Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye reker bør holde til 7 damer?

#1

Trulte sa for siden:

Forrige gang kjøpte jeg en halv kilo til hver, og jeg hadde jo nok til å fore fjorten til..

Hva er vanlig å kjøpe inn. Selv spiser jeg ca 20 reker.., men jeg er veldig småspist akkurat på rekefronten.
I tillegg har vi loff. Holder med to loff?


#2

ItsOnlyMe sa for siden:

Jeg skulle til å si halvkg til hver jeg da. Hos oss går det med. Til 7 stk hadde jeg kjøpt 4kg reker og 2 loff ( + 1 i bakhånd).
Men det holde sikkert med 3 kg reker og 2 loff hos deg.


#3

Apple sa for siden:

"Man" regner et halvt kilo til hver, ja. Men her spiser vi ofte mer og siden jeg er livredd for å gå tom for mat hadde jeg ihvertfall kjøpt 4 kg. (jeg hadde sikkert kjøpt 5)

Tre loff.


#4

Inagh sa for siden:

Jeg og bruker beregne en halv kilo pr pers, så jeg hadde glatt gått for fire kilo og minst to loff, ja.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Jeg elsker reker og kan knapt få nok. Jeg beregner (minst) en halvkilo pr. pers. Spiralloff eller loff fra Godt Brød, smør, sitron og hjemmelaget majones. :nam:



#7

Kaprifol sa for siden:

Meddåner, reker er himmelsk godt!


#8

Mauser sa for siden:

Da blir det vel 140 reker tilsammen, pluss litt reserve så er du oppe i 150. Da trenger du to kilo 70/90-reker.


#9

Carpe Diem sa for siden:

Jeg regner en halvkilo til hver person minimum! :jupp:
Er rægane ekstra go´e spises det ofte mere, og slikt vet man ikke alltid på forhånd.
Noen liker brød til, mens andre ikke. Og da går det mere reker.

Du kan jo lage en deilig rekesalat av eventuelle rester? :ja:


#10

Ole Brumm sa for siden:

Reker går det mye av når jeg spiser, beregner alltid en kalv kilo til hver og litt ekstra i tilfelle.
Er det de samme du hadde på rekespising sist som denne gangen? I tilfelle bør det muligens vurdere om du bør servere noe annet, siden dere spiser så lite av det. :p


#11

Tåtti sa for siden:

Takk for denne tråden! Etter å ha lest her har jeg invitert en gjeng hjem til meg i neste uke for å spise reker. :nam: (Mannen min liker ikke reker, så vi har det alt for sjelden.)


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg håper og tror vi kan ha reker i løpet av helgen. Jeg elsker reker!

Jeg laget en aldeles nydelig (om jeg skal si det selv) hjemmelagd majones forrige helg. 4 eggeplommer i bunnen av et litermål, solsikkeolje, mikses med stavmikser, hadde i salt, pepper og litt estragoneddik. :nam:

En dobbel variant av denne, men uten sennep. Denne metoden er helt idiotsikker, majonesen blir helt perfekt!

ordentligmat.no/2009/11/hjemmelaget-majones-pa-to-minutter/


#13

Bomull sa for siden:

Minst et halvt kilo pr. pers ja, gjerne et halvkilo ekstra, så 3-3.5 kg burde våre perfekt når du selv spiser såpass lite!



#15

Finni sa for siden:

:sparke: har du og hørt om disse?

Halvkilo pr pers + litt :nikker:


#16

apan sa for siden:

20 reker? :dåne:
Jeg ville kjøpt minst 4 kg ja, regner en halvkilo per pers og litt ekstra (en halvkilo er virkelig ikke spesielt mye, synes jeg da :sparke: )


#17

Kahlan sa for siden:

20 reker? Det dekker jo ikke skiven engang (man må jo ha skikkelig haug)

Og nå fikk jeg sinnsykt lyst på reker og hvitvin, må nok overraske mannen i morgen ja.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Det kan jo være greit å ha et par Trulter i rekelaget, for da blir det mer reker til dem som liker det og så kan de sitte der med de tjue små rekene sine. :knegg:


#19

Señora sa for siden:

Når vi har reker kjøper vi 2,5 kilo (podene spiser også reker) og i venninnegjengen går det glatt borti 4 kilo (6 venninner i klubben).

Jeg ville hatt 3 loff til 7 personer, bare for sikkerhets skyld. Jeg møvler reker etter to skiver, så det går en del.


