Susse sa for siden:
Overskriften sier vel sitt ?
Jeg har laget gresk salat og olivenbrød til middag, og ble plutselig i tvil om jeg kan spise fetaost.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Susse sa for siden:
Overskriften sier vel sitt ?
Jeg har laget gresk salat og olivenbrød til middag, og ble plutselig i tvil om jeg kan spise fetaost.
Meissa sa for siden:
Det står på glasset om fetaosten ikke er pastaurisert. Står det ingenting er det trygt.
kokosbolle sa for siden:
Jeg har gjort det, men vet ikke om det er greit eller ikke dessverre. Kanskje om den er laget av pasteurisert melk? Den er jo ikke modnet på samme måte som Brie og ligger jo vakumpakket?
kokosbolle sa for siden:
Ikke nødvendigvis, for Brie laget av pasteurisert melk er f.eks. på fylisten fordi det kan være listeria i det.
Ru sa for siden:
Feta-ost skal være ok. :værsågod:
I hvert fall om det er den der Apetina-en.
kokosbolle sa for siden:
Det er den bokspakkede Arlaen jeg har spist forresten.
Susse sa for siden:
Det er den ja, helt ny og uåpnet. :riktig:
Meissa sa for siden:
Finnes det brie som er laget av pasteurisert melk altså? Måtte slå opp på wikipedia jeg, og der står det i allefall at brie lages av upasteurisert melk og at den derfor modnes fortere.
Fra matportalen:
Listeria (L. monocytogenes) er en bakterie som finnes naturlig i vann, jord og råvarer og kan finnes i en rekke ulike matvarer. Listeria smitter først og fremst gjennom matvarer som spises uten oppvarming og matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet som skivet kjøtt- og fiskepålegg på slutten av holdbarhetstiden. Andre smittekilder kan for eksempel være røkelaks, upasteurisert melk, myke og halvfaste oster av upasteurisert melk/rå melk, muggoster eller spekemat.
Det er påbudt å merke alle varer som inneholder upasteurisert melk så dersom det ikke står noe på pakken bør den være trygg å spise.
apan sa for siden:
Det finnes brie som er laget av pasteurisert melk ja. Og Meissa, de har strammet inn anbefalingene til å gjelde myke/halvmyke oster generelt, ikke bare dem som er lagd av ikke-pasteurisert melk. Jeg spiser ikke brie, ikke Camembert, ingen form for blåmuggoster.
Men jeg spiser feta. Jeg har regnet med det har vært ok.
Orkide sa for siden:
Jeg har spist fetaost gjennom hele svangerskapet. Har forresten ogsaa spist Camembert saa lenge den har vaert dagsfersk :tilstaar:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.