0-2 ganger i uken, kanskje. Typisk en liten ispinne. Det er oftere enn jeg er vant til ettersom jeg ikke regner rips m/vaniljekrem som dessert, noe som jeg alltid sa "nei, takk" til. :utakknemlig:
Ja, dessertene er ofte en liten ispinne, eller smuldrepai/crumble med kesam. Smuldrepai er det vanligste, har nesten alltid noen poser med bær liggende så det er så kjapt å lage.
Fra barndommen er jeg vant med dessert en gang i blant på søndagene. Nå blir det vel omtrent en gang i året eller noe sånt. Jeg synes jo det er fint og stas og alt sånt, men jeg husker bare aldri på det. Men vi har kaffe med is/kake/etellerannet litt oftere, og det blir jo nesten som en forsinka dessert.
Som barn spiste vi bare dessert ved spesielle anledninger. Vi spiser ca en gang i uka, men veldig uregelmessig. Som regel is, og hyppigere på sommeren enn ellers. Kake bare til bursdager.
Ved spesielle anledning, deriblant når vi har middagsgjester. Men vi har gjerne noe godt "til kaffen" på søndagene, og det blir jo nesten som en sein dessert.
Ytterst sjelden. Bare når vi har gjester, og selv da er det ofte jeg dropper det (kommer an på hvem og hvor mange som er på besøk). Men om sommeren vanker det ofte en ispinne etter middag, men det regner jeg vel egentlig ikke som dessert.
Hjemmefra er jeg vant med dessert når vi hadde gjester, og innimellom på en søndag.
Intet fast mønster på det. Når det faller oss inn. Og da får barna som regel tilbud om en ispinne. Hvorvidt vi voksne også tar en, varierer.
Det er oftere på sommeren enn ellers i året.
Mener å huske at vi hadde dessert ganske ofte da jeg var liten.
Kun ved spesielle anledninger. Men vi gaar innom til den italenske ismannen og tar en is ca. 2 ganger i uken naar det er varmt sommervaer. Eller gutten min faar en youghurt eller pudding eller baer med vanlijesaus en gang i blant.
Omtrent aldri. Det hender det blir en is eller noe etter middagen om det er finvær, men jeg tror omtrent aldri jeg har laget i stand dessert nei. Hos foreldrene mine blir det ofte servert dessert, til sønnemannens store lykke. Han elsker kaffeslabberas med kaker og is :gammelmann: Vi hadde dog bare dessert på søndager i barndommen.
Jeg ser jo uansett ut som om jeg har spist en sviske for meget, så jeg trenger i grunnen ikke dessert :knegg:
1 gang i måndten sånn i snitt. Da stort sett på en søndag eller fordi vi har besøk.
I hverdagene har vi av og til oppdelt frukt etter middag. Hjemme hadde vi vel dessert omtrent like ofte som vi har hos oss nå.
Kun ved spesielle anledninger. Kanskje max fem ganger i året. Men det hender ungene får en is etter middag/til barneTV hvis det er fint vær. Da jeg vokste opp hadde vi stort sett alltid dessert om søndagene, hver dag til helligdagene i jul/påske og også noen ganger på hverdager. Sjokoladepudding på en torsdag var en fin gulrot for meg og lillesøster hvis vi hadde uer til middag.
Vi har så og si aldri dessert. Men ungene får gjerne frukt etter maten om de vil ha.
Jeg tror vi stort sett bare hadde dessert ved høytider når jeg vokste opp. Og kanskje noen ganger om søndager, og litt oftere periodevis. (Min tante derimot, hun hadde alltid dessert hver gang jeg var der! :hjerter: )
Når vi har middagsgjester, eller litt sjeldnere. Vi har ganske mye gjester og med ujevne mellomrom husgjester som blir noen netter (eller mange), de blir ikke behandlet som gjester og kvalifiserer ikke for dessert. :blunke: Unntaket er melon, som vi har ca. en gang i uka. Mer nå om dagen, ettersom Plutten har et lidenskapelig forhold til vannmelon og med stor fryd kan spise et par kilo.
