Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Det er mye som tyder på at den jevne FrP-velgeren har lav intelligens, denne ulempen deler de med kristne som organiserer seg i små trossamfunn. Statistiske undersøkelser viser at Frp-velgere har lav utdannelse og er lavt lønnet, noe som gjerne (men ikke alltid) peker i retning av lav intelligens. Den typiske FrP-velgeren lar seg sjarmere av folkelighet, personlig utstråling, og enkelt språk. De har lav evne til å følge et komplisert resonnement, og lar seg heller sjarmere av karisma og følelser, noe de har til felles med kristne i små trossamfunn
En ganske alvorlig fenomen er at maktpersoner bevist utnytter dette til å skaffe seg makt og innflytelse. Dette er et fenomen organisasjons-psykologer er veldig klar over.
Hvorfor tror dere at Carl I Hagen flørtet med kristne trossamfunn? Svaret er ganske enkelt. Folk i kristne trossamfunn er gjerne dirigert av sine følelser, de stoler på karismatiske autoriteter, og de tenker ikke gjennom alle sider av en sak. De stoler på sin leder og lar lederen ofte ta viktige avgjørelser for dem. Carl I Hagens strategi i møte med menigheten Levende ord var følgenede; Har du skaffet tilliten til noen av disse folkene har du fort tilliten til hele gruppa, og det frembringer en mengde nye velgere.
Å utnytte folks godtrohet er maktmisbruk. Mange som stemmer FrP vil få trangere økonomi hvis FrP kommer til makta. Dette gjelder blant annet alenemødre, kronisk syke, og trygdemottakere, og beklagelivis er det mange Frp velgere blant dem.
Men Levende ord som trossamfunn har menigheter andre steder enn i Bergen. Men det re mulig at jeg har litt feil perspektiv altså, da jeg selv er vokst opp i en ikke-statskirke-menighet.
Så om man mener at alle andre trossamfunn enn f.eks. Islam og den norske kirke er små, så faller selvfølgelig Levende ord inn i denne gruppen. Jeg tenker mer på kristkirken som et lite trossamfunn. Men som sagt, det er perspektivet mitt som er farget av oppveksten min. :lærer_etterhvert:
Frp-koden er mer komplisert enn som så, er jeg redd. Bloggkommentaren har noen poeng når det gjelder følelsesstyring og ønske om autoritetsmakt vs. folkemakt. Men man skal heller ikke underslå at Frp faktisk har stor troverdighet på enkelte områder. Det gjelder feks eldrepolitikk, helsepolitikk, bilpolitikk (jeg velger å kalle det bilpolitikk, for de har ikke politikk på resten av samferdselssektoren) og så er de vidunderlig flinke til å ta tak i enkeltskjebner og enkeltindivider og lage politikk av det. Selv om de de da sier de vil gjøre i fht den ene personen som står frem med sitt problem bryter med Frps vedtatte politikk på feltet.
Frp har enkle resonnementer og enkle enleddete analyser. De er flinke til å ta folk på alvor/gi folk en følelse av å bli tatt på alvor. De snakker om konkrete ting, næreting og ting som folk er redd for. (Ubegrunnet redd for, ofte).
Hva folk opplever som en trussel er ofte langt fra det som er realiteten. Folk er redd for å bli slått ned, feks. Men nesten ingen blir slått ned. Frp tilbyr masse politi, begrensede rettigheter for grupper folk er redd for at slår ned andre (innvandrere feks) og lager politikk av folks frykt. At frykten ikke er reell er en annen sak. At det vanligvis er hvite unge menn som slår ned andre hvite unge menn blir underslått. At volden henger sammen med skjenkepolitikken blir ikke tatt opp som tema.
Jeg syns egentlig det som sto her var ganske stygt (leste bare det som står i denne tråden -ikke bloggen). Det er mange mennesker som henges ut som "dumme", og det gir meg vond smak i munnen.
Ja, det er jeg enig i. Men det skal ikke stikkes under en stol at feks eldre (statistisk) ikke liker lange kompliserte resonnementer og avanserte sammenhenger (det fører til det som henger sammen med det og kommer av det og igjen fører til det). Eldre velgere liker heller ikke konfliktorienterte debatter, og synes ofte synd på dem som blir angrepet. (Carl Ivar hagen).
Venstre og SV er i stor grad partier som er stappfulle av akademikere, og de resonnementene som er gangbare i disse miljøene forsterker avstanden til folk flest (eldre folk flest) som ikke har høyere utdanning.
Frp-velgere er ikke dumme. men de har en grunnleggende annerledes analyse enn man feks har i mitt parti. Frp-folk mener at mulighetene til å lykkes finnes for alle, og at folk i ulik grad velger å bruke mulighetene. SV mener at folk har rett til like muligheter, at mulighetene til å lykkes er ujevnt fordelt, og at det må bli likere tilgang til mulighetene.
Levende Ord som bevegelse er vel svært, er det ikke? Trodde da det. Eller, hvor sterkt knyttet er egentlig Levende Ord til Livets Ord? For Livets Ord er jo svært i Sverige.
Bladet Magazinet har vel ett opplag på vel 5000, tror jeg. Så det er kanskje ikke så stort her til lands?
Ja, jeg vet det. Trodde de var nært knyttet til hverandre, men moren min sier Levende Ord valgte å gå vekk fra Livets Ord, fordi Ulf Ekman og han her i Bergen (teflonhjerne på navn i dag...) ikke klarte samarbeide, de ville begge ha for mye makt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.