Billetter er bestilt, der vi kun har fyllt ut navn og fødselsnr
Alle har maskinskrevne pass
Vi bor privat
Spørsmål om (fly)turen:
Vi må fylle ut passnr, ja?
Vi trenger ikke visum?
Vi har bestilt turen fra Bergen til Seattle og skal bytte fly på Island. Når flyselskapet setter opp ruten/flybyttet, så holder det med den tiden som er oppsatt? (1 t og 15 min)
Og det er et annet skjema som må fylles ut? :blond:
Hva tar vi med som underholdning for barn i alderen 7-17?
Spørsmål om oppholdet:
Hva bør vi se i Seattle?
Har noen reist fra Seattle til Vancouver - bil, båt eller tog? Hva er lurest?
Hva bør vi se i Vancouver?
Og sørover til Oregon, hva bør vi få med oss?
Funker iPhonen min i USA?
Hva med min elskede MacBook?
Må vi kjøpe adapter til stikkkontakter?
Hva er billig å shoppe i USA? :hyper:
Kan man kjøpe elktriske ting der som virker her?
har dessverre lite å bidra med her, annet enn å ønske deg riktig god tur (tror det er riktig av deg å glede deg, ja!), samt å lagre tips og råd du kommer til å få, slik at jeg kan ta dem fram den dagen det er min tur til å reise "over there"!
Vi har bestilt turen fra Bergen til Seattle og skal bytte fly på Island. Når flyselskapet setter opp ruten/flybyttet, så holder det med den tiden som er oppsatt? (1 t og 15 min)
Nei, ikke nødvendigvis. Men da får du bli med neste fly. Jeg mistet flyet mitt til Houston for et par uker siden, fordi flyet inn til London var forsinket. Shit happens. Men 1 t og 15 min på Island hørtes helt ok ut.
Og det er et annet skjema som må fylles ut? :blond: Jepp, her er det.
Hva tar vi med som underholdning for barn i alderen 7-17? DS og blader? De viser filmer underveis, og Iceland Air har vel skjermer på seteryggen, hvis jeg husker riktig fra en tråd jeg hadde her inne om akkurat det.
Spørsmål om oppholdet:
Funker iPhonen min i USA? Jepp.
Må vi kjøpe adapter til stikkkontakter? Ja, det kan du jo like gjerne gjøre med det samme.
Kan man kjøpe elktriske ting der som virker her? Jo, forsåvidt, men da må du bruke converter. Og det er jo litt pes.
Bør jeg glede meg like mye som jeg gjør? :hyper: JA!
Jeg ville forresten sjekket om det går et fly til Seattle senere på dagen også, i tilfelle dere har knapt med tid. Sist min mann reiste til Seattle mistet han flyet både frem og tilbake, for det var satt opp kun én time på mellomlandingene. Det er ofte litt knapt altså. Nå var ikke det via Island, så det kan godt være greiere der, men det er nå greit å sjekke uansett.
Må fylle ut slik skjema på nettet, og sikkert det samme på flyet/flyplassen, selv om det står på det på nettet at du da ikke trenger å fylle ut igjen.
Er sikkert noen som vet hva det skjemaet heter, husker ikke i farten. Der må du bl.a. svare på om du har tenkt å begå en kriminell handling, vært i fengsel i over 5 år, samarbeidet med nazistene under krigen... osv... Det må fylles ut for alle. (dette skrev jeg i fjor ang det)
Ikke visum (mulig du må ha om du har svart ja på et av de spørsmålene)
1 t 15 min på Island tror jeg vi hadde også. Er ikke akkurat store avstander på flyplassen der, så de har nok beregnet at det går ja.
Må være obs på at de bruker 110 V der, mens vi har 220, så sjekk evt ladere om de bare kan brukes på 220 V. (og klokkeradio kan du ikke kjøpe der. Jeg var så lei meg når jeg ikke kunne ha med min kule klokkeradio til Norge da vi flyttet derifra da jeg var 13 ;))
De andre ting har sikkert noen andre rukket å svare på mens jeg skev dette...
