Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte hvitt sukker med demerarasukker?

#1

Sommerjente sa for siden:

Går det an å bytte ut hvitt sukker med Demerarasukker i 1 til 1 forhold? F.eks. i kaker, desserter og andre oppsrifter.... :confused:

Har en pakke Demerarasukker stående, og det hadde jo vært greit å bruke det, da..., samt at det ikke er så dumt å redusere bruken av hvitt sukker heller. Men desverre er jeg ganske grønn på dette området, og trenger hjelp fra mer erfarne matlagere :tilber:

Håper det er noen som kan hjelpe meg....


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker nesten bare Demerara fordi jeg syns det smaker bedre, og har verken redusert eller økt noe i mengde.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har brukt mørkt Muscovado-sukker, dette er et av de "sunneste" på markedet. Men jeg har bare brukt det i cookies og til desserter osv, jeg vet ikke hvordan det er i kaker.


#4

Mandarin sa for siden:

Demerara¨
Kan noen fortelle meg hva dette er ? Er det sunnere?Dyrt?


#5

Sommerjente sa for siden:

Litt på ustø grunn her, men Demerara er et brunt sukker (altså ikke vanlig brunt sukker, da, men fargen er brun). Det er visst mindre raffinert enn hvitt sukker (stemmer ikke det?), og skal dermed være sunnere enn hvitt sukker...

Det er litt dyrere enn valig sukker, men jeg husker desverre ikke prisen nå.

Hmm, håper noen andre kan bistå med en bedre forklaring enn meg.


#6

Tallulah sa for siden:

Helt vanlig sukker som ikke er bleket. Og smaker derfor ganske mye bedre. Litt karamellaktig? Det inneholder mer melasse enn raffinert sukker.

Eller som jeg fant ved å søke:

Mer sukkerinfo fra Wikipedia:


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bytter en til en og det smaker mye bedre. Lys muscovado kan også byttes en til en, mens mørk muscovado bør forbeholdes sjokoladekaker, gulrotkake, ingefærkake og cookies, for det gir en veldig distinkt (men nyyydelig) karamellsmak.


#8

Sommerjente sa for siden:

Tusen takk for bra svar :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.