Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder et kokt egg seg i kjøleskapet?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var bare det jeg lurte på.


#2

Nenne sa for siden:

Det burde vel holde seg til uløpsdatoen skulle jeg tro. :tenker høyt:


#3

Mei sa for siden:

Blir de ikke grønne etter et par dager? Smaker kanskje greit og gjør en ikke syk - men jeg står over.


#4

Hunter sa for siden:

Spørs om du har skallet av eller på.:)
Kan holde seg 2-3uker i kjøleskap med skallet på. ikke så lenge når det er rensket.


#5

Hyacinth sa for siden:

Så når jeg kokte egget på fredag kan jeg fremdeles spise det i morgen, for eksempel? Jeg serverte minsten et egg fra fredag i morges, og da var eggeplommen litt brun i kantene.. æsj.
De ligger forøvrig i kjøleskapet med skallet på.


#6

Hunter sa for siden:

Det spørs jo litt hvor ferskt egget var når du kjøpte det!
Har litt med kokemetoder og avkjølinga om egget blir blått.

Her er et par metoder om hvordan man kan sjekke om egget er nytt eller gammelt:

  1. Rist på egget, kjenner du at plommen gynger fram og tilbake i skallet er egget gammelt. Jeg sjekker alltid dette i butikken og kjøper aldri egg som gynger :)
  2. Man kan sjekke egget på en tallerken også. Knekk et egg over en flat tallerken, hvis eggehviten ligger som et lag er egget ferskt, hvis det er en tynn eggehviterand også en litt tykkere oppå der er egget gammelt. Det skal kun være eggehvite og plomme når det ligger der. Ikke 2 rader med eggehvite.

Kanskje litt vanskelig å skjønne den siste der uten bilde:D

Holdbarhetsdatoen til egg i butikkene er altfor kort, egg kan ligge lengre enn det som står på pakken.:riktig:


#7

Polkadot sa for siden:

Dette visste jeg ikke. Har ofte irritert meg over det tykke laget ved plommen som jeg må dra utover når jeg steker for at det ikke skal bli et slimete egg. Trodde det skulle være sånn....


#8

malena sa for siden:

:knegg: Synes jeg ser Hunter i butikken der hun står og rister på ett og ett egg.


#9

safran sa for siden:

Jeg spiser ikke kokte egg som har ligget lenger enn 5 dager. Det er omtrent da de begynner å se uappetittelige ut.


#10

bina sa for siden:

Kommer an på hvor lenge de er kokt. For de fortsetter liksom å bli hardere også i kjøleskapet. Er de helt hardkokte når de legges i kjøleskapet blir de gjerne litt grønne i kanten på plommen allerede etter en dag eller to. Men er de litt bløte i midten så holder de mye lengre. Forresten er jo ikke det grønne farlig, de blir jo grønne hvis man glemmer dem under kokingen også erfaren og lar dem koke i f.eks 20 minutter.

Jeg har ofte oppbevart kokte egg i kjøleskapet i 1-2 uker.


#11

Hunter sa for siden:

hehe jeg er vel en han?? sist jeg sjekka ivertfall..:D


#12

malena sa for siden:

:sorry: Ups, det hadde jeg ikke fått med meg. Det er herved notert.


#13

Kirsebær sa for siden:

:hehey: Enda et manneben i gjengen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.