Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Trefelling i Osloområdet

#1

Nina sa for siden:

Vi har to store trær (bjørk og eik) som må felles relativt snart. Er det noen som har tips til hvem vi kan bruke som er flinke (og helst ikke så altfor dyre)? Det hadde vært fint å få trærne kappet opp til ved i samme slengen.


#2

Dragen sa for siden:

Temmern har motorsag, verneutstyr, lang erfaring og er ikke så dyr. Du kan høre med ham.


#3

Nina sa for siden:

Temmern altså, hvem er det? :blånn:


#4

tiddelibom sa for siden:

Temmern'n er han som passer på Dragen i det daglige:)

Om man vil bruke proffer, har feks. ISS en stor anleggsgartneravdeling (ISS Landscaping).

Det koster en god del å felle trær.


#5

Nina sa for siden:

Og med en god del mener du?
Jeg er så glad for at jeg får lov til å bruke alle feriepengene mine først på dyrlege og så på å kappe trær. :lykkelig: :lyve:


#6

tiddelibom sa for siden:

Det er naturligvis avhengig av hvor vanskelig det er å felle trærne, om dere skal ha kjørt bort "avfallet", eller om dere skal rydde opp selv etc., men det koster mange tusen.


#7

kokosbolle sa for siden:

Ugh, jeg har to 15 meter høye bjørk som står bak garasjen 2 meter unna husveggen. Det er nesten fysisk umulig å komme til der så jeg ser for meg at de må festes i en mobilkran og heises vekk. Det tror jeg nok blir billig. :lyve:


#8

Nina sa for siden:

My thought exactly, det blir sikkert rasende billig. :knegg:
Bjørka vår er høy altså, sikkert 20 meter. Den er helt nydelig, men har dessverre fått en sykdom som gjør at den må felles.


#9

Puslingen sa for siden:

Om da går strømledningar i nærheten, kan du høyra med kraftselskapet. Veit dei tar tre her i kommunen i alle fall. Linjerydding. Her tar dei ikkje betalt, men dere må rydda sjølv.


#10

kokosbolle sa for siden:

Våre skal felles siden de står så tett inntil husveggen og vi skal grave ny drenering etterhvert der. Hvem lar egentlig bjørk bli så sabla høye så tett inntil huset? :gaah: Det er forresten bare 8 meter mellom vårt hus og naboens her som disse trærne står, så jeg tror nok kanskje bare naboen jubler om de tas.


#11

Adrienne sa for siden:

Vi hadde en trefeller som kom og saget ned en minst like stor bjørk nå for litt siden. (Han kuttet alle greinene på vei opp og så tok han en og en bit av stammen på vei ned.) Det kostet 2500 + moms, men det var ikke inkludert å få bort treet, så mannen stakkars har hatt en ganske heftig jobb med å kappe opp og hugge ved. (Men det blir mye god bjørkeved av det.) Hvis du ikke er interessert i veden kan du jo prøve å legge det ut på finn.no. :p

Skal sjekke med mannen hva han het.


#12

Honda sa for siden:

Her gjør brannvesnet det om det står nært hus og sånt.

Og kraftlage om de er nære kraftlinja, eller kan ramle på kraftlinja under felling. For ramler den på strømlinja under felling er det din feil om du fellere det og du må betale for reprasjon osv. Er det kraftlaget så er det kraftlaget sin feil;)


#13

Pelen sa for siden:

Vi har brukt Akrobat (mener jeg de heter) flere ganger og vi har vært veldig fornøyde.


#14

kokosbolle sa for siden:

Denne metoden tror jeg kan funke hos oss. :jupp: Kan jeg også få en prikk med navn hvis du finner ut av det?


#15

Adrienne sa for siden:

Selvsagt, må bare få tak i mannen, han har en ustabil telefon for tiden. :mumle:


#16

kokosbolle sa for siden:

Ser jeg har de Akrobat-folka i nærheten også, får høre med de om pris.


#17

Palmen sa for siden:

Jeg var på vei inn her for å si at dere måtte spørre Adrienne, for hun har nettopp hatt trefeller i sin hage! :humre:


#18

Adrienne sa for siden:

I følge mannen fant han vår trefeller på [url]www.dintrefeller.no[/url]. Hjemmesidene er helt utrolig stygge, men fyren kunne jobben sin og svarte kjapt på henvendelser.


#19

Lillebill sa for siden:

Vi fikk fjernet et kjempestort furutre i hagen i tillegg til noen andre litt mindre trær nå i mai. Brukte [url]www.trefelling.no[/url]. Veldig fornøyd med jobben og hvor raskt de fikk den utført. Selve trefellingen var ikke det som kostet mest, men bortkjøring/rydding.


#20

Nina sa for siden:

Takk for mange tips! :takker:
Da skal jeg se om jeg kan få noen prisoverslag så jeg vet sånn ca. hva det vil koste. Jeg har skjønt at vi nok må kløyve veden selv hvis vi vil beholde den, det kan jo bli artig.


#21

Palmen sa for siden:

Se på det som trim, Nina.....


#22

Nina sa for siden:

Trim ja. :knegg:
Vurderer å invitere breikjefta kollega på dugnad, han påstod at han fikset vedkubber av et tilsvarende tre på en halv dag ca. Mitt estimat var på ca. et halvt år. :nemlig:


#23

Adrienne sa for siden:

En halv dag? :grineler: Mannen er ca. halvveis i kløyvingen og mener han har brukt ca. seks timer (jeg tror han er optimistisk i sine anslag), og minst like mye på å kutte stammen, rydde bort greiner osv. Og så har jeg brukt minst en time bare på å koste bort sagmugg. Breikjefta kollega kan ta seg en bolle.


#24

gullet sa for siden:

Vår trefeller kvistet treet og delte det opp i passende stykker. Far har kjørt tre kjempestore tilhengerlass på fyllinga. Nå er det å låne en klyvemaskin. Det er noen dagers jobb igjen ...


#25

Pelen sa for siden:

Jeg har telefonnummer til en mann som kløyver helt utrolig raskt! Vi har kløyvemaskin, men han vill kløyve med øks. Om jeg husker riktig så kløyvet han et digert tre på to timer (men jeg kan huske feil). Uansett så gikk det i rakettempo og han vill den gangen (noen år siden) ha 100 kr i timen. Kontakt meg om noen vil ha navn og nummer. Han holder til i Oslo og den gangen hadde han ikke bil.


#26

Nina sa for siden:

Ja takk!



#28

m^2 sa for siden:

Vi hadde også en slik fyr der vi bodde før - han klatret opp i treet likesågodt og tok greinene på veien opp og stammen på veien ned.
De kom tilbake og hentet alt, og freste ned stammen/rota også - tok med alt av spon. Veldig greit (selv om veden kunne jo vært spart da, men var greit å bli kvitt der og da)

Mener vi betalte 3000+ for det for noen år siden. 10000 for 3 trær, schvære bjørker? Noe sånt.
het de akrobat-et-eller-annet tro? :gruble:

Uansett, søk på trefelling så finner du flere firmaer.


#29

Temmern sa for siden:

Fordelen med å bruke disse spinndyre trefellerne er at de stort sett har forsikring.
Er det trangt, kan det absolutt være en fordel i tilfelle de f.eks. treffer huset til nabo'n!


#30

Pelen sa for siden:

Se prikk!

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.