Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter på ditt og datt (punktum)

#1

Pastill sa for siden:

Trenger du oppskrift for å lage kakao og pizzadeig? På å koke poteter?
Enkle basisting?


#2

Huldra sa for siden:

Ja...


#3

Pastill sa for siden:

:pekele:


#4

nolo sa for siden:

Da jeg begynte å lage mat trengte jeg oppskrift for å koke egg.:o
Nå tar jeg det meste på rusen, men jeg bruker masse oppskrifter også. Både trinn for trinn og som inspirasjon.


#5

Huldra sa for siden:

Hey! Jeg kan koke pottit da! Men jeg lurte på god kakao ja :nikker:


#6

Pastill sa for siden:

Åh var det deg :flau:


#7

Huldra sa for siden:

:knegg: Jeg liker å ha oppskrifter å gå ut i fra, sånn at jeg kan se om jeg har fått med meg alt oppi. Men jeg kan godt finne på å kombinere oppskrifter - men jeg MÅ egentlig ha et eller annet å se etter. (jeg kan koke potet, grønnsaker osv.. så det er ikke riktig så ille, men i begynnelsen måtte ha det også da :flau:)


#8

Pastill sa for siden:

Er lov å syntes det er litt morsomt? :flau:

Jeg syntes det da. Er jo liksom bare å slenge sammen noe å smake det til.
Jeg gjør i allefall det når jeg lager kakao.
Tregte jo oppskrift for det meste i begynnelsen jeg og, er absolutt ingen mesterkokk, men er skjelden jeg bruker oppskrifter nå faktisk. Bare på kaker og sånt.....


#9

Fluke sa for siden:

:sjokk: Ruser du deg før du lager mat?

Jeg må fremdeles ha oppskrift for å koke egg. :flau: Akkurat det er det så sjelden jeg gjør at jeg glemmer det fra gang til gang.


#10

Huldra sa for siden:

JA, det er lov å le :knegg: Du skal se meg på kjøkkenet du.. flyr frem og tilbake til pcn for å se om jeg har fått med meg alt.. Du kan tro pcn er full av fettflekker etc..:flau:


#11

Olympia sa for siden:

Jeg bruker kun oppskrifter når jeg baker. Merkelig nok blir det sjelden godt likevel.


#12

Sitron sa for siden:

Pastill trenger bank.


#13

Pastill sa for siden:

:buhu:


#14

Skilpadda sa for siden:

Det minnet meg veldig om den oppskriften på whiskykake. "Sift 2 cups of salt or anything, it doesn't really matter". :humre:

Oppskrifter på basisting? Jeg vil tro folk har ulike definisjoner av "basisting". Hvit saus, kokte poteter, pannekaker og kakao trenger jeg ikke oppskrift på, men man skal ikke se bort fra at det er andre ting jeg vil ha oppskrift på som andre regner som helt grunnleggende og innlysende.


#15

Ole Brumm sa for siden:

Det er kjekt med oppskrifter til enkelte (ikke enkle) ting,
men som regel følger jeg de ikke til punkt og prikke uansett. ;)


#16

nolo sa for siden:

Det har hendt.:glis:


#17

Frost sa for siden:

De eksemplene i første innlegg klarer jeg fint uten oppskrift.
Men jeg har for vane å ta frem kokeboka selv om jeg egentlig husker oppskriften. For å få bekreftet at jeg husker rett liksom.

Den mest brukte kokeboka mi ser ut ja. :fnis: Har brukt den i over 20 år. Kanskje jeg skal ta bilde av den som et skrekkeksempel. :knegg:


#18

Ru sa for siden:

Njeh, det går som regel uten. Ikke baking riktignok, der må jeg bruke oppskriftene.

Nå lager jeg så og si aldri mat, :lat: så det hender jeg trenger å friske opp hukommelsen med en oppskrift eller fem.


#19

Stompa sa for siden:

Trenger oppskrift på det meste. Liker ikke å lage mat, og evnene til å finne på ting på egen hånd er deretter. :( Heldigvis blir det vanligvis ok når jeg har oppskrift.


#20

Elin sa for siden:

:knegg: Har du vurdert å anskaffe kokebøker/oppskriftsbøker med stativ? ;) (mindre klin)


#21

Huldra sa for siden:

Ja, men MIM har ikke kommet ut med kokeboka si ennå;)


#22

Elin sa for siden:

Det var derfor jeg skrev oppskriftsbok (dvs. notatbok hvor du noterer ned oppskrifter du finner på nettet eller andre steder, som f.eks. Mim sine oppskrifter:)


#23

DM sa for siden:

Jeg bruker skjelden oppskrifter, jeg tar en dæsj av ditt og en dæsj av datt.

Men jeg liker å lese oppskrifter for å få impulser til nye ting å lage eller ha i rettene.


#24

Huldra sa for siden:

Ah... sånn ja. Har tatt utskrift av noen, men har en drittprinter, så derfor er det mest praktisk slik. Enn så lenge. Men snart...


#25

Mandarin sa for siden:

Det har jeg fått meg. Fnis.
Hva jeg trenger hjelp til er forskjellig. Noe er jeg veldig god på . Andre ting må jeg slå opp. F.eks. hvor mange min. et egg må koke for å bli hardkokt.
Mao. Vi koker ikke ofte egg.


#26

Anuk sa for siden:

Synes det kan være greit med oppskrift på ting der forholdet har litt å si.... som pizzadeig og pannekaker. Men jeg hadde nok greid det uansett. Koke ting greier jeg helt på egenhånd.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Ikke for basisting som å koke poteter og slikt, selvsagt. Men lager jeg noe nytt må jeg jo vite hva som skal oppi og hvor mye. Som regel følger jeg aldri oppskrifter uansett, men tilsetter masse annet som JEG liker.


#28

Honda sa for siden:

Nei ikke på poteter, men på pannekaker... Det har vi 4 gang i året hjemme og jeg liker det ikke så vet ikke hva røren skal smake for jeg synnes det smaker spy ansett. Så der må jeg vite hvor mange egg og sånt...
Samme med vaffelkaker....


#29

amo sa for siden:

Jeg må ha oppskrift på alt.
Har aldri klart å lage vaffler fordi om jeg har oppskrift en gang.Jeg fikk to pakker med sånn ferdig vaffelmix (av nevøen til mannen min) til 35 års dagen min, for i alle de år hadde han aldri fått gode vaffler hos meg.
Jeg presterte å steke spekesilda, når jeg skulle lage middag på fergen jeg jobbet.:o


#30

Teofelia sa for siden:

Bortsett fra på kaffe, bruker jeg oppskrifter på ALT. (Mange av oppskriftene kan jeg i hodet etter hvert, som for eksempel for bløtkokte egg, men oppskrift må jeg ha.)

:gruble:
Det er selvsagt bare tull at jeg kan koke kaffe uten oppskrift. En presskanne kaffe skal for eksempel ha fem strøkne skjeer kaffe. Se der: jeg må ha oppskrifter på absolutt alt.


#31

GinaK sa for siden:

Brukte den gode gamle kokeboken endel da vi begynte å ha mer sunne middager da storebror ble 1 år og klar for våre vaner og etterhvert sitter det jo.
Pannekaker har vi veldig sjelden så da må jeg nok ha oppskrift. Men vafler lager vi så ofte at jeg husker den.
Lager rundstykker i brødbakemaskinen hver lørdag og søndag men tar allikevel frem oppskriftsheftet, mest av vanen. Har litt teflonhjerne innimellom.
Men er ikke redd for å bruke kokeboken min, da.

I lunchen på jobben snakket vi en dag om salater og så sa jeg at jeg har oppskrift på en kjempegod pastasalat men ble da omtrent totalt driti ut siden jeg brukte oppskrift! :( Mulig jeg er helt fjern her men jeg liker å ha en oppskrift å følge selv om det er såkalt "bare å hive oppi det du har" Er ingen slumpe-person, jeg.. :rolleyes:


#32

pippimamma sa for siden:

Jeg trenger ikke oppskrift lenger på enkle basisting. Men det er lurt å bruke hvis man ikke kan lage mat.


#33

Nessie sa for siden:

Bruker ikke oppskrifter på det å koke poteter, lage pizzadeig, bolledeig etc.. men sånn jevnt over når jeg skal bake så bruker jeg oppskrifter.

