Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det med holdbarheten på utenlandsk jordbær?

#1

Frost sa for siden:

Jeg synes ofte norsk jordbær blir så fort dårlig, både da jeg hadde egne jordbær i hagen og de som er kjøpt. Det er jo om å gjøre å få de spist med en gang. Ofte må jo halve kurven kastes selv om de skal være nyplukket.
Så har jeg sett disse utenlandske bærene. De har jo at reist veldig langt, og sikkert lenger leveringstid enn norsk bær. Likevel ser de uforskammet fine ut. Kan sjelden se et skjemt bær i kurvene. For over to uker kjøpte jeg en kurv belgisk jordbær som skulle brukes i drinker. Alle bærene var i perfekt stand. Jeg brukte bare halve kurven, og glemte de et reservekjøleskapet. Nå over to uker senere er bærene enda fine. :confused:
Er disse bærene behandlet med noe for ikke å råtne? Er de genmanipulert?


#2

rine sa for siden:

Jeg kan ikke svare deg, men jeg har tenkt på det samme.


#3

Propella sa for siden:

Jeg opplever det motsatte. Jeg syns at de utenlandske bærene er preget av mye mugg og dårlige bær. Kaster minst halvparten av det som er i kurven.


#4

torsk sa for siden:

Det er helt forskjellige jordbærtyper, dyrket frem med ganske så forskjellig egenskaper som mål. Utenlandske bærtyper er fremdyrket med hovedfokus på holdbarhet og utseende, i tillegg til at det virker som om de sorterer nøyere.

Her står det litt om det: www.nationen.no/landbruk/article3699254.ece


#5

Frost sa for siden:

Tusen takk Torsk. Det var interessant. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.