Forrige gang kjøpte jeg en halv kilo til hver, og jeg hadde jo nok til å fore fjorten til..
Hva er vanlig å kjøpe inn. Selv spiser jeg ca 20 reker.., men jeg er veldig småspist akkurat på rekefronten.
I tillegg har vi loff. Holder med to loff?
Jeg skulle til å si halvkg til hver jeg da. Hos oss går det med. Til 7 stk hadde jeg kjøpt 4kg reker og 2 loff ( + 1 i bakhånd).
Men det holde sikkert med 3 kg reker og 2 loff hos deg.
"Man" regner et halvt kilo til hver, ja. Men her spiser vi ofte mer og siden jeg er livredd for å gå tom for mat hadde jeg ihvertfall kjøpt 4 kg. (jeg hadde sikkert kjøpt 5)
Jeg elsker reker og kan knapt få nok. Jeg beregner (minst) en halvkilo pr. pers. Spiralloff eller loff fra Godt Brød, smør, sitron og hjemmelaget majones. :nam:
Jeg regner en halvkilo til hver person minimum! :jupp:
Er rægane ekstra go´e spises det ofte mere, og slikt vet man ikke alltid på forhånd.
Noen liker brød til, mens andre ikke. Og da går det mere reker.
Du kan jo lage en deilig rekesalat av eventuelle rester? :ja:
Reker går det mye av når jeg spiser, beregner alltid en kalv kilo til hver og litt ekstra i tilfelle.
Er det de samme du hadde på rekespising sist som denne gangen? I tilfelle bør det muligens vurdere om du bør servere noe annet, siden dere spiser så lite av det. :p
Takk for denne tråden! Etter å ha lest her har jeg invitert en gjeng hjem til meg i neste uke for å spise reker. :nam: (Mannen min liker ikke reker, så vi har det alt for sjelden.)
Jeg håper og tror vi kan ha reker i løpet av helgen. Jeg elsker reker!
Jeg laget en aldeles nydelig (om jeg skal si det selv) hjemmelagd majones forrige helg. 4 eggeplommer i bunnen av et litermål, solsikkeolje, mikses med stavmikser, hadde i salt, pepper og litt estragoneddik. :nam:
En dobbel variant av denne, men uten sennep. Denne metoden er helt idiotsikker, majonesen blir helt perfekt!
20 reker? :dåne:
Jeg ville kjøpt minst 4 kg ja, regner en halvkilo per pers og litt ekstra (en halvkilo er virkelig ikke spesielt mye, synes jeg da :sparke: )
Det kan jo være greit å ha et par Trulter i rekelaget, for da blir det mer reker til dem som liker det og så kan de sitte der med de tjue små rekene sine. :knegg:
Er det en ting jeg virkelig savner med Norge, så er det loff og reker!
Jeg elsker reker og kunne aldri forestilt meg å spise mindre enn en halv kilo når tilbudet bød seg, snarere tvert i mot.
Men har du forsøkt dette med gjengen før, kan du sikkert kjøpe litt mindre denne gangen. Eller du kan fryse restene - det er også godt!
Jeg har faktisk bekjente som legger et tynt lag reker på skivene, så jeg må se an hvem som kommer før jeg kjøper. Normalt regnes jo en halvkilo på hver, i realiteten er det mye igjen da.
Jeg prøver å ikke spise hvete. Har noen andre forslag til tilbehør enn loff?
Åhhh, nå fikk jeg skikkelig lyst på reker. Tror om vi må ha det på lørdag :jupp: Spørs om resten av familien blir like glade da, de er ikke så begeistret for reker som meg ;) Jeg synes reker er absolutt beste på loff med sitronpepper på.
Ja, jeg kjenner jeg må dåne litt med deg jeg og, reker er noe av det jeg spiser mengder av når vi har det. Prøver heller å begrense mengden loff, gitt.
Jeg pleier å legge litt majones og rømme, skivet rødløk og fersk dill på hjertesalatblader, ha på reker, salt, pepper og sitron, og rulle sammen til en slags wrap. nyyydelig.
Rapport:
Jeg kjøpte tre kilo reker. Og vi spiste vel og lenge. Likevel var det ca 4-500 gram igjen.
Dill, ferske sitroner, utrolig god steinovnsloff, smør var tilbehøret. Rekene var sprø og saftige :nam:
Restene gikk til min mor som kom og hentet etter vi var ferdige. Så da fikk hun og min var et lite aftensmåltid som ble satt pris på.
Nå fikk jeg og lyst på reker, det har vi jo hatt ver helg i flere uker nå, men jeg blir aldri lei.
Sist helg handlet mannen 1 kg reker og 0,5 kg krabbeklør. Vi spiste det meste på lørdagskveld, resten spiste vi til lunch dagen etter, da fikk ungene og litt.
Kan jeg spørre et annet rekespørsmål her? Hvor lang tid tar det å tine frosne reker? Jeg har invitert noen på rekeaften i morgen og da er det litt flaut å ikke tine dem i tide. (Det er også litt flaut å spørre om dette, men jeg kjøper aldri reker ellers, så jeg har ikke peiling, og dette er ikke anledningen til å forske det ut selv.) :sparke:
Vi har begynt å tine reker i kokende vann, etter tips fra en eller annen michelin-kokk. Koker opp saltet vann (skal egentlig være salt som sjøvann, men vi hiver oppi litt salt, bare), dumper rekene oppi, lar de være oppi der i omtrent et minutt eller så, og dumper de rett over i isvann. rekene blir utrolig gode, og vi har flere ganger blitt spurt av imponerte gjester om vi har kjøpt ferske reker, selv om det bare er billige 5-kilosboks-reker.
Vi har satt posen med rekeskall-restene i fryseren når søppelhentingen har vært lenge unna. Da gjelder det bare å huske og ta den ut i søpla før søplehentingen.
Jeg bruker også å sjokktine reker i kokende saltvann i 1-2 min. Blir veldig bra, så slipper jeg å planlegge i lang tid i forveien om jeg plutselig får lyst på reker ;)
Sikkert sant - her i området er vi velsignet med ferske reker året rundt (de varierer bare i pris) høysesongen er jo i januar og februar. Da er rekene knallgode, store og billige! :nam:
Frosne reker spiser vi ikke i nøden en gang. :kresen&bortskjemt: ;)
Jeg synes helt ærlig at så lenge det koster 100 kr kiloen for ferske og 15,90 for frosne som er gode på Rema, er det ganske uaktuelt å kjøpe ferske, men jeg skjønner jo at det er som å banne i kirken for enkelte.
Jeg kjøper så godt som aldri ferske reker fordi jeg syns de er for dyre, og av tvilsom kvalitet når man ikke kan kjøpe fra båt. Personlig blir det for styrete for meg å dra ned til byen for å kjøpe, derfor kjøper jeg frosne, tiner i kokende saltvann, og nyter skryt av at vi må ha kjøpt ferske for de er så gode.
Jeg kjøper som regel bare ferske, men jeg lurer på om jeg skal prøve meg mer på de frosne. De såkalte "ferske" rekene man får kjøpt her i Lørenskog er ikke i nærheten av det jeg er vant med fra båtene i Stavanger. Overpriset, melete og små er ofte erfaringen. Og her i huset elsker vi reker.
Jeg har kjøpt reker. :hyper: Ferske reker. Og ekspeditøren lo nesten av halvkilo pr person, det burde være det dobbelte. Så jeg har kjøpt det dobbelte. (Og ser fram til mange gode rekemåltider etter kveldens orgie. :D)