter at eg hadde gått på kurs. Men så begynte snop-inntaket å skli ut igjen :rolleyes:. Så sjølv om matporsjonane fremdeles ligg på ca Grete Roede-nivå har eg lagt på meg pga snopet eg et fredag-lørdag-søndag. Her må det skjerpings til!
Man må ikke bruke mye egg på lavkarbo? Man spiser det man vil bare det er lite karbo i det. Lavkarbo er jo så mangt. Jeg kjenner flere lavkarbere som ikke rører egg i det hele tatt.
Enig! Du tar det på øyemål etter kort tid, og så kan du jo "kontrollveie" en gangn i blant så du ser at du ikke bommer helt :)
Og om du går på et GR-kurs nå (som forøvrig nå heter Roede-metode), så ser du at de har enda litt på opplegget. Ikke mye, men det er lettere å følge :) (Gikk på kurs rett etter nyttår)
Jeg ville landet på en lavkarbo-light variant tror jeg.
Kutte ut raske karbohydrater men ha litt mer av de langsomme. Spise f.eks. havregrøt til frokost.
Jeg er allergisk mot egg men levde helt fint i ketose i lang, lang tid.
Ellers syns jeg at et normalt, sunt kosthold skal innebære ca 5 små måltider pr. dag. Hvilken filosofi man bestemmer seg for å følge må man jo finne ut av selv, men små og hyppige måltider er en fordel uansett.
Grete Roede og lavkarbo er faktisk ikke særlig ulikt, Balanse. Lavkarbo er ikke én filosofi, Lindberg er feks. lavkarbo og svært gunstig for gravide, og ganske så likt GR slik hun fremstår nå etter fornyelsen. Jeg må bare påpeke det siden det virker som om mange tror lavkarbo kun er ketose-diett.
Jeg tror ikke det er ketose-diett, Iset, og jeg vet det er ganske likt. Hadde det ikke vært for at HI er gravid hadde jeg ikke vært så skeptisk til lavkarbo. Men lavkarbo har overvekt av proteiner ift karbohydrater, og hvis du leser lenken min er en diett med overvekt av proteiner i svangerskapet noe som kan gi genendring. Dette er noe man ikke vet mye om ennå, og i mine øyne er ikke et svangerskap tidspunktet å eksperimentere på.
Man har ikke nødvendigvis overvekt av proteiner i forhold til karbohydrater, nei.
Kjøtt er heller ikke 100% proteiner, så selv om man kanskje ligger høyere på proteiner enn man gjør ved andre dietter er det ikke gitt at man får i seg mer proteiner enn karbohydrater pr. dag ved å velge bort raske karbohydrater og spise mat med lavere GI.
Jeg er enig med Bauche. Jeg synes ikke det kan kalles eksperimentering overhodet? Sunn mat som holder blodsukkeret stabilt? Folk må jo gjøre som de vil, men jeg er helt 100 % sikker på at å spise lavkarbo ala Fedon (som faktisk er ganske likt Atkins fase 3-4) er noe av det beste man kan gjøre som gravid, både for seg selv og fosteret. Men folk får selvsagt lov til å være uenige i det om de vil.
Jeg er ikke redd foruenighet, men jeg tror ikke vi er uenige her. Hadde jeg bare klart det ville jeg vært lavkarbo selv, det har mange fordeler. Jeg synes bare dere svarer litt generelt. HI er gravid, og har litt ekstra utfordringer ift lavkarbo. Hvis man svinser innom et opplegg uten å sette seg nøye inn i det mener jeg lavkarbo fort kan ende opp med overvekt av proteiner i forhold til feks GR. Når det er sagt opplever jeg at GR, Fedon og flere andre er ganske like.
Jeg tror bare vi ser litt forskjellig på dette, egentlig. Jeg mener jo lavkarbo er den naturlige måten å spise på for mennesket, og at det er karbohydrater man bør ta med i betraktningen når man snakker om senvirkninger og "eksperimentering", siden det er bla. poteter, korn og sukker som er relativt ny mat for mennesket i forhold til fett og proteiner. Man er i en naturlig insulinresistent tilstand som gravid og da bør man være mer "redd" for sukker enn for proteiner, mener nå jeg. Men jeg har nok et annet syn på dette enn endel her inne, så jeg skal ikke pushe. :knegg:
Vi kan vel i alle fall vere einige om at det er bra å kutte drastisk ned på sukker sjølv om ein er gravid. Og ta litt mindre pasta,ris og poteter på tallerkenen til middag pluss bytte ut fint brød med grovt brød. Og då blir det vel Grete Roede eller lavkarbo-light. Trur ikkje eg ville kutta ut brød, poteter, ris og pasta fullstendig som gravid. Ikkje ellers heller forresten. Altfor glad i pasta :knegg: