Vi er glad i tapas og spiser det ofte i helgene.
Kjøttboller har vi også ofte men jeg ønsker meg en super god oppskrift, de jeg har prøvd er litt kjedelige synes jeg.
Så kom igjen jenter (og gutter) gi meg din beste oppskrift. Vi er ikke redd for krydder ;)
Vi pleier å bruke Jensens hvidløg & chili i kjøttbollene. Det er en ferdigblanding i glass du får kjøpt på bl.a. Meny. Ellers kan du selvsagt bruke fersk chili og hvitløk og lage din egen blanding.
En raus teskje til 400 g kjøttdeig gir god smak uten at det blir for sterkt for sarte ganer. Rør sammen med et egg og salt og pepper og stek kjøttboller på vanlig måte.
Desse blir kjempe gode. Pleier å lage rotmos til og.
500 gr kjøttdeig[font=&quot][/font]
1 ts salt, pepper[font="][/font]
1 egg[font="][/font]
1 ss karry, tandorikrydder el.l.[font="][/font]
0,5 dl kaldt vann[font="][/font]
Bland alt. Form til små kjøttboller.[font="][/font]
EPLECHUTNEY:[font="][/font]
3 epler[font="][/font]
evt. 1 rød chili[font="][/font]
1 - 2 ss sukker[font="][/font]
Saft av 1/2 sitron[font="][/font]
salt + pepper[font="][/font]
Finhakk epler + chili[font="][/font]
Tilsett sukker, sitron, salt + pepper.[font="][/font]
Kok opp. La trekke uten lokk ca. 5 min.[font="][/font]
Avkjøl.[font="][/font]
Til bollene:
275 g magert, malt oksekjøtt (karbonadedeig)
50 g ferske loffsmuler
1 sammenpisket egg
1 ts sennep
1 ss hakket frisk persille
1 ts tørket mynte (kan sløyfes)
en klype tørket oregano
en klype malt kanel
en klype malt nellik
1 løk, revet
2 fedd hvitløk, knust, hakket
salt og pepper etter smak
Til sausen:
1 boks hermetiske tomater, hakket
0,5 dl vann
hakket frisk persille til pynt
Forvarm ovnen til 230˚C.
Bland alle ingrediensene til bollene. Arbeid alt godt sammen. Fukt hendene og form blandingen til små boller, ca. 2,5 cm diameter. Legg dem på en smurt bakeplate (eller på bakepapir).
La bollene steke i 20 min. Snus halvveis i steketiden. Legg de ferdige bollene på husholdningspapir for å renne av seg (kan droppes). Legges over i et stort ildfast fat. Sett dem til side.
Ha de hermetiske tomatene i en blender/foodprocessor/stavmixer og kjør dem helt glatte. Passer tomatmassen gjennom en fin sikt og kast frøene som blir liggende igjen i sikten. Slå de siktede tomatene over i en kjele og tilsett vannet. Kok opp og la småkoke i 5 min. For mer smak kan litt malt nellik tilsettes. Slå alt over kjøttbollene.
La alt avkjøles, legg på lokk og la retten stå i kjøleskap noen timer eller natten over.
Kan varmes i ovn v/200˚C ca. 20 min (eller i mikrobølgeovn). Dryss hakket persille over ved servering.
Godt med tzatsiki, pitabrød og ovnstekte sitronpotetbåter til.
Farris gjør susen i kjøttboller, synes jeg. Og selvsagt altfor mye hvitløk, samt chili og revet parmesan. Og så liker jeg veldig godt muskat i både kjøttkaker og kjøttboller, jeg er veldig, veldig glad i muskat.
50/50 med svinekjøttdeig og karbonadedeig, salt, pepper, farris og brødsmuler, noen ss parmesan og litt hakket chili. :nam:
Stekes litt og trekkes i en tomatsaus laget av gulrot, løk, selleri, hvitløk og chili som stekes mykt i smør og olje, ha i hermetiske tomater, rødvin, salt, sukker og pepper og kjør med stavmikser. :nam:
Arran her inne har verdens beste kjøttbolleoppskrift, med blant annet oliven, parmesan og grønn paprika. Sikre kilder sier at kjøttbollene framkaller frieri fra mannfolk som blir servert dem. :D
Tusen takk. Nå er det bare å prøve seg frem. Kom gjerne med fler:)
Tok utgangspunkt i en oppskrift fra en LCHF blogg i går. Kjøttboller med fetaost smuldret i, det var godt. Skulle ha vært oliven i med det hadde jeg ikke. Ble gode likevel.