Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blomkålsuppe når jeg har følgende:

#1

amo sa for siden:

Lettmelk
Skummetmelk
Fløte
Rømme
1 mellomstort blomkålhode

Noen som kan forklare meg hvordan jeg får dette til å bli suppe?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Du setter skummet- og lettmelken inn i kjøleskapet og lar dem bli der. :knegg:
Så koker du renset blomkål i buketter, i vann med buljong. La det koke til det er mørt, og hell alt kokevannet i et litermål eller lignende. Ta også ut noen blomkålbuketter. Tilsett litt vann i gryta og mos med stavmikser, og tilsett mer buljongvann til du har nok (etter ønske). Tilsett fløte, pepper og evt. litt muskat (salt er kanskje ikke nødvendig pga. buljongen). Jevn evt. med maizenna.
La det koke opp og hell i skåler. Legg noen blomkålbuketter i skålene, pluss en rømmeklatt og evt. stekt skinke/bacon.


#3

amo sa for siden:

Ok, da prøver jeg. Du må ikke gå langt bort nå :knegg:
Bacon har jeg også. :kry:
Går og koker blomkål.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er her jeg. :knegg:


#5

amo sa for siden:

Buljong var det verre med....
Venter på at vannet koker.

Jeg arvet altså dette etter naboen som reiste til Tyrkia i går.....


#6

liefje sa for siden:

Det blir bra kraft bare av aa koke blomkaal i lettsaltet vann, men ikke ha i mer vann enn at bukettene er akkurat dekket. Du kan evt. purere blomkaalbukettene i kokevannet og ha i flöte til slutt, eller gjöre som nevnt over minus buljongen + salt i (lite) kokevann.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på blomkålsuppe ... Lurer på om jeg skal lage det til kvelds. Jeg har ikke fløte, men kan bruke helmelk, det har jeg jo alltid i hus.


#8

Ibidelma sa for siden:

Jeg har Toro blomkålsuppe :knegg: :bannlyser meg selv:


#9

Blåbær sa for siden:

Toro sin blir ikke det samme etter du har laget egen.
Akk, så enkelt og godt! Jeg lager purre av halvparten av blomkålen.


#10

amo sa for siden:

Nja, har nå smakt bedre blomkålsuppe enn i kveld. Jeg tror jeg tabbet meg ut når jeg helte av kokevannet, så brukte jeg stavmikser mens jeg helte vann og fløte oppi. Ble mye gris, men det gikk nå ned. ;)


#11

Erica sa for siden:

Imponert! Trodde purre måtte dyrkes i jorda. :p


#12

Erica sa for siden:

Helte du ut kokevannet og brukte vann i stedet skjønner jeg at suppa ikke var så god. Det er i kokevannet mye av smaken er. Bedre lykke neste gang!


#13

Left sa for siden:

Jeg pleier å koke blomkålen mør i vann med litt lys buljong. Smelter smør og har i mel til meljevning, og sper med kokevannet. Når den har nesten riktig konsistens tilsettes en god slump fløte. Smakes til med salt og pepper. Viktig å ikke bruke for mye vann når blomkålen koker, for å konsentrere smaken.
Det går også fint å mose blomkålen med stavmixer, og så bare gjemme noen blomkålbuketter som "pynt", men jeg liker best å bare findele blomkålen etter at den er kokt.


#14

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Frister å lage en spinoff på flisespikkerforumet, for det er utrolig mange som skriver purre når de mener puré. Jeg ser det hele tiden. Er det dialekt, mon tro? Uttaler de det purre?


#15

amo sa for siden:

Jeg er ganske så håpløs på kjøkkenet, men jeg brukte av det vannet jeg hadde kokt blomkålen i altså. :knegg:

Smør skulle jeg kanskje hatt oppi?
Kanskje jeg skulle hatt all vesken oppi før jeg brukte stavmikseren?


#16

Blåbær sa for siden:

Jeg vet. Jeg er flink på kjøkkenet assa! :knegg:

Ikke første gang jeg skriver det slik, men aaaaner ikke hvorfor jeg gjør det. Jeg sier jo pure, men har ikke lært meg den streken over på tastaturet her.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Du trenger ikke å bruke aksenttegn, men sløyf den ekstra R-en for ellers betyr det grønnsaken purre. :knegg: Det er altså lov å skrive pure, i stedet for puré (er det ikke?), men purre blir helt feil. Du er ikke den eneste som skriver det sånn, jeg ser det ofte og har alltid stusset på det.
Tegnet får du ved å trykke alt gr + ´ (knappen ved siden av backspace) + bokstaven du skal bruke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.