Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvetekringle

#1

Mjau sa for siden:

Skal jeg lage.
Har aldri lagd det før, og trenger derfor litt tips på veien.

Ønsker å ha makronfyll inni, bruker man kanel og sukker i tillegg eller?
Jeg har IKKE vaniljekrem da.

So, what to do?
Noen som har en goooooood oppskrift?

Og hvordan smører jeg på, og ruller jeg den sammen eller? :confused:

æsssssj, nå våknet tupplus og. MÅ ta det litt pø om pø utover ettermiddagen her. :nemlig:


#2

Mjau sa for siden:

Ingen?
Fant oppskrift på makronfyll nå.

Men er det sånn at det passer bare med vaniljekrem inni sammen med?
For det har jeg ikke :(

Kan tvinge mannen innom butikken på vei hjem, men han kommer ikke før i fem-sekstida....
Nå som tuppa er våken er det kanskje ike klart før da heller men...


#3

Spoon sa for siden:

Makronfyll og vaniljekrem? Holder vel med makronfyll vel?

Har en fin oppskrift hjemme, men det hjelper deg ikke nå. :knegg: Finner du ikke noe om du søker?? Bare ta en kanelbolleoppskrift også det, kjevle til et rektangel, smøre på smør og fyll og rulle sammen. Og lage en kringle av det?


#4

Mjau sa for siden:

Så det blir godt med bare makronfyll og?
Fant oppskrift i en annen tråd jeg kan prøve :)


#5

Che sa for siden:

Den gode, gamle "klippekransen" med smør og kanel er jo og god, synes nu jej da...


#6

Mjau sa for siden:

Da har jeg bakt og smakt.....og smakt......og smakt. :flau:

Bakte med oppskrivten fra "fantastisk hvetekringle"-tråden, og med hjemmelaget makronfyll og kjøpt vaniljekrem inni. Snnnnnadder!


#7

tinkadott sa for siden:

link til oppskrift?


#8

Mjau sa for siden:

Chanett sin oppskrift. :)
Jeg lagde den ikke som bladkrans jeg da.
Bare hadde inni fyllet i en "remse" på midten og lukket deigen, og la den i en ring. Enkel kringle med andre ord.

Bladkrans
(1 porsjon)
50 g smør
2 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
2 ss sukker
5 dl hvetemel
Lages som vanlig gjærdeig og forheves til dobbel størrelse. Kjevl ut et rektangel og smør på smør og strø sukker og kanel. Rull sammen og etterhev i ca. 20 minutter. Klipp mønster. Jeg klippet kun hakk på denne, men ofte klipper jeg skråhakk og bretter til hver sin side(se bildet under).
Strø på perlesukker og steik på 200 grader i ca 20 minutter.

Inni hadde jeg ferdig piano vaniljekren, og hjemmelaget makronfyll.

ca 200g malte mandler
ca 2dl sukker
3 eggehviter
blandes og smøres på deigen.


#9

tinkadott sa for siden:

takk! Da tror jeg jammen at det blir lørdagskosen i morgen.


#10

Mjau sa for siden:

Den var superlett å lage :D Og supergod. :hyper:


#11

tinkadott sa for siden:

Har deigen til heving. MEN skal ha 200g malte mandler. Kommer på at mamma hadde sånn mandelkvern til bruk ved kransekake. Vel, det har ikke jeg.
Men kan jeg kjøre de i foodprosessor en stund, de blir vel ganske finmalt der og vel?`


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.