Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frosne kyllingfileter rett i ovnen

#1

Divine sa for siden:

Jeg leste her inne en gang at mange slenger frosne kyllingfileter inn i ovnen.

Jeg har tenkt å prøve meg på dette nå, men hvor lenge må de være i ovnen? Og hvor mange grader skal de stekes på? Jeg bruker å ha over matfløte, men kan jeg gjøre det med en gang, eller må jeg vente til filetene har stekt en stund?

Og ellers noen lure tips?


#2

Siritk sa for siden:

Hvis du vil slippe å vaske hele ovnen samt unngå evakuering av hele blokka legger du på lokk eller aluminiumsfolie. :sparke:
Bruker 150-200 avhengig av ovn. Matfløte har jeg aldri prøvd.


#3

Divine sa for siden:

Hvorfor lokk eller aluminiumsfolie? :confused:


#4

Siritk sa for siden:

Fettet spruter noe vanvittig når det kommer sammen med vannet fra kyllingfileten. Dette brenner seg noe inni hampen fast. Jeg bruker bare bittelitt smør/olje.

#5

jolie sa for siden:

Jeg steker dem uten smør. Går helt fint. Brenner seg ikke.

Ca 200 grader i 40-50 minutter. Jeg setter gjerne på grillfunksjonen de siste ti minuttene. Og masse masse krydder! Nam nam!


#6

Siritk sa for siden:

Hmm, jeg prøvde uten smør en gang, det ga meg svidde kyllingfileter. Hmm, rare ovnen min.


#7

Lykken sa for siden:

Ikke ta opp i matfløte med en gang, vent til det er kvarter igjen eller noe sånt, ellers blir den bare overkokt og rar i konsistensen.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes de blir tørre og rare uten smør, smøret gjør dem så saftige og gooode. Jeg legger dem frosne i en ildfast form, høvler smør over med ostehøvel og strør på litt salt og masse godt krydder. Steker på ca. 180 grader tror jeg, i kanskje 45 minutter?
Jeg har jo fått endel fastbrent fett i taket på ovnen men koblet det ikke til kyllingstekingen, den infoen var ganske gull verdt altså, da må jeg passe på det!


#9

jolie sa for siden:

Jeg hadde også smør i de første gangene, men faktisk blir filtetene like saftige uten. I alle fall hos meg.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Mine blir ikke. :hmm: Men mulig jeg må ha lavere varme da eller noe, jeg vet ikke. Uansett er det ikke en problemstilling for jeg ser ingen grunn til å ikke ha smør over, hehe.


#11

Divine sa for siden:

Oops, for sent. Vel, vi får se hvordan det går.


#12

Siritk sa for siden:

Lykke til! Håper de blir supergode, jeg har fått forbud mot å steke frosne etter en del mislykkede prosjekter. :knegg:


#13

Nessie sa for siden:

Frosne altså? Det har jeg aldri prøvd. :niks:
Gikk det ok?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det skal absolutt gå helt fint om man gjør det riktig. Mannen min laget det i dag, rett fra frysern og inn i ovnen. Supersaftige fileter, kunne skjære dem i biter med smørkniv! Jeg foretrekker dem egentlig litt mer crispy, men det er godt med begge deler.


#15

Siwa sa for siden:

Greit å vite at man kan steke dem frossen, for har glemt å ta dem ut av fryseren noen ganger kan man si :sparke:

Liten avsporing, men når vi steker kylling som er tinet, så fyller jeg kyllingen med kremost m/hviløk og surrer bacon rundt, og serverer med risotto, det er utrolig godt, og gir god smak på kyllingen ...


#16

Divine sa for siden:

Det gikk bra, men jeg skulle nok ha ventet med matfløten. Jeg foretrekker dog kyllingfileter som er brunet før de legges i ovnen.


#17

Kirsebær sa for siden:

Jeg er stor fan av å steike frosne fileter. Smack i ovnen, 180-200 grader, va 40 minutter og voila! snaskens!

Krydrer godt, men pleier ikke noe annet oppi og filetene blir alltid saftige. :nam:


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg steker alltid fra frosne, og har kun bittelitt olje i pannen. De blir supersaftige og akkurat som stekte. Jeg bruker litt lavere temperatur, ca 175 grader. Når du har over matfløte med en gang blir jo ikke filetene stekt, men kokt.


#19

Divine sa for siden:

Ja, jeg tenkte ikke så langt. Neste gang skal jeg bare ha litt olje eller smør i formen. Ja, også krydder da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.