Over pinse får jeg en del kveite fra min snille pappa, og siden det er mannen min som står for det meste av kokkeleringa her i huset, kunne jeg godt tenke meg å overraske en dag. Med kveite. Men hvordan?
Har du en god kveiteoppskrift å dele, vil jeg gjerne ha. :)
Kveite er aller best nytrukket med kokte poteter, agurksalat og rømme eller smeltet smør til, synes jeg. Den er så god i seg sjøl at det er ikke nødvendig med så mye fiksfakserier. Dere er heldige som får det! :nam:
Du kan også lage en hvitvin&basilikumsaus, og la fisken trekke i denne.
Hakk sjalottløk og stek myke i smør. Ha på hvitvinseddik og reduser til 1/3, ha på hvitvin og reduser til 1/2. Ha oppi kremfløte og varm til kokepunktet. Ha i blender e.l. sammen med frisk basilikum og kjør på full guffe. Ha tilbake i gryta, smak til med pepper og litt mer salt enn du tror. Ha i kveita og la den trekke.
Gni inn kveite (gjerne kotelett /skive) med olje, og grill i 5 min på hver side. Krydre med salt og pepper. Du kan faktisk også bruke steketermometer, den skal holde 55 grader.
Grill arsparges og ha over parmesanost og pinjekjerner.
juledag er kveite tradisjon hos oss. Den vendes i mel med salt og pepper og stekes på pannen. Serveres med rømmesaus, glasert løk, agurksalat og poteter.