Jeg har fått i oppgave å presentere norsk mat til en gjeng utlendinger. Jeg har blant annet kjøpt vestlandslefser og potetlefser og tenkte å smøre på tradisjonelt, norsk pålegg. Jeg har gravlaks, røkelaks, rømme, mørpølse, reinsdyrskinke og spekeskinke. Gomme har jeg også, den tenkte jeg å ta på vestlandslefsa.
Hvordan serverer jeg dette lurest og enklest? Hva smører jeg på hva? Jeg har begrenset tilgang til fat og slikt.
Jeg har hjemmebakte lefser som er smurt med kanel, smør og sukker og tenkte å vise frem andre ting på butikklefsene. ;) Er det tradisjonelt norsk å ha rømme og røkelaks på? Rømme og spekemat? Eggerøre og spekemat? Eggerøre og laks?
Så begynner hodet mitt å tenke: Jeg kan jo lage litt av hver, til alle sammen! Jada! Jeg har jo ingenting annet å gjøre! Neeeida!
Smør lefser med smør, legg røkelaks oppå, rull sammen og skjær opp i små "fingermatbiter". Rømme kan serveres ved siden av. Eggerøre ville jeg blåst en lang marsj i . Det er vel ikke så typisk norsk heller.
Jeg var på en eller anne typisk norsk tillstelning i byen her for en stund siden og da ble det ihvertfall servert lefse med smør og spekemat og eggerøre og laks :)
Snøfrisk smøreost! Den passer godt sammen med røkt kjøtt og røkt fisk, og erstatter smøret og gir god smak, og klistrer lefserullen litt sammen så alt ikke detter fra hverandre. Rull sammen, skjær opp i fingerbiter, sett eventuelt en tannpirker i.
Takk for inspill! Nå har jeg laget ferdig vaffelrøre og trollkrem. Nå skal jeg ned og rydde kjøkken etter middag, og smøre litt lefser og annet stæsj. Vaflene blir dessverre ikke rykende ferske når de serveres imorgen, men det får bare være. Jeg skal ha med hjemmebakt brød også. Må sjekke deigen. iler