Kun ved veldig spesielle anledninger; jul og nyttår, stort sett. Jeg er egentlig ikke så voldsomt glad i dessert, de jeg liker er gjerne sånne dekadente 3-timersafferer som hjemmelaget creme brulee og sånn, og det setter jeg liksom ikke i gang med på en vanlig tirsdag. Dessuten spiser jeg ikke så mye søtt.
Jeg tror kanskje jeg har fått oppskriften her en gang jeg?
Smuldrepai: (med bjørnebær, kan likegodt være bringebær eller blåbær)
Ingredienser:
Smuldredeig:
100 g smør
50 g sukker, gjerne brunt
100 g havregryn (eventuelt 50 g havregryn + 50 g mandler)
100 g hvetemel
Bjørnebærfyll:
400 g bjørnebær (gjerne frosne)
1 ss potetmel
1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett grovt hakkede mandler, brunt sukker, havregryn og hvetemel.
Legg bjørnebærene i en paiform (bærene kan godt være frosne). Bland potetmel og kanel og ha det jevnt over bærene. Vend bærene i melblandingen slik at de blir godt dekket.
Smuldre over deigen med fingrene.
Om man bruker blåbær, så er det godt med vaniljekrem (ikke vaniljesaus) i et lag aller nederst.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 220°C i ca 20 min, til smuldredeigen er gylden. Serveres nystekt, med is, vaniljekesam eller krem.
Jeg bruker å lage i en liten paiform, og da halverer jeg oppskriften, det blir et sånn passe stykke til hver av oss. De småposene med bær i butikkene er helt supre til dette,skogsbær er spesielt godt. Det står i oppskriften at bærene kan være frosne, men jeg tiner dem i selve posen, legger posen i varmt vann under middagen så er det passe tint etterpå. Og så strør jeg litt melis på bærene og kutter heller litt av sukkeret i deigen.
Det går litt i perioder. Mye oftere om sommeren enn om vinteren. Da går det i frukt med vaniljekesam/vaniljesaus, melon eller ispinner. Men sjelden mer enn en gang i uka. Det er mer enn jeg er vant med hjemmefra - der var dessert bare for utvalgte søndagsmiddager og spesielle anledninger.
VI spiser dessert kun ved spesielle anledninger, som julaften og nyttårsaften. Dog spiser vi oftere dessert om sommeren, da spiser vi jordbær til dessert med jevne og ujevne mellomrom.
Hjemme hadde vi dessert mye oftere, hvis jeg husker rett. Ihvertfall hver søndag.
Spesielle anledninger. Og knapt nok da... (Ved gjestebesøk har vi heller kaffeservering litt etterpå...)
Mamma serverer dessert i høytider og spesielle anledninger hun også, men det er markant oftere enn hos oss, ettersom vi aldri er hjemme i jul/påske (som er de typiske dessert-høytidene)
Men om dere regner "se her lille venn, ei oppskåret plomme" (og ei hel plomme i hånden til oss som er litt eldre) som "dessert", så blir det oftere nå på sommeren i alle fall...
Veldig varierende.
Det ble mye jordbær når de kom i butikkene, for å si det sånn. :gravidTM:
Jeg husker ikke at vi hadde så mye dessert hjemme, annet enn is en gang i blant. Det er mer dessert i barndomshjemmet mitt nå enn da jeg var barn, i hvert fall. Takket være min sønn, is-elskeren.
Vi har dessert på søndag. Da har vi alltid litt ekstra god middag og dessert. Ungene ville helst hatt dessert hver dag, men det blir veldig sjelden mer enn en gang i uken, annet enn frukt da.
Etter fiskemiddager spiser vi ofte mer kveldsmat enn vanlig har jeg registrert, så det kunne jo være et argument for en liten dessert kanskje?
Kun ved spesielle anledninger. Jeg teller det kun som dessert dersom det spises rett etter middagen. Vi tar ofte en is om sommeren, men det telles ikke som dessert. :nemlig: Oppskåret frukt til barne-tv er heller ikke dessert.
Da jeg var barn spiste vi ofte dessert. Youhurt eller corn flaces var typisk til hverdags.
