Går det an å bytte ut hvitt sukker med Demerarasukker i 1 til 1 forhold? F.eks. i kaker, desserter og andre oppsrifter.... :confused:
Har en pakke Demerarasukker stående, og det hadde jo vært greit å bruke det, da..., samt at det ikke er så dumt å redusere bruken av hvitt sukker heller. Men desverre er jeg ganske grønn på dette området, og trenger hjelp fra mer erfarne matlagere :tilber:
Jeg har brukt mørkt Muscovado-sukker, dette er et av de "sunneste" på markedet. Men jeg har bare brukt det i cookies og til desserter osv, jeg vet ikke hvordan det er i kaker.
Litt på ustø grunn her, men Demerara er et brunt sukker (altså ikke vanlig brunt sukker, da, men fargen er brun). Det er visst mindre raffinert enn hvitt sukker (stemmer ikke det?), og skal dermed være sunnere enn hvitt sukker...
Det er litt dyrere enn valig sukker, men jeg husker desverre ikke prisen nå.
Hmm, håper noen andre kan bistå med en bedre forklaring enn meg.
Jeg bytter en til en og det smaker mye bedre. Lys muscovado kan også byttes en til en, mens mørk muscovado bør forbeholdes sjokoladekaker, gulrotkake, ingefærkake og cookies, for det gir en veldig distinkt (men nyyydelig) karamellsmak.