Jeg er oppvokst med å spise havregryn med melk.
Barna her liker det også.
Men svigermor (sykepleier) sier det ikke er bra, og at på jobben hennes var de nøye på å ikke servere havregryn som ikke var kokt til pasienter.
Barna våkner litt på natten, men jeg tror egentlig ikke at det har noe med at de spiser havergryn med melk til kvelds, de våkner gjerne uansett.
Aha. Nok en ting jeg aldri har tenkt på. Er vant med å spise havregryn på samme måte som deg. Det er vel ikke vanskeligere enn å begrense mengden havregryn hvis det viser seg at de som spiser det har sårbar mage.
Hø? Både mann og barn her liker det godt, har aldri hatt noe problemer med magevondt heller. Mannen min er forresten sykepleier og spiser det til frokost hver dag. :)
Her spises det også havregryn med melk, og gjerne oboy på lørdagen. Stor stas, og alle blir gode og mette. Har liksom ikke falt meg inn at det ikke skal være bra for magen. Vet at det ikke er bra for fuglemager, da.
Så bra!
Minsten har problemer med melk, så han bruker havremelk, og har litt mageproblemer generelt sett. Så vi kan nok begrense det kanskje litt hos han.
Men ellers høres det ut til at vi kan spise det uten å være bekymra. :jippi:
Det sveler jo litt i magen så sarte mager kan kanskje reagere på det?
Her i huset spiser vi havregryn til frokost og havregrøt til kvelds. Når det er kokt grøt er det jo ferdig å svelle før det havner i magen. :nikker:
Jeg er sykepleier og serverer gjerne ungene havregryn med melk.
Eldstemann kan bli oppblåst og fæl i magen av det om han spiser mye,men så lenge han slipper bombene vekk fra meg tåler jeg det. :knegg: Ingen av mine som har klaget over magesmerter.
Her lever jentene til tider på havregryn med melk. En periode storesøster ikke ville ha brød og i forbindelse med 4 årskontrollen spurte jeg helsesøster om det var greit at hun bare spiste dette. Hun var bare positiv til det.
Jeg vet de er litt skeptiske til hjemmelaget havregrøt som førstemat til babyer, fordi næringsstoffene ikke er så lett tilgjengelige. Da anbefales det å bløtlegge havregrynene og koke grøten ei god stund for å få særlig jernet lettere tilgjengelig.
Det er litt forskjell på syke folk som ligger stille i ei sykeseng, og friske barn som løper rundt og får fart på magen ved hjelp av bevegelse.
Fra spøk til alvor, så er det vel at det sveller i magen som er greia vil jeg tro.
Lillebror og jeg spiser havregryn med melk på, og jeg har gjort det siden jeg var riktig liten. Har aldri opplevd ubehag. Han elsker det som gryn med melk på, og som havregrøt.
Havregryn er godt. Og ikke så verst sunt om man klarer seg uten mye sukker.
Nå er det jo ikke sånn at havregrynene sveller i magen via magi...
De strekker til seg den fuktigheten som ER i magen allerede, så i sum blir jo ikke plassen havregrynet tar opp i magen vesentlig større.
Legg havregryn i melk i et dl mål så kan du jo se hvor mye de sveller.
Altså, det er noe annet med friske mennesker og nyopererte folk eller dem som har mage-tarm-problemer og derfor er innlagt på sykehus. Er nok derfra tanken om null havregryn-og-melk kommer fra, tenker jeg. Råd til syke er ikke nødvendigvis råd til friske.
Greia er vel om/hvis det sveller mye nedover i tarmene også, der det er mindre væske tilgjengelig og på et vis trangere enn i magesekken. Ikke at jeg tror det er noe særlig problem for ellers friske altså.
Det er fra Utvandrarna. Den ene datteren til Kristina (Liv U.) og Karl-Oskar (Max von Sydow) er sulten, lurer seg inn i spiskammerset, stjeler store mengder havregryn, magen sveller eller hun får tarmslyng (husker ikke helt) og dør.
Da jeg var på mitt verste med chrons spiste jeg bare mat som trakk til seg væske det hjalp litt. Når det er sagt, kan jeg ikke tenke meg at du ikke merker det om barna tåler det eller ikke.
Poenget er vel å sørge for at man har nok melk på. Mamma er også sykepleier. Vi spiste også havregryn med melk, men mamma var veldig påpasselig at vi ikke tok bittelitt melk på grynene, for ellers ville det svelle. Poenget er vel at de skal få svelle litt før vi spiser dem, kanskje?
Guttungen her i huset spiser havregryn med melk hver morgen. Han har aldri klaget over magevondt av den grunn - eller av noen annen grunn for den saks skyld.
Svigermor begynte å pjatte om dette i går etter at jeg fortalte at vi bruker å ha havregryn i yoghurt. Godt å ha lest denne tråden da, for å ha litt ekstra argumenter! :jupp:
Både sambo og jeg spiser havregryn med melk og bær med ujevne mellomrom. Lillegutt får det i yoghurten sammen med bær.
knerten spiser havregryn i yoghurt som kveldsmat... Han drikker godt med vann etterpå da, så totalt sett får han vel nok veske til havregrynet.
Havregryn er jeg rett og slett vant til som kveldsmat, metter godt. Trodde det at det sveller var noe av poenget jeg, at det fyller godt i magen? Magen hans fungerer utmerket i forhold til grei avføring og sånn, i alle fall.
Jeg har også spist min del av havregryn inntil ganske nylig. Men dette har fått meg til å slutte. Når jeg sluttet så gikk oppblåstheten i magen min vekk. Jeg var veldig plaget med luft i magen, så jeg antar at havregrynen var årsak til det.
Men blir ikke havregryn foredlet før salg, jeg har ikke så greie på dette, men ville tro det gjennomgikk varmebehandling eller noe i den retningen.
Fra wikipedia:
Havre har et høyt fettinnhold i forhold til andre kornsorter, og det krever en særlig behandling for å unngå at fettstoffet harskner på havregrynenes vei til forbrukeren. Havren dampkokes derfor lenge før den tørkes, gjenoppvarmes og valses. Denne prosessen antas å skade visse næringsstoffer, men havregryn anses stadig som et sunt og mettende næringsmiddel.
[color=black]
Sveller det i magen, eller er det egentlig en myte alla eksploderende småspurv etter brylluper? :skeptisk: Hvis man får vondt i magen etter å ha spist det, vil jeg heller tro man er ømfintlig for de store mengdene med melk, enn grynene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.