Jeg visste ikke helt hva jeg skulle stemme for vi spiser dessert hver dag, men desserten er frukt på ukedager og i helga er det gjerne noe godt i tillegg til frukta, feks en ispinne eller litt sjokolade.
Aldri, egentlig, kun når jeg har fænsismænsi besøk, og da får uansett ikke ungene. Men de får så mye frukt de gidder (bortsett fra akkurat rett før middagen). Det blir mer enn nok søtt ellers, med bursdager og avslutninger og gudvet.
Smuldrepaien så god ut. Jeg har en lignende oppskrift med bringebær, bare at man la deigen nederst og bare litt strø på toppen. Jeg klarte fint å spise en alene. :flau:
Hver søndag, da jeg har innført tradisjonsmat-søndag der jeg lager ordentlig god, gammeldags tradisjonsmat, og da hører dessert med.
Jeg er ikke vant med dessert hjemmefra, men både mormor og bestemor serverte dessert hver dag.
Mye oftere enn jeg er vant med hjemmefra. Der var det kun til spesielle anledninger - og knapt da. På julaften og muligens første juledag mener jeg å huske. Et par ganger i uken. Alltid is på fredagene. Som regel ettellerannet på søndagene også. Også hender det at vi skjærer opp en melon eller en mango på hverdagene. Eventuelt tar en ispinne da også - særlig om det er godt vær og vi spiser ute.
Kanskje en gang i uka,men oftere på sommeren. Nå er det is hver dag det er sol.Ellers er det fruktsalat, blåbærpai, sjokoladepudding, sjokolademousse,kladdkaka osv.Når jeg var liten hadde vi ofte,men mer da honnikorn,cornflakes,fruktcoctail.
Det er skjelden og pinneis har jeg ikke tenkt på som dessert faktisk, men det hender vi har en del ganger nå som det er sommer. Ellers har jeg litt lyst og innføre dessert 1 gang i uka som jeg er vant med hjemme fra. Vi spiste gjerne is eller kakebit eller noe til kaffen når jeg bodde hjemme, husker det var koselig.
Nå om sommeren går det en god del i vannmelon eller jordbær, men det er gjerne (sukkerholdige, seff) kjeks (2 kjeks per barn), at de deler en liten smartiespakke eller en liten eventyrsjokolade. Oppskjært eple og rosiner hender det også vi har. Oppsummert ville jeg vel sagt at det er sukkerholdig 3 dager i uken og frukt 3 dager i uken.
Vi har veldig ofte dessert, men nå regner jeg oppskåret frukt som dessert da. Kan godt ha søte ting også, men holder desserten i hovedsak sunn på hverdagene. Nå om sommeren er det ofte en ispinne eller is med bær. Vi har også kakerester igjen fra tid til annen og da blir det det. På søndagene har vi alltid god dessert (vi har faste søndagsmiddagavtaler) i tillegg til et par kaker. Er litt for glad i kaker så dette passer meg utmerket :p
Alltid på lørdager. Da har jeg oftest matlagingsorgier og inkluderer en god dessert. Jeg prøver ofte nye ting (fikk en dessertbok i gave nylig) men f. eks sjokoladefondant med vaniljekjerne, Creme Bruleè med en frisk sorbet, pai av noe slag eller hjemmelaget fløteis med noe godt i.
Ellers i uka er det alltid kaffe til meg, mannen og yngstejenta spiser gjene litt yoghurt, frisk frukt eller risnøtter med bær.
Vi hadde dessert hjemme ca. en dag i uken, enten lørdag eller søndag. Dessuten fikk vi alltid kake til "kaffen" hos mormor. Vi har ganske ofte "dessert" om sommeren, typisk i form av en ispinne. Nå har jeg oppdaget hjemmelaget smoothies-is, så da er det gjerne det som serveres. Har vi middagsgjester så serverer jeg dessert enten i form av gélé eller is.
Vi har sjelden dessert, men det blir litt mer av det nå om sommeren (ispinner eller jordbær). Ellers har vi dessert når vi har middagsgjester. Vi hadde mye oftere dessert da jeg vokste opp. Alltid på søndager, men gjerne til hverdags også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.