Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbokaker

#1

Veronal sa for siden:

Det er 1 måned til bursdagsfeiring i heimen igjen og en av gjestene er visst på lavkarbokjøret. Hva slags kaker er kompatibelt med dette? Finnes det lavkarbokaker som er supergode slik at alle har lyst til å spise det?


#2

Albertine sa for siden:

Jamie Olivers nøtte- og sjokoladekake er vidunderlig og kan spises av alle. Jeg skal se om jeg finner oppskrifta.


#3

Veronal sa for siden:

Nøtter og sjokolade. :vilha:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ostekake er genialt å lage på lavkarbo, det er så enkelt! Bare bytt ut kjeksbunn med nøttebunn, sukker med litt sukrin eller annet søtstoff, gelé med sukkerfri gelé (eller hjemmelaget av sukkerfri saft og gelatin) og evt. rømme med CF eller seterrømme. Vips!

Ellers er denne sjokoladekaken ekstremt god:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20397&highlight=black+sunday


#5

Albertine sa for siden:

Dette er verdens beste kake med sjokolade og nøtter! Og dagen etter budre du prøve å smuldre opp kakerestene over hjemmelaget iskrem og dryppe litt espresso over det hele. Denne kaken kan stekes i springform eller porsjonsvis i små kakeformer.

8 porsjoner

150 gram skåldede mandler
150 gram valnøtter uten skall
300 gram mørk sjokolade (70%)
1 toppet spiseskje kakaopulver av beste kvalitet
250 gram smør
søtstoff tilsvarende 100 gram sukker
6 store egg, plomme og hvite skilt

Kjør nøttene i food processor til de er finmalte. Ha deretter sjokoladen og kakaopulveret i og kjør sjokoladen i filler. Sett til side i en egen bolle. Ha smør og sukkererstatning i food processoren og kjør blandingen lys og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en av gangen. Deretter blander du i nøtte/sjokoladeblandingen.

I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade/smør/nøtteblandingen. Hell alt i en form kledd med bakepapir og stek ved 175 grader i ca. 1 time.

Serveres med pisket krem eller creme fraiche og gjerne litt bringebærcouli.

Enjoy!

Tillegg: Vær oppmerksom på at steketiden kan variere fra ovn til ovn, og at det er mulig å legge bakepapir over kaken mot slutten av steketiden. Sjekk kaken med jevne mellomrom.


#6

Veronal sa for siden:

Iset: Hvilken kokesjokolade er dette:


#7

Veronal sa for siden:

Takk, Albertine! Den hørtes vidunderlig ut!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det er en hvilken som helst sukkerfri, mørk sjokolade tenker jeg. Feks. Cloetta sin, den er veldig god. Men pga. maltitol kan man jo bli litt dårlig av den, så jeg ville nok kanskje heller gått for ordentlig mørk vanlig kokesjokolade, feks. med 86 % kakao, den fra Freia er på 19 gram karbo per plate og man skal jo ikke akkurat spise hele kaken uansett.

Albertine sin må jeg prøve. :nam:


#9

Dragen sa for siden:

Albert - jeg kopierer innlegget ditt inn i God mat uten melk og gluten-tråden. :neie:


#10

gnuri sa for siden:

Albertine- den kaken må definitivt testes :nam:


#11

Albertine sa for siden:

Dragen, gjør det! Den er vanvittig god. :nikker: Jeg liker å servere pisket krem og varme bringebær attåt. En skikkelig højdare.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.