Mht elektriske duppedingser så fungerer det meste av småting, men det kan være greit å sjekke DS og sånn mht om de er sonefrie mht spill. Vi har kjøpt kamera i USA tidligere, og det er null problemer med konverter, du har den bare stående i laderen til en hver tid, den er ikke så stor at det gjør noe.
Er du redd tida blir knapt, så går det an å ta en dag på Island da, og reise mindre neste dag. Tror ikke det går mange fly om dagen til Seattle derfra.
De hadde skjermer i setet i fjor iallefall. Barna fikk gratis headsett (vet ikke opptil hvilken alder jeg da, mine var 5, 8 og 10 år). Men det er "vanlig" type, så det går an å ha med egne.
Jah! Vi kjøpte fancy kamera i USA i fjor, og det var mye billigere enn i Norge. Vi sparte i hvert fall et par tusenlapper på det. Så det kan jo være et tips til hva som er billig å handle i USA.
Ellers, hva gjelder shoppingtips så er ikke jeg rette person å svare, men det jeg nå har merket meg er at DC-sko er mye billigere, så det har jeg kjøpt med til småttingene i familien. Jeans er også billig. Og kakepynt. :WWED:
Rød nellik i knapphullet. :nemlig:
Det er ikke satt opp mer enn det ene flyet den dagen.
Damen jeg ringte til på flyplassen i Keflavik var veldig bestemt på at en time holdt i massevis. Da tror jeg at det går.
OK. Fylle ut skjema og etterutfylle passnr på billetter. :noterer:
Jeg har tilbragt en dag hver gang jeg har vært i USA. Da har jeg sjekket ut hvilke butikker de har på det senteret som jeg skal til og ut i fra det planlagt hvilke butikker jeg vil gå i.
Det er en del billigere der enn i vanlige butikker, og de har masse å velge i. Kan være noen av de mer erfarene USA- boere og turister har andre erfaringer.
Du burde ha godt med tid på mellomlandingen, de er nok interesserte i å få dere med også og kanskje dere ikke er de eneste som skal videre med det flyet.
Om dere skal kjøpe elektriske ting så anbefaler jeg dere å kjekke priser i Norge. Norge har generelt lave priser på elektriske ting (sammenlignet med mye annet som er dyrt der), men mye er rimeligere her. Ofte så sier de at man må ha en converter (og ikke bare adapter), men adapter fungerer som regel helt fint. Om man kjøper noe som har en slik omformingsdose på veien så er det jo bare å bytte ut den nederste delen av ledningen til en norsk (som dere sikkert har hjemme).
Ang. elektriske artikler: Ja, man trenger adapter til støpsel, men man kan også trenge transformator hvis det er strømkrevende greier. Og DET kan bli skitdyrt.
Hilsen Missa som kjøpte toaster-oven (bordgrill) med seg hjem fra USA i sin ungdom, og som oppdaget at en transformator som skulle klare alle de tusenvis av wattene måtte spesialbestilles, kostet mange tusen kroner og var like stor som en vanlig stekeovn. :flau:
:fnis: av Missa. Tranformatorene er fremdeles dyre, men ikke like store heldigvis. Vi har en til vår elskede kaffemaskin, som ble med oss fra Norge. De er en tung jævel, men ikke så stor. Men nei, større ting på strøm lønner det seg ikke å ta med.
Jeg har også mellomlandet i Keflavik. Det er en forholdsvis liten og oversiktig flyplass, så 1,5 time holder hvis dere ikke blir forsinket ut fra Norge.
Jeg var ikke imponert over standarden på flyene til Icelandair, virkelig ikke. Til USA var det noe feil med setet mitt. Hjem var det noe feil med setet til han foran meg, slik at han måtte sitte maks bakoverlent hele veien. Det ble trangt. Men for all del; det var billig og minimalt med reisetid.
Jeg husker ikke tidene (det kan sikkert 007 si deg), men det som var fint var at turen blir delt litt jevnere. Siden det er kortere fra Island til NY (der jeg reiste til i fjor) enn fra London eller Paris til NY. Første del av turen blir litt lenger, men andre delen blir kortere. Veldig greit med små barn synes jeg. (I tillegg ville vi til Kennedy flyplassen og ikke Newark.)