#20

Harriet Vane sa for siden:

Rekesmørbrød skal helst ha topp, det skal være masse masse reker på! Jeg er helt nødt til å ha reker i morgen, kjenner jeg!


#21

Señora sa for siden:

:nemlig:
:vilha:


#22

Turban Smukk sa for siden:

Å, jeg fikk også veldig lyst på reker! :) Heldigvis har en venninne invitert meg på sakene på lørdag. Reker og hvitvin!

I tillegg til loff/brød, smør, sitron og majones må man også ha masse frisk dill til. :nemlig:


#23

Maryan sa for siden:

Er det en ting jeg virkelig savner med Norge, så er det loff og reker!

Jeg elsker reker og kunne aldri forestilt meg å spise mindre enn en halv kilo når tilbudet bød seg, snarere tvert i mot.
Men har du forsøkt dette med gjengen før, kan du sikkert kjøpe litt mindre denne gangen. Eller du kan fryse restene - det er også godt!


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg har faktisk bekjente som legger et tynt lag reker på skivene, så jeg må se an hvem som kommer før jeg kjøper. Normalt regnes jo en halvkilo på hver, i realiteten er det mye igjen da.

Jeg prøver å ikke spise hvete. Har noen andre forslag til tilbehør enn loff?


#25

Harriet Vane sa for siden:

Vi må hjelpe min far med skrellingen, han skreller l a n g s o m t.


#26

Myrsnipa sa for siden:

Her i min kystby er det gjengs å regne 1 liter pr person. Vi kjøper aldri mindre enn det og det er det båtene anbefaler.


#27

Hyacinth sa for siden:

HVor mange kilo er en liter?


#28

Mams sa for siden:

Reker er godt.

Noe som er godt til er fiskepuddingsalat.

I boks creme fresh
1 pose majones
fiskepudding skjært i små terninger
Purre skjært i små biter
salt
pepper
sitronsaft.


#29

Bayone sa for siden:

Åhhh, nå fikk jeg skikkelig lyst på reker. Tror om vi må ha det på lørdag :jupp: Spørs om resten av familien blir like glade da, de er ikke så begeistret for reker som meg ;) Jeg synes reker er absolutt beste på loff med sitronpepper på.


#30

Señora sa for siden:

En halv ca.


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, jeg kjenner jeg må dåne litt med deg jeg og, reker er noe av det jeg spiser mengder av når vi har det. Prøver heller å begrense mengden loff, gitt.


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg pleier å legge litt majones og rømme, skivet rødløk og fersk dill på hjertesalatblader, ha på reker, salt, pepper og sitron, og rulle sammen til en slags wrap. nyyydelig.


#33

Trulte sa for siden:

Rapport:
Jeg kjøpte tre kilo reker. Og vi spiste vel og lenge. Likevel var det ca 4-500 gram igjen.
Dill, ferske sitroner, utrolig god steinovnsloff, smør var tilbehøret. Rekene var sprø og saftige :nam:

Restene gikk til min mor som kom og hentet etter vi var ferdige. Så da fikk hun og min var et lite aftensmåltid som ble satt pris på.


#34

Harriet Vane sa for siden:

Sprø reker?

Vi skal ha reker i dag! :nam:


#35

krystallklart sa for siden:

Nå fikk jeg og lyst på reker, det har vi jo hatt ver helg i flere uker nå, men jeg blir aldri lei.

Sist helg handlet mannen 1 kg reker og 0,5 kg krabbeklør. Vi spiste det meste på lørdagskveld, resten spiste vi til lunch dagen etter, da fikk ungene og litt.


#36

Tåtti sa for siden:

Kan jeg spørre et annet rekespørsmål her? Hvor lang tid tar det å tine frosne reker? Jeg har invitert noen på rekeaften i morgen og da er det litt flaut å ikke tine dem i tide. (Det er også litt flaut å spørre om dette, men jeg kjøper aldri reker ellers, så jeg har ikke peiling, og dette er ikke anledningen til å forske det ut selv.) :sparke:


#37

Mauser sa for siden:

Et kvarter eller noe sånt hvis du legger dem i romtemperert vann.


#38

Ole Brumm sa for siden:

Det kommer an på hvordan du tiner de, om du sprer de utover på avispapir tar det 2-3 timer, om du har de i poser/bokser tar det en del mer tid.

