Har tatt opp en kalkunfilet fra fryseren som vi skal servere når svigers kommer på middag i morgen. Jeg tilbereder det stort sett alltid på samme måte, men denne gangen tenkte jeg at det kunne være greit å prøve noe nytt.
Lite spenstig for min del, for jeg lar aldri en anledning til waldorfsalat gå fra meg.
Så jeg slenger sammen en marinade (olje, eplemost, balsamicoeddik, salt, pepper), pensler og setter i ovnen med steketermometer.
Serverer med mandelpoteter, waldorfsalat (jeg er av dem som bytter ut sellerien med finsnittet hodekål eller rødkål) og fløtesaus.
Hvis jeg ikke hadde fått gjort det, ville jeg vurdert noe slikt:
Stekt kalkunenfileten som ovenfor. Servert med saltbakte poteter, smørdampede, crispy grønsaker og appelsinsaus (etter tips fra Eia). Jeg har prøvd den sausen til svinefilet, og den var knallgod!
Denne ser god ut (sakset fra Aperitifs sider) og passer godt til helstekt svinefilet:
Appelsinsaus:
8 småløk
3 dl appelsinjuice
1 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
2 ts smør
Skrell løken, ha den i en kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det fosskoke i ca. ½ time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt slik som appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.