Ja siden tiden alltid er altfor kort så pleier jeg av og til å kjøpe meg ferdigmat det vil si noe i frossen avdelingen da jeg rett og slett synes at fjordland blir litt lite mettende. Så hva spiser dere av ferdigmat og finnes det sunn ferdigmat i tillfeler hvilke?
Tja, mye ferdigmat har jo mye salt i seg, og mange kjipe tilsetningstoffer. Jeg kjøper endel organiske ferdigsauser til pasta og slikt i helsekosten, uten konserveringsmidler, smaksforsterkninger og noe særlig salt. I Sverige har jeg funnet frosne kjøttboller med bare naturlige ingredienser (Mors?) som vi pleier å ha i frysern, og det er lett å servere med fullkornspasta.
Grillkylling. :D Vi kjøper ofte en sånn med oss i "nøden", og har salat og god dressing til, baguetter/rundstykker er jo også godt til. Finnes jo også som lår og vinger.
Ellers har det jo kommet mange sånne poser med ferdigmiddag i frysedisken, med kylling og grønnsaker, de er vel ikke så galne på sunnhetsskalaen. Og det du også kan gjøre er jo å lage store porsjoner middag en gang eller to i uka og fryse ned. Kjøttboller og slikt er jo fine å fryse, også halvstekte grove pizzabunner, hele former med lasagne og fiskegrateng etc. Bare å poppe rett i ovnen når man kommer hjem.
Vi gjør som Iset sier, lager dobbeltmiddag i ny og ne og putter i fryseren. Det er fort gjort å varme opp igjen.
Ellers er vi godt fornøyde med den frosne fast-fooden fra helsekost. Linseboller med cous-cous er kjempefort gjort. Ta med en ferdig oppskåret salat også, så blir det riktig sunt. Riktig nok mister salat noe næring når den har ligget ferdig oppskåren lenge, men jeg velger å tro at det fortsatt er igjen nok til å være sunnere enn frossenpizza og en god del annet fra frysedisken.
Jeg kjøper av og til en frossen pai som heter Mia. Den har grov bunn og er fylt med grillede grønnsaker og kylling. Ikke så verst usunn tror jeg, og så smaker den godt. Veldig greit å ha i fryseren de dagen det er litt snaut med tid.
De tingene som maa tas opp av fryseren tar jo like lang tid som matlaging vanligvis gjör, synes jeg.
Wok noen friske grönnsaker og litt kylling og ha en hurtigris til.
Kok fullkornspasta og sleng sammen en saus av hva som helst.
Skjaer opp grönnsaker til salat og stek et kjöttstykke.
Varm fiskekaker og riv gulrot til og lag potetmos hvor du har skaaret opp poteter i smaabiter og satt klar i kjelen dagen för.
Godt bröd med en suppe (som du ogsaa kan lage kvelden för)
Et par eksempler som gaar fortere enn aa lage mange frossenmiddager i alle fall.
Ja, men man kan ta dem opp for tining kvelden før, en ferdigtint lasagne tar vel et kvarter-tyve minutt å steke eller noe sånt? Når den er ferdigstekt fra før av, vel og merke.
Jeg har alltid en pose frosne wokgrønnsaker i fryseren. Så smeller jeg sammen en enkel wok med grønnsaker, kokte nudler, litt sweet chili og soyasaus. Det tar ti min.
Både helsekost og noen allergihyller i dagligvaren har sauser fra Meridian, både pastasauser og andre sauser. Middle Earth Organics er et annet merke vi noen ganger kjøper saus fra.
Vi pleier innimellom å lage nam-nam gryte, dvs frossen lapskausblanding og så har jeg strimet svinekjøtt (eller av og til pølser) oppi. Det går veldig fort og blir servert med grovt brød. Nå sist lagde jeg den mer som ei suppe og det likte ungene godt også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.