Jeg leste her inne en gang at mange slenger frosne kyllingfileter inn i ovnen.
Jeg har tenkt å prøve meg på dette nå, men hvor lenge må de være i ovnen? Og hvor mange grader skal de stekes på? Jeg bruker å ha over matfløte, men kan jeg gjøre det med en gang, eller må jeg vente til filetene har stekt en stund?
Hvis du vil slippe å vaske hele ovnen samt unngå evakuering av hele blokka legger du på lokk eller aluminiumsfolie. :sparke:
Bruker 150-200 avhengig av ovn. Matfløte har jeg aldri prøvd.
Fettet spruter noe vanvittig når det kommer sammen med vannet fra kyllingfileten. Dette brenner seg noe inni hampen fast. Jeg bruker bare bittelitt smør/olje.
Jeg synes de blir tørre og rare uten smør, smøret gjør dem så saftige og gooode. Jeg legger dem frosne i en ildfast form, høvler smør over med ostehøvel og strør på litt salt og masse godt krydder. Steker på ca. 180 grader tror jeg, i kanskje 45 minutter?
Jeg har jo fått endel fastbrent fett i taket på ovnen men koblet det ikke til kyllingstekingen, den infoen var ganske gull verdt altså, da må jeg passe på det!
Mine blir ikke. :hmm: Men mulig jeg må ha lavere varme da eller noe, jeg vet ikke. Uansett er det ikke en problemstilling for jeg ser ingen grunn til å ikke ha smør over, hehe.
Det skal absolutt gå helt fint om man gjør det riktig. Mannen min laget det i dag, rett fra frysern og inn i ovnen. Supersaftige fileter, kunne skjære dem i biter med smørkniv! Jeg foretrekker dem egentlig litt mer crispy, men det er godt med begge deler.
Greit å vite at man kan steke dem frossen, for har glemt å ta dem ut av fryseren noen ganger kan man si :sparke:
Liten avsporing, men når vi steker kylling som er tinet, så fyller jeg kyllingen med kremost m/hviløk og surrer bacon rundt, og serverer med risotto, det er utrolig godt, og gir god smak på kyllingen ...
Jeg steker alltid fra frosne, og har kun bittelitt olje i pannen. De blir supersaftige og akkurat som stekte. Jeg bruker litt lavere temperatur, ca 175 grader. Når du har over matfløte med en gang blir jo ikke filetene stekt, men kokt.