Da jeg bodde i USA ble vi støtt og stadig servert corn dogs til lunch på skolen. Dette er pølser på spyd, dyppet i maisbrød-røre, og frityrkokt. Virkelig ikke en av mine favoritter, men Glittermannen har lenge hatt lyst til å teste denne tradisjonelle amerikanske "delikatessen". Derfor lagde jeg her hjemme i dag. Det må være omtrent det mest usunne man kan få tak i, pølse innbakt i brød laget av fint hvetemel og maismel, deretter frityrkokt i solsikkeolje. :knegg:
Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, med bare få endringer.
Maisstivelsen som man skal vende pølsene i la seg i et kjempetykt lag, så jeg skrapte forsiktig av laget med en skje, og jeg varmet ikke oljen opp til 190 grader, men holdt meg på 146, noe som var mer enn nok. Resten av deigen lagde jeg små maisboller av.
Deigen sveller ganske mye, og det kan være litt trælete å få dekket pølsa helt. Jeg helte røra i et ganske smalt litersmål, det gjorde dyppingen enklere, og når det ikke var så mye igjen, helte jeg på litersmålet og vendte pølsa i røra langs kanten mens jeg hjalp til litt med en skje.
Jeg brukte go' og mager-grillpølser, de likner mest på amerikanske "wieners" i størrelse og konsistens.
Glitterbarnet syns det var fantastisk, Glittermannen syns det var mektig, og jeg syns det var omtrent like kvalmt som jeg husket (men disse var bedre enn de vi fikk servert på skolen). :knegg:
Jeg tror de kan gjøre seg med litt mer krydder i deigen.
Njæ, jeg liker ikke smaken rett og slett. Det er som pølse i usøt smultring. Men det finnes jo nok av andre som liker dem. Jeg tipper de har høyere novelty-effekt enn smakseffekt. :knegg: Glittermannen har en romantisk drøm om å spise sånne på Yankees-kamp i New York, og det er nok mest på grunn av hele idéen rundt, enn de store kulinariske høydene.
De vi fikk til lunch i USA var vonde mest fordi pølsa inni ble så ulekker, litt sånn bleik og vassen etter å ha ligget inne i den deigen i evigheter. Sånn var det ikke med disse. Hvis man bruker ordentlig gode pølser og litt mer krydder i deigen så kan de nok smake endel bedre. Kanskje en cajun-variant?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.