Åh - jeg har ikke noe å bidra med. Jeg må bare abonnere. Jeg vil dit jeg og! :hyper:
Den gangen jeg var i NY hadde de forresten underholdningssentraler i hvert sete med spill, tv, film, musikk osv og egen styringsenhet. Hvis de har det på deres fly trenger du ingenting underholdning til flyturen.
Om jeg skulle til Seattle så skulle jeg tatt turen innom Boeing fabrikken. Hadde vært interessant å se hvordan slike fly lages.
Det vi pleier handle i USA er klær, sko, sportsutstyr, elektriske duppeditter som DS-spill ++. Merkeklær og sko er veldig billig på outlets. Vi stikker ofte innom GAP samt department stores som Dillards, Sears og JCPenney. De finnes overalt. Kjøper ofte barnesko på Sketchers. Undertøy på Victoria Secrets. Elektriske duppeditter som DS-spill på BestBuy eller WalMart. Også kjøper vi ofte leker med hjem fra ToysRUs som ikke finnes i Norge.
I Seattle må du få med deg fiskekastingen. (Se videoen!)
Vi tok bilen og dro til Vancouver på dagstur. Helt greit, men det høres jo veldig behagelig ut med toget. Spørsmålet er vel hvor mye tid dere skal ha der, og i hvilken grad det er mulig å ta seg rundt uten bil. Grouse Mountain er et must. Grizzlybjørnene er herlige, og den zipline-saken de har fått der ser jo fantastisk ut! :hyper:
Drit i turgåing i veldig unik regnskog i Victoria/Vancouver. Det ser til forveksling likt ut som å gå på tur på hvilken som helst vestlandsøy. :knegg:
Guiden vår forklarte begeistret om symbiose mellom trestubber og moser og skogsbunn etc, og ble månebedotten da jeg sa at det var pensum i O-Fag i femteklasse. :knegg:
DS er sonefritt. Ingen problemer med å kjøpe spill her.
Vi har brukt lydbøker en del som underholdning på fly - fungerer kjempegodt for oss, men vi elsker lydbøker hele gjengen.
Dere reiser sikkert med Iceland Air?
De har et sånt genialt konsept - de fyller masse fly i Europa med folk som skal masse steder i USA. Så lander de alle bortimot på engang på Island.
Der står alle flyene som skal til forskjellige steder i USA klar.
Så shuffler man ganske enkelt om alle passasjerene på en gang, og sender dem videre til sine destinasjoner i USA, mer eller mindr epå en gang. Enkelt og greit :nemlig:
(og litt kaotisk når det står på som verst).
Det er IKKE mye å ta seg til vil jeg påstå, på den flyplassen...
Jeg har vært der flere ganger nå, og hver gang har vært det samme konseptet, og lite å finne på.
Her var det mange flotte svar - tusen takk alle sammen.
indie: Jatakk! :vilha: m^2: Jepp, en kollega reiser med samme fly fra Bergen til Island og skal videre til Toronto samtidig som vi flyr til Seattle. Bean: Familien vår (som vi skal bo hos) har 2 stk medlemmer som jobber på Boeing, så der skal vi innom. :nikker:
Noterer shoppingtips, bjørnepark og dropping av regnskog.
Uten frokost? Her er det normalt at frokosten ikke er med i prisen og den kan være rimelig dårlig og dyr.
Ellers så ser det ut som om du har fått med deg alt og til og med printet ut mer enn hva du trenger. Du må uansett fylle ut et papir (grønt) per person på flyet pluss tollpapir for hele familien (et per familie). Ikke ha med deg noe mat inn i USA, det meste er ikke lov, spesielt ikke frukt.
Har du funnet ok familierom i Vancouver for 700 kr?! Jeg er på prosjket overnatting i Vancouver for øyeblikket, men jeg finner litensom er ok uten å koste det hvite ut av øyet og litt til. :sukk: men jeg er litt picky da - rommet må enten være one bedrom suite eller ha balkong. Jeg nekter å legge meg samtidig med ungene når jeg har ferie. Ellers registrerer jeg at vi skal feriere i samme trakter i år - Seattle, Vancouver og Oregon får besøk av oss også i år. Drar til Seattle 8. juli og hjem fra Portland 26.