Men middag blir mye slump ja ;)


#34

Candy Darling sa for siden:

Jeg er en notorisk dårlig smake-til-kokk, så jeg trenger oppskrifter på det meste. Noen av dem har jeg i hodet, da. :)

Jeg øver meg på smakingen. Det er et av nyttårsforsettene mine. :kry:


#35

Mor til 4 sa for siden:

Jeg bruker som regel oppskrifter, ikke for å koke poteter eller egg, men skal jeg lage f.eks vaffler så finner jeg frem oppskriften til det, jeg vet hva jeg skal ha i men husker ikke alltid hvor mye av hvert. eller jeg husker det, men må ha bekreftelse på at jeg husker riktig. sånn er det med det meste av både mat og kaker,


#36

Benzo sa for siden:

Jeg bruker oppskrifter hvis det er nye retter jeg lager, og når indisk står på menyen. Da følger jeg oppskriften slavisk. Samme med kakebaking.


#37

apan sa for siden:

Jeg trenger ikke oppskrift for det helt elementære, men utover det - ja. Unntaket er vel forsåvidt middager i form, pastasauser etc, der er jeg ganske god på å slumpe.
Det har iallfall ikke gått så langt som til at jeg har trengt den givende oppskriften jeg husker vi lærte i heimkunnskapen i 9. klasse:

KOKT FISK
1 liter vann
1 fisk

:humre:


#38

Candy Darling sa for siden:

Nei, kanskje ikke. :fnise:

Men hvor lenge skal det koke? Skal det i det hele tatt koke, eller bare trekke? Se, DET ... :gruble:


#39

Carrie sa for siden:

I gamle dager kunne man skrive ned for hånd. :riktig:

Jeg liker godt å lese oppskrifter og henter inspirasjon fra de. Lager mye etter oppskrifter også, men etterhvert som man lager samme rett flere ganger frigjør jeg meg. Basisting som dere nevner klarer jeg fint uten oppskrift. Kaker bruker jeg alltid oppskrift.
Har en perm hvor jeg samler utskrifter og en bok hvor jeg skriver ned enkelte ting for hånd eller limer inn.


#40

Filifjonka sa for siden:

Ikke noe salt? :)


#41

apan sa for siden:

Ja, helt enig. Jeg kunne godt trengt info om å trekke fisk, for den skal jo ikke koke nei. Men oppskriften den gang sa meget lite om det :knegg: . Der holdt man seg til ingrediensene.


#42

apan sa for siden:

Øh mulig. Det er "noen" år siden. gammel


#43

Adrienne sa for siden:

Jobbe nå, apan. Jobbe nå!


#44

apan sa for siden:

:knegg:
Hjemme og er syk
Vurderer fortløpende om jeg snart må spy åpplyser
Kun tre kvarter tilbragt med å veilede noen på jobben over telefonen - glad for at jobben ikke mener jeg trenger telefon :dåne:


#45

Adrienne sa for siden:

Stakkars! :dakars: God bedring, da.

:rofl: Du har merket deg det, du og.


#46

Nenne sa for siden:

Nei, sånne ting greier jeg å lage uten oppskrift. Det samme med pannekaker og vafler. Sauser bruker jeg heller ikke oppskrift til som regel.


#47

Susse sa for siden:

Bruker det kun på nye uprøvde ting. Elsker å se på bilder og lese i kokebøker, får masse inspirasjon til å mekke egne ting eller prøve ut noe nytt.


#48

Harriet Vane sa for siden:

Trenger ikke oppskrifter til noe særlig middagsmat, men leser mange mange kokebøker, matblader og titter innom en del nettsteder for inspirasjon. Etterhvert som man øver, vil man huske sånn ca steketid, porsjonsberegning, konsistens og sånt.

Jeg bruker ikke oppskrift på boller, brød eller eple/blåbærkake, fordi jeg kan oppskriften utenat og kjenner forholdet mel/væske, og kan slumpe ganske mye uten at det blir galt.

Kaker og desserter er en annen skål, for det er ikke bare å slumpe når man driver med denslags.

Egg og bacon var det jeg brukte lengst tid på å lære meg. :flau:


#49

safran sa for siden:

:fnise:


#50

malena sa for siden:

Da må jeg fortelle om min snille svigermor.
Hun er flink til å lage mat, og hun bruker ikke oppskrifter.

Hun er dog ikke like flink til å bake på gefylen, men hun gjør det rett som det er likevel.
Sist hun var hos oss bakte hun en kake (uten oppskrift) morgenen før hun skulle reise, den skulle vi kose oss med etter at hun var reist.

Den havna rett i søpla, gitt. :knegg:


#51

DM sa for siden:

Hva er det med (punktum) overskriften? :undrer:


#52

Fruktflua sa for siden:

Nei, gjør ikke det. Det aller, aller meste, inklusive bakst, gjøres på slump. Har smertelig erfart at min kokkelering får best resultat dersom jeg bruker mitt eget skjønn, og ikke følger oppskrifter slavisk.


