Ja, den står på benken min no som bursdagsgåve frå kjæresten min. :hjerter: :D
Men... Det ane meg at denne kan gjere ganske mykje, uten at eg heilt har forstått kva. :sparke:
Nokon som har den og kan dele nokre tips? Og kan nokon vere så grei og gi meg ei innføring i dei omtrent 100 kapslane eg har fått i sikkert 20 ulike fargar?? :D
Sjå der ja! Det eg ikkje har fått til er korleis stoppe melka på en måte? Altså, om eg har full melkesteamer så kjem liksom all melka kan det virke som? :hjelp:
Okei. Jeg har Nespresso Citiz and milk som koster en del mindre, og lurer på hva som er fordelen med denne? Ser jo at man slipper helle over melken, men man er jo like langt om man må ta av beholderen å sette den i kjøleskapet? :vetikke:
Like langt som hva? [noparse]:domm:[/noparse] Jeg veit ikke hvordan den der Citiz and milk fungerer, mulig den er like grei. :vetikke: Her heller man i alle fall melk i beholderen, skyver den på plass, putter i kapsel og vips har man kaffe med melk. Så kan man trykke på en knott for å rense melk ut av rørene, ta av beholderen og sette den i kjøleskapet, så er den klar til bruk ved neste kopp.
Ah. Latissima er helautomatisk og blander melk og kaffe selv. Det er vel ikke akkurat så vanskelig å helle over melkeskum, så da må man jo vurdere om man gidder å betale for ekstra for å slippe. Jeg er lat, så jeg gjorde det. :knegg:
Edit: Leste hele det innlegget jeg svarte på først - det der hadde du jo sett alt. Forskjellen er vel uansett at man ikke må helle over melkeskum selv. Jeg hadde alltids klart det, men det er jo fortsatt forskjell på maskinene. Og så kan alle delene vaskes i maskin da, men det kan de kansje på din også.
Melkeskummeren kan ikke det, men den er belagt med teflonlignende greier, så trenger i grunnen bare skylle den med vann oppi, og av og til ha litt zalo i samtidig. :)
Jeg bare tenkte at den helautomatiske funksjonen blir litt borte om man må ta av og på melken for hver gang uansett, og i tillegg må skylle igjennom den tuten osv. Det krever jo mer vedlikehold nesten.
Jeg må jo bare helle fra en melkekartong i stedet for å hente beholderen fra kjøleskapet, og det er jo ikke så veldig mye vanskeligere. :fnise:
Jeg er så glad jeg har kaffemaskinen. Bruker den mer eller mindre hver dag, og iskaffen blir virkelig god nå i varmen. :nikker:
Melkebeholderen holder melken frisk i toppen 4 dager (mener det står i bruksanvisningen, tilfelle jeg tar feil) Man kan ha 0.5 l i beholderen og det holder til ca 4 latte, så det går evnt fort på fire dager.
Melkemengden stryrer du sådan:
Sett kopp/glass i maskina, hold den store glassknappen inne, mens det kommer melk ut. Når du har ønsket mengde, slipper du knappen. Trykk knappen inn en gang til, og fylll opp med espresso (vet du ikke hvor mye du skal ha første gangen, så sett en av de medfølgende espressokoppene under, og fyll opp - vil du ha dobbel må du ha en kopp til klar. Husk å holde knappen inne hele tiden.) Når du har fått ønsket mengde, slipper du knappen, og da vil den blinke. Nå er dette innstilt til neste gang. Og den vil lage en lik latte til deg da. Når du innstiller ønsket melkemengde, må du huske å ikke fylle koppen/glasset helt fullt. For om du bruker to kopper første gangen, vil dette blandes i en kopp neste gang. :)
Samme prosedyre for Cappuccino, Espresso og lungo kopp. (cap = lite glassknapp, espresse = iiten kopp knapp og lungo/vanlig kaffekopp = stor koppknapp)
Det er ikke mye styr å holde rent. Når du er ferdig med latten, holder du clean knappen inne til vannet blir klart. Ta av beholderen og sett i kjøleskapet. Vips ferdig.
Lattissima skal kun renses ved 600 kopper, dette får du varsel ved, om du handler kapslene på nett.
Den største forskjellen mellom Latissima og aeroccino er hvis du skal lage flere kopper cappuccino etter hverandre. Du får nemlig ikke melkeskum hvis aeroccinoen er varm, så den må kjøles ned med iskaldt vann mellom hver økt. Vi har den (og den ordentlige kaffemaskinen med løsvektkaffe) på hytten, der vi har tid til slikt, og kjører cæppis i Latissima på hverdager her hjemme.
Personlig synes jeg melkeskummet blir bedre med aeroccinoen, mens caffe latten er hipp som happ.
Men iskaffe tror jeg ikke man får med Latissima? Vi vurderer å supplere med (nok en) aeroccino av den nye typen, for å få laget iskaffe. Jeg liker nemlig ikke å lage den med slush, jeg vil ha isbiter. :trasser:
Jeg lager iskaffe på denne måten, veldig godt og enkelt: En svart kapsel, liten kopp, i stort latteglass. Tar i bittelitt sukker og blander sammen. Tar i fire isbiter, og fyller opp med kald melk rett fra kartongen. Nam nam! :hjerter:
Står det tekst? Har du Lattissima Premium du da? Jeg snakker om Lattissima vanlig :) Men det er samme fremgangsmåte, og samme knappene du justerer med.