Vi har ikke så stort problem med innsovning av barn. Dels så sovner han som regel raskt (og så sover han ekstremt hardt) og så er han gjerne oppe sent (og sover litt lenger på morgenen). Vi kan småsnakke og han kan sovne.
Har dere sett på Hyatt? Jeg vet ikke om de har suiter, men vi bodde på to av deres hoteller sist uke og det er store rom (rommene på de to hotellene var helt like). En stor sofa som jeg tror kan gjøres om til senger og enten en king eller to queen. Sofaene og sengene er adskilte av en vegg (men det er ikke dør mellom). Frokosten er enkel, men Continental og inngikk i hvert fall i prisen for meg og Herremannen. Vi betalte USD 119.
Vi har funnet et rom med 2 dobbelsenger og det holder for oss 5. Eldste er 16, så jeg er vant til å legge meg samtidig med barna, både i hverdag og ferier.
Vi er altså i Seattle samtidig, vi reiser fra 5. - 26. juli.
Er det lov å ha med seg poser med pulver til å lage rød saus til riskrem, prinsessepudding? Et ønske fra verten. :rolleyes:
Man tar det med i sier ingenting om det på tollpapirene. Det er en minimal sjanse for at de går gjennom baggasjen. Og tørr mat er lov tror jeg. Alle som kommer til oss har med leverpostei og makrell i tomat. Selv har jeg tatt med mye forskjellig, men holdt meg unna fersk mat og frukt
Skal se etter den røde blomsten i knappehullet. ;)
Ja, jeg tar også til tider med meg ting, men skriver det ikke opp på lappen. Men jeg vet om en her som ble fersket (og det var noe uskyldig tørt, mel er visst ikke lov heller) og hun fikk det markert i filen så hun ser litt ut som en forbryter når hun passer visum-/passkontrollen og blir sjekket litt nøye, men hun får lov å komme inn hit igjen. Hun er snowbird, det vil si at hun bor her på vinteren (og i Norge på sommeren).
Og jeg kjenner en som ble tatt med pinnekjøtt i kofferten og fikk ta det med seg inn, for tolleren kom selv fra et annet land opprinnelig, og forstod godt at de hadde veldig lyst på pinnekjøtt til jul. :knegg: Men akkurat den tror jeg ikke jeg hadde tatt sjansen på selv, gitt.
åhh - så mye nyttig info her. Vi har det meste under kontroll (reiser til Orlando i 3 uker), og har fylt ut skjemaer, sjekket pass osv. Det eneste som gir meg litt angst er mellomlandingstiden vi har på Washington Dulles... Vi har 2 timer fra vi lander til flyet til Orlando går... Vi flyr med SAS til Washington og US Airways derfra - reisebyrået mener det er nok av tid, men tenk om vi blir stående i disse endeløse toll-køene??
Har bestilt SAS og US Airways samlet og de har satt opp reiseruten så de er jo pliktig til å få oss videre dersom vi skulle miste flyet. Men dere som har reist i høysesong de seneste årene - har dere noengang blitt stående i flere timer? Høres 2 timer uforsvarlig ut? trenger å bli beroliget Har vært endel i USA som ungdom, og det er jo..ehm... ett par? år siden, og jeg husker disse endeløse køene...
Næsj, jeg har tenkt tanken jeg også. Både da vi var for å ordne visum på ambassaden i Oslo, og ikke minst hver gang vi står i den uendelig treige køen inn gjennom pass- og hva-har-du-kontrollen på flyplassen. Skjemaer opp og ned i mente og fingeravtrykk og det ene med det andre. Og jeg er sikker på at den eneste kvalifikasjonen de krever av de folka som jobber der er at de for alt i verden ikke må finne på å smile. :rolleyes:
Men god tur! Det er ganske kjekt her når du bare kommer inn. :nemlig:
2 timer går bra. Passkontrollen kan ta tid, men den tar ikke så lang tid. Husk at dere må hente ut bagasjen og deretter levere den inn igjen for å sende den videre til Orlando. Det står mange personer der og hjelper dere.