Jeg kjøpte inn 1,2 kilo reker til ESC-finale-spising, jeg spiste nok over 500 g alene. :humre:


#39

Tåtti sa for siden:

Takk for svar. :D
Da får jeg fylle i badekaret, det blir mer enn tjue reker pr person her nemlig. :knegg:


#40

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi har begynt å tine reker i kokende vann, etter tips fra en eller annen michelin-kokk. Koker opp saltet vann (skal egentlig være salt som sjøvann, men vi hiver oppi litt salt, bare), dumper rekene oppi, lar de være oppi der i omtrent et minutt eller så, og dumper de rett over i isvann. rekene blir utrolig gode, og vi har flere ganger blitt spurt av imponerte gjester om vi har kjøpt ferske reker, selv om det bare er billige 5-kilosboks-reker.


#41

Tåtti sa for siden:

Takk for flere tips! :noterer ivrig:


#42

GeekyGirrrl sa for siden:

Hmpf... Boss-streik passer veldig dårlig sammen med ønske om reker i kveld... :(


#43

apan sa for siden:

Nevnte jeg at mannen og jeg spiste 1.4 kg reker på søndag? :flau:
Jeg syntes ikke det var spesielt mye.


#44

Vind sa for siden:

Vi har satt posen med rekeskall-restene i fryseren når søppelhentingen har vært lenge unna. Da gjelder det bare å huske og ta den ut i søpla før søplehentingen.


#45

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi har bare en mikroskopisk fryser, ikke plass til rekeskall der. :(


#46

Bayone sa for siden:

Jeg bruker også å sjokktine reker i kokende saltvann i 1-2 min. Blir veldig bra, så slipper jeg å planlegge i lang tid i forveien om jeg plutselig får lyst på reker ;)


#47

leliane sa for siden:

Frosne reker?! :tsk tsk:

Til damer beregner jeg 400g pr person. Det pleier å være rikelig.


#48

Bayone sa for siden:

Ikke alltid like lett å få tak i ferske dessverre ;)


#49

leliane sa for siden:

Sikkert sant - her i området er vi velsignet med ferske reker året rundt (de varierer bare i pris) høysesongen er jo i januar og februar. Da er rekene knallgode, store og billige! :nam:

Frosne reker spiser vi ikke i nøden en gang. :kresen&bortskjemt: ;)


#50

apan sa for siden:

Jeg synes helt ærlig at så lenge det koster 100 kr kiloen for ferske og 15,90 for frosne som er gode på Rema, er det ganske uaktuelt å kjøpe ferske, men jeg skjønner jo at det er som å banne i kirken for enkelte.


#51

Rug sa for siden:

Njei, ikke som å banne. Som å drikke Pepsi Max når alternativet er Cola, kanskje. En vondere nødløsning. (Vi spiser aldri frosne...)


#52

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg kjøper så godt som aldri ferske reker fordi jeg syns de er for dyre, og av tvilsom kvalitet når man ikke kan kjøpe fra båt. Personlig blir det for styrete for meg å dra ned til byen for å kjøpe, derfor kjøper jeg frosne, tiner i kokende saltvann, og nyter skryt av at vi må ha kjøpt ferske for de er så gode.


#53

Mrs. Longbottom sa for siden:

men den sammenlikningen funker bare hvis ikke colaen koster 10 ganger så mye.


#54

Palmen sa for siden:

Og gjett hvem som, inspirert av denne tråden, skal ha reker til middag i dag? :nam:


#55

Apple sa for siden:

Jeg kjøper som regel bare ferske, men jeg lurer på om jeg skal prøve meg mer på de frosne. De såkalte "ferske" rekene man får kjøpt her i Lørenskog er ikke i nærheten av det jeg er vant med fra båtene i Stavanger. Overpriset, melete og små er ofte erfaringen. Og her i huset elsker vi reker.


#56

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg anbefaler igjen kokende saltvann-trikset. Mirakelkur for reker, bare ikke la dem ligge i vannet for lenge.


#57

ItsOnlyMe sa for siden:

Man kan vist skylle ned rekeskallet i do.......


#58

Tåtti sa for siden:

Jeg har kjøpt reker. :hyper: Ferske reker. Og ekspeditøren lo nesten av halvkilo pr person, det burde være det dobbelte. Så jeg har kjøpt det dobbelte. (Og ser fram til mange gode rekemåltider etter kveldens orgie. :D)


#59

Hot Lips sa for siden:

Mmm... Kos deg! :D

(En halvkilo per pers er litt knapt når rekene er ferske, ja. :o)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.