Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lefser og pålegg - hjelp?!

#1

safran sa for siden:

Jeg har fått i oppgave å presentere norsk mat til en gjeng utlendinger. Jeg har blant annet kjøpt vestlandslefser og potetlefser og tenkte å smøre på tradisjonelt, norsk pålegg. Jeg har gravlaks, røkelaks, rømme, mørpølse, reinsdyrskinke og spekeskinke. Gomme har jeg også, den tenkte jeg å ta på vestlandslefsa.

Hvordan serverer jeg dette lurest og enklest? Hva smører jeg på hva? Jeg har begrenset tilgang til fat og slikt.

Argh! Jeg gjør alltid for mye ut av det!:gaah:


#2

DM sa for siden:

Vi kjøpte lefser på høstmarked forrige helg, og de var smurt med smør, sukker, kanel og geitost. Mannen og poden skrøt veldig av den kombinasjonen.

Lefser kan vel "stables" i skåler også? Kan de ikke det da?



#4

Myggstukket sa for siden:

Vi smører uten osten.


#5

safran sa for siden:

Jeg har hjemmebakte lefser som er smurt med kanel, smør og sukker og tenkte å vise frem andre ting på butikklefsene. ;) Er det tradisjonelt norsk å ha rømme og røkelaks på? Rømme og spekemat? Eggerøre og spekemat? Eggerøre og laks?
Så begynner hodet mitt å tenke: Jeg kan jo lage litt av hver, til alle sammen! Jada! Jeg har jo ingenting annet å gjøre! Neeeida!

:gaah:


#6

safran sa for siden:

Nei, det må jeg aldeles ikke! Budsjettet er brukt opp. :snurt: Jeg har selvplukket tyttebær som skal bli trollkrem til vaflene.


#7

Claire sa for siden:

Smør lefser med smør, legg røkelaks oppå, rull sammen og skjær opp i små "fingermatbiter". Rømme kan serveres ved siden av. Eggerøre ville jeg blåst en lang marsj i . Det er vel ikke så typisk norsk heller.


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg var på en eller anne typisk norsk tillstelning i byen her for en stund siden og da ble det ihvertfall servert lefse med smør og spekemat og eggerøre og laks :)


#9

Acsa sa for siden:

Snøfrisk smøreost! Den passer godt sammen med røkt kjøtt og røkt fisk, og erstatter smøret og gir god smak, og klistrer lefserullen litt sammen så alt ikke detter fra hverandre. Rull sammen, skjær opp i fingerbiter, sett eventuelt en tannpirker i.


#10

safran sa for siden:

Takk for inspill! Nå har jeg laget ferdig vaffelrøre og trollkrem. Nå skal jeg ned og rydde kjøkken etter middag, og smøre litt lefser og annet stæsj. Vaflene blir dessverre ikke rykende ferske når de serveres imorgen, men det får bare være. Jeg skal ha med hjemmebakt brød også. Må sjekke deigen. iler


#11

safran sa for siden:

Det gikk kjempebra! De fleste turte til og med smake gammelost. ;)


#12

gnuri sa for siden:

Da var de modigere enn meg...:o

Til en evnt annen gang, så er det også godt med lefse med Snøfrisk-ost og røkelaks, og evnt noen løkringer på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.