Først passkontroll
Så hente bagasjen
Gjennom tollen (levere skjemaet som jeg la ut oven)
Så levere bagasjen igjen direkte etterpå, det pleier å være til høyre i Washington.
Og så mot nytt fly, vanlig prosedyre.
Nei, du får den og den gjelder for hele familien. Så må dere fylle ut en grønn lapp for hvert familiemedlem (her har Milfrid og jeg hvite for vi har visa i våre pass). Den ene delen av den grønne legger de tilbake i passet i passkontrollen og den skal ligge der til dere reiser ut.
:nikker: Tidligere stiftet de den ofte fast, men det gjør de ikke lenger. Jeg skjønner på en måte at de må ha litt kontroll, det er så mange illegale innvandrere her (som for så vidt er godt for USA, men det finnes vel grenser).
Men de har jo kontroll for man har jo blitt stemplet inn med fingeravtrykk og pass og hva har du. De legger jo alt som står på den hvite lappen inn på data. Det er jo en av grunnene til at det tar så himla lang tid å komme inn i dette landet.
Men ja, det er mye illegale innvandrere her. Og store deler av samfunnet ville stoppet opp uten dem, i alle fall her i Texas...
Ja, det burde jo være nok med det man har gjort på internett (eller vi som har visa) og eventuell scanning av pass. Noen ganger tar det skrekkelig lang tid for de skal skrive inn arbeidsgiver til mannen og hva vet jeg.
Ja, Florida hadde ikke klart seg uten illegale innvandrere heller. En av mammaene i Herremannenss klasse er det, har jeg skjønt. De er fra et land i Syd Amerika og mannen hennes har papirene i orden for han jobber her og reiser ut og inn i landet, men hun kan ikke reise hjem til kreftdrabbade foreldre (og de har nok med penger så problemet er ikke der) og i tillegg så var vi og shoppet litt sammen og da viste hun frem sitt syd amerikanske førerkort og ikke et fra Florida som id. Hun burde jo ha fått visa her også på grunn av mannens jobb (han jobber for en syd amerikansk investerer) og nå angrer de vel veldig på at de ikke ordnet det.
Ikke mist den hvite lappen, nei, men sørg også for at de får tatt den ut når du reiser hjem (med endt visum). Ellers kan du bli tatt for å oppholde deg ulovlig her uten at du en gang er her.
Jepp, her er det også utrolig mange illegale innvandrere. De deler soscial security number for å kunne jobbe "legalt".
Mye fungerer takket være disse, men så er det sannelig mange usannsynlig kjipe jobber her også.
Jeg kom på en ting til.
Det kan være lurt å tollklarere dyre gjenstander som MacBook ol i Norge. Få det registrert og papirer på at du eksproterer det. Da slipper du eventuell trøbbel med tollen og tollgrensen på 6000 nKr når du tilbakefører dette til Norge.
Husk for guds skyld å ha adressen dere skal bo på (hotellet) til det skjemaet dere får ombord på flyet. Hvis man mangler den havner man i flere timer langt avhør der man blir beskyldt for både det ene og det andre. Det har min venninne Sminty hørt. :nemlig:
Også var det dette med låsing av kofferter... Jeg har hørt at de bryter opp de koffertene som ikke har universallås - og ble brått usikker når jeg ser på mine kofferter... De har en lås som kan åpnes med tja - nærsagt hva som helst, men det er ikke den "Tesa"-låsen "alle" snakker om. Men jeg har jo da skjønt at kodelås er forbudt. Stemmer dette? MÅ jeg ut å kjøpe ny kofferter tro??
Kodelås er ikke forbudt (tror jeg), men du kan risikere at de bryter opp kofferten. Det har aldri skjedd med oss, men å andre siden så har vi som regel løst det med nye kofferter eller som neden. Det enkleste, om du vil være sikker, er å kjøpe en slik rem med riktig lås på og så låser du bare den (gjennom håndtaket) i stedet for kofferten. Finnes hos veskebutikker.
A-ha! Nå forstår jeg hvorfor naboen min (som er fra USA) har koden på koffertene rett over låsen. Har sett dem utfor døra og kunne ikke forstå hvorfor det skulle være så smart å opplyse gud og hvermann om koden. :knegg: