Vi skal ha konfirnasjon til helgen, og har bestilt tapas fra catering. Følgende følger med på menyen:
Tapas 1 Biffkjøttboller med hvitløk, kummin og oliven
Kyllingklubber med barbeque
Karriscampi (rød og gul karri)
Sjøspidd (ørret, tunfisk og scampi)
Lammespidd med timianpesto
Skalldyrwraps
Kyllingrullade med mozarella og soltørkede tomater
Serranorull med parmesan og urter
Ovnsbakte poteter
Marinerte grønnsaker
Dressinger, oliven, grissini og nystekte brødvarer
Tapas 2
Tapas 1, og i tillegg
Satayspidd (kylling)
Oksebiff med norzola
Reker med hvitløk og tomatconcasse
ost med frukter
Jeg ser at dette ikke er så veldig barnevennlig, og vi får besøk av 8-9 barn, hvorav noen er småkresne i tillegg. Hva skal jeg lage i tillegg, som barna vil like? Det må enten kunne lages dagen før for bare å varmes opp, eller det må være veldig enkelt å fikse rett før selskapet.
Jeg er helt tom for ideer, så hjelp mottas med både takk og en grønn en. :)
Det hadde jeg lurt litt på, men så tenkte jeg kanskje det var dumt siden det fulgte med på menyen. Men de er ikke særlige barnevennlige. Hm - kanskje jeg skal lage Mims sine gode som har farris i seg.
For barnevennlige alternativer har jeg fölgende lettvindte forslag: Smaapölser, ostebit og drue e.l. paa tannstikk, biter salami paa tannstikk, masse baguette, minitomater, agurkbiter, gulrotbiter etc. i en skaal med dip uten hvitlök, noen kyllingvinger e.l. som varmes kjapt.
Tacokjøttboller. Kyllingkjøttdeig blandes med tacokrydder og litt griljermel eller lignende for god konsistens, stekes til små kjøttboller. Salsa eller ketchup som dip.
Jeg synes også det ser veldig bra ut som det er. Hadde jeg skullet tilføre noe med tanke på barn (som vel spiser kyllingklubber, poteter, grønnsaker og brød av menyen?), hadde jeg kanskje tenkt på små minipizzaer med enkelt fyll.
Det er kanskje bra, men siden et par av de små gjestene er ganske kresne + at sønnen i huset ikke tåler fisk og nøtter blir det litt lite å velge mellom syns jeg, så noe ekstra syns jeg at jeg må lage.
Ostebiter og druer på sånne små spyd gikk unna som varme hvetebrød sist gang vi hadde barn med på tapaskveld. Kjøttbollene og kyllingklubbene fikk også bein å gå på. :jupp:
Jeg serverer alltid kylling og kjøttboller ved siden av hvis vi har voksen-tapas.
Ellers så tenker jeg at konfirmanten bør få bestemme mest mulig selv? Vi hadde treretters middag i eldsteguttens konfirmasjon, og det var ikke vi voksne som bestemte menyen for å si det slik. Lekker mat altså, men ikke mat vi egentlig ville valgt selv. Men - sønnen vår er matglad og har bestemte meninger, og det var jo hans dag.
Tips til pizzasnurrene: Kjøp ferdig Peppes Pizza-deig på butikken. Jeg lar den ligge bittelitt på benken etter jeg har rullet den ut, slik at den hever litt. Legger på det fyllet man måtte ønske, rull sammen, del i skiver og stek. Veldig fort gjort, minimalt med søl og snurrene blir luftige og deilige! Jeg har også prøvd ferdig pizzadeig fra Mer, men syntes ikke den ble så god som Peppes.
Konfirmanten er meget matglad og har bestemt tapasmenyen selv. Hun har ingen meninger om dette barnevennlige, for det er nok ikke det hun kommer til å prioritere plass i magesekken til. ;)
Men kyllingklubber og kjøttboller er under vurdering.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.