Zip sa for siden:
Eg skal laga Pavlova for første gang i helga og ser det står vineddik i oppskrifta. Må eg kjøpe det eller kan eg bruke eplecider eddik eg har i kjøleskapet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Zip sa for siden:
Eg skal laga Pavlova for første gang i helga og ser det står vineddik i oppskrifta. Må eg kjøpe det eller kan eg bruke eplecider eddik eg har i kjøleskapet?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg brukte vanlig husholdningseddik sist, det gikk helt fint.
Zip sa for siden:
Hm, for kanskje kjøpe ein anna enn den eg har da.
Sjå på butikken ko dei har.
gnuri sa for siden:
Jeg tror det går helt greit med den du har :nikker:
Miss Norway sa for siden:
Er det ikke bare en liten skvett som skal brukes da? Da kan du bruke eplecidereddik, det er vel bare for å binde eggehvite eller noe sånt, ikke for å gi smak.
Acsa sa for siden:
Eplecidereddik går helt fint! Du kan også bruke sitronsaft. Bare ikke balsamicoeddik. :humre:
daffy sa for siden:
Jeg laget med eplesideredikk en gang, og da fikk bunnen klar smak av eplesider. Det er jo ikke noen vond smak, men det er bedre med nøytral smak på marengsbunn, så jeg hadde gått for sitronsaft eller husholdningsedikk.
Libra sa for siden:
Men man må jo ikke ha eddik i eller? Hva utgjør forskjellen med og uten eddik?
daffy sa for siden:
At bunnen blir seig i midten. Marengsbunn derimot skal være sprø hele veien gjennom.
Nextlife sa for siden:
Jeg bruker Balsamicoeddik eller -sirup når jeg lager sjokoladepavlova:nemlig:
Zip sa for siden:
Kjøpte vanlig eddik så da blir det det. :jupp:
Libra sa for siden:
Da har jeg mislykkede marengsbunner, men velykket pavlova. :knegg: For min blir seig i midten uten eddik.
liefje sa for siden:
Jeg synes det funker best helt uten eddik, jeg. Dvs. en gang jeg prövde med eddik, ble ikke eggehvitene stive, saa jeg tör ikke pröve igjen.
liefje sa for siden:
Min ble seig helt gjennom uten eddik. Seigheten har vel mer med steketiden aa gjöre.
Miss Norway sa for siden:
Edikken hjelper piskingen å går raskere; den blir kjappere stiv.
Tangina sa for siden:
I min oppskrift står det at eddiken skal i etter piskinga. Jeg bruker vanlig 7% eddik, og det går helt fint.
Skal pavlovaen være litt sånn skumaktig inni? Før har jeg bare laget sjokoladepavlova, og den har blitt seig i midten og relativt flat, men de siste to gangene har jeg laget pavlova etter denne oppskriften, og da har den blitt høy, sprø utenpå og som skum i midten. Det smaker godt og ingen har fått vondt i magen, så jeg regner med det er helt greit, men er det sånn den egentlig skal være? I så fall må jeg gjøre noe med sjokoladepavlovaen min...
Miss Norway sa for siden:
Hm, det var kanskje salt som gjorde det raskere å piske stivt? :gruble:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.