Harriet Vane sa for siden:
Mousseline er en aldeles nydelig saus som passer til veldig mye forskjellig og kan varieres en god del ved hjelp av urter.
Jeg prøvde en til grønne asparges til lunsj i dag og det var nydelig. Jeg er helt sikker på at den passer til grillede grønnsaker, grillet kjøtt og kylling, stekt eller dampet laks og jeg ville prøvd den til annen stekt fisk også.
Det finnes ulike oppskrifter der ute, jeg har basert meg på Bent Stiansens:
2 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 ss vann
salt og kvernet pepper
has i en bolle over en kjele småkokende vann (middels varme)
Skjær 200 g kaldt smør i terninger
Ha i terningene med smør, start med noen få og mer og mer etter hvert
Ta sausen av varmen, den må ikke bli for varm, da kan den sprekke eller bli eggerøre.
I en annen bolle pisker du 1 dl kremfløte. Når den er stiv, blander du kremen i eggeblandingen.
Ha i hakket persille, hakket gressløk, hakket kjørvel, hakket basilikum, hakket estragon eller hva du nå skulle ha for hånden. Du kan også ha i litt løk fra starten av sausen.
Sausen skal ikke være varm, men lysegul, luftig og lekker. Her ser dere bilde av mousseline med basilikum sammen med laks.