#53

Skilpadda sa for siden:

Jeg tipper tråden er fra den tiden da vi kranglet om tegnsetting i overskrifter inne på Flisespikkeriet. :nostalgisk:


#54

Fersken sa for siden:

Eggkoker er en genial oppfinnelse for oss som ikke kan å koke egg på gammelmåten. Brun/hvitsaus er etter innfallsmetoden, men titter alltid på "oppskriften" når jeg skal lage havregrøten min enda jeg vet at det skal 1,8 dl melk oppi :sparke:


#55

amylin sa for siden:

Bruker mange oppskriftsbøker, jeg. Elsker å eksperimentere med nye oppskrifter og akkurat nå ønsker jeg meg bøkene til Gordon Ramsey. Trenger ikke oppskrift på brød og rundstykker, men det er fryktelig kjekt å lese noen for noen tips inni mellom. Pleier som regel å følge oppskriften første gangen jeg lager en ny rett, også justerer jeg den andre gangen jeg lager den.


#56

Irma sa for siden:

Jeg har hundreogfjørti kokebøker. I det siste har jeg endelig begynt å bruke dem, så ja - vi bruker en del oppskrifter. Men på mat type poteter, kokte egg, rislapper, pannekaker ol bruker vi ikke oppskrift. Ei heller på oppskrifter vi har brukt mange ganger. Nå for tiden bruker vi oppskrifter ca 3-5 ganger i uka.

Vi har en egen perm hvor vi har kopiert oppskriftene vi har brukt/skal bruke. De ligger i plastlommer. I gode perioder (når vi skriver ukesplan for middag) henger jeg opp alle oppskriftene vi skal bruke i løpet av uka "kronologisk" i klypa på magnettavla som henger på kjøkkenveggen. Vi sparer kokebøkene for søl, og kan skvette så mye vi vil på oppskriften fordi den ligger i plast.


#57

Blåbær sa for siden:

Her kom jeg på noe!
Jeg har faktisk en eggekoker, men har aldri brukt den. Jeg har greid å miste veiledningen og har ikke peiling på hvordan den funker...:sparke:


#58

Che sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrifter til vanlig hverdagsmat - men skal jeg lage noe spesielt foretrekker jeg å ha oppskrift - iallefall de første gangene.


#59

Che sa for siden:

I mine øyene er eggkoker det mest unødvendige som kan finnes på et kjøkken. (ananasskjærer er mer anvendelig til og med) - Koker man egg ved at man legger de i kaldt vann og koker opp, sprekker de ikke og blir hardkokte på 10 minutt, smilende på 7 og bløtkokt på 5. sånn ca...

Bare lyden på eggkoke-alarmen er jo nok til å hate en eggkoker..


#60

Bergensis sa for siden:

Vår sitronpai stranda på det faktum at ingen av oss visste kva konsistens eggedosisen skulle ha........


#61

Blåbær sa for siden:

Jamen, jeg fikk den i gave jo....:sparke:
Skal jeg kaste den eller la den stå å samle støv noen år til?


#62

Che sa for siden:

Du kan gi den til fretex:) - Eller så er det sikkert noen som synes det er en super greie. Setter du den utenfor elkjøp etc, er det garantert noen som tar den og er glad og fornøyd!


#63

Nessie sa for siden:

Ananaskutteren er jo GENIAL for oss som elsker ananas :D


#64

Veronal sa for siden:

Ikke et vondt ord om ananaskutteren! :snurt: Jeg var så fornøyd da jeg endelig klarte å dele opp ananasen på en estetisk måte.

Ang. oppskrifter så leser jeg oppskrifter til inspirasjon, men jeg bruker ikke oppskrifter i det daglige. Boller, lasagne og sånt går på autopilot (sånn sett er det en oppskrift som gravert inn i lillehjernen). Jeg bruker oppskrift hvis det er noe spesielt jeg skal lage som jeg ikke har laget før.

Sist jeg brukte oppskrift var i helgen for da laget jeg LilleLeos meksikanske rekegryte (:blomst:).


#65

Fersken sa for siden:

Men da er jeg jo nødt til å passe tiden :greieraldriåpassetiden:


#66

Line* sa for siden:

:dulte:

Still alarmen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.