liefje sa for siden:
Sönnen min er ikke saa glad i grönnsaker som er saann vanlig kokte. Derfor pröver jeg aa finne paa noe alternativt saa ofte som mulig. Jeg deler gjerne et par oppskrifter, og vil gjerne ha andre tips tilbake her i denne traaden
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
liefje sa for siden:
Sönnen min er ikke saa glad i grönnsaker som er saann vanlig kokte. Derfor pröver jeg aa finne paa noe alternativt saa ofte som mulig. Jeg deler gjerne et par oppskrifter, og vil gjerne ha andre tips tilbake her i denne traaden
liefje sa for siden:
GULRÖTTER MED INGEFAER, HONNING OG SESAM
Rens og del gulrötter i smaa biter eller bruk en pakke frosne babygulrötter. Jeg brukte en pakke biobabygulrötter (450 gram). Gulröttene kokes 4 minutter i lettsaltet vann. Deretter smelter man en god klump smör i en wok og har i 2 cm revet, frisk ingefaer, 1 ts honning og gulröttene og steker det saa lenge man liker (noen vil ha "bite", jeg vil ha dem myke). Salt og pepper etter smak til slutt og server med sesamfrö paa toppen.
Kjempegodt til stekt fisk, f.eks.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg lurer grønnsakene inn i det jeg kan. I går laget jeg pastasaus, og kjørte 2 gulrøtter, 1 stor løk og 4 fedd hvitløk i mikseren før jeg hadde det i sausen. Nydelig, og vesla spiste MASSE. Ellers lager jeg karbonader/kjøttkaker med hakket løk, gulrøtter, brokkoli, rødbeter, hvitløk osv (ikke alt på en gang). Nesten umerkelig, gir bare kjempegod smak. :)
liefje sa for siden:
Det er saanne triks jeg bruker, ogsaa. Jeg vet at han liker smaken hvis jeg purerer omtrent hva som helst av grönnsaker og lager supper eller sauser av det. Men; Man kan kanskje ikke fortsette saann for alltid, saa jeg pröver aa finne paa noe med en vri slik at grönnsakene som han tross alt spiser ogsaa er synlige en gang i blant - som denne gulrotretten.
Dixie Diner sa for siden:
Ja det er jo klart. En ting vesla (og jeg) elsker, er gulrotformen til Nabbe, hentet den fra et innlegg av henne på et annet forum:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg pleier å halvkoke risen uansett først, liker det bedre.
liefje sa for siden:
BREKKBÖNNER MED BACONTERNINGER
Forkok brekkbönner. Deretter steker man baconterninger og har i litt ekstra smör ( :sikle: ) ogsaa tilsetter man bönnene paa slutten.
SUKKERERTER I WOK
Ikke noe fiksfaks her, men jeg har selv alltid faatt bare kokte sukkererter. Da fortalte en venninne av meg at de ble bedre om de bare ble frest i wok eller stekepanne i litt olje ogsaa kan man tilsette litt sojasaus til slutt om man vil.
Dixie Diner sa for siden:
kokt rosenkål delt i 2-4, stekt sammen med bacon i biter, og gjerne med en liten dæsj fløte (tynne skiver sopp er også deilig) i en panne, er NYYDELIG tilbehør. Jeg har servert dette til rosenkålhatende folk også, de elsker dette hehe. Smakene er helt fantastiske sammen.
Fara sa for siden:
Takk for tips. De skal prøves ut:jupp:
liefje sa for siden:
Der skrev du akkurat det jeg mente aa si med hele traaden; At det ofte er enkle ting og kombinasjoner som gjör at grönnsaker rett og slett smaker annerledes og derved plutselig godt for dem som tidligere ikke har likt dem. Det var slike smaatips/golden combinations jeg var paa jakt etter (selv om jeg gleder meg til aa pröve den gulrotformen ogsaa).
liefje sa for siden:
ROTGRATENG MED FETA
6 poteter i baater
3 gulrötter i "stenger"
1 sellerirot i "stenger"
2-3 fedd hvitlök presset
Has i ildfast form. Krydre med salt, pepper og timian etter smak. Hell 2,5 dl flöte over og smuldre over godt med fetaost (hvis man bare faar tak i saann med olje skal man bruke ett helt glass, men helle bort all oljen). Jeg brukte et stykke paa ca. 150 gram.
Stekes i ovn ca. 200 grader i 30-40 minutter avh. av hvor myke man vil at grönnsakene skal bli.
Vi hadde dette som tilbehör til kasseler, men man kan gjerne ha det som en egen rett med bröd til.
Bequita sa for siden:
Ja, denne er god! :nam: Det funker også bra med pastinakk, kålrot i stenger og rødbeter for eksempel. Hvis du bytter ut ingefæren med litt soyasaus blir det også nydelig. Du kan bytte ut smøret med litt rapsolje da.
Ellers er faktisk salat (issalat og kinakål særlig) med en god dressing ofte lett å spise.
Blomkålsuppe kjørt med stavmikser og jevnet med et egg og litt fløte er også nam-nam.
Eller hva med purre-potetsuppe på samme måten?
Ovnsbakte grønnsaker er også stas.
Snuppa får alltid med seg rå grønnsaker i barnehagen, gulrotstenger, agurkstenger, paprika, cherrytomater, sukkererter eller kålrotstenger. Det er nesten alltid borte, hun deler nok litt med de andre. Vi serverer slikt som snacks utenom måltidene, da kan det gå ganske mye av det. Naboguttene vil også ofte ha når de er på besøk, selv om de sier at de ikke liker grønnsaker... :knegg:
GinaK sa for siden:
Gubben er egentlig totalt anti å blande grønnsaker/frukt i kaker og hater bla. gulrotkake.
Men i kveld var han på møte i barnehagen og de er superopptatt av sunt kosthold så en mamma hadde visst bakt grønnsaksmuffins og han skrøt faktisk masse av de.
HAr ikke prøvd de selv men det må jeg jammen.. Skader jo ikke med litt sunnere kaker. :)
Her er oppskrift:
Grove muffins 1 (ca 15 stk)
Du trenger: 100 gram margarin, 100 gram kokt skinke, 4 dl hvetemel eller spelt, 4 dl sammalt hvete eller rug, 1 ts salt, 2 ts bakepulver, 4,5 dl lettmelk, 1/2 rød paprika, 1/2 purre, mais, ost.
Smelt margarinen og avkjøl. Finhakk paprika og purre. Bland alle ingrediensene, og fordel røren i muffinsformer. Fyll de halvfulle, de hever mens de steiker. Strø ost over og steik dem på 250 grader i 15-20 minutter. De skal være lysebrune og gjennomstekte.
Skift gjerne ut grønnsakene med det du måtte ha i kjøleskapet, eller det barnet ditt liker å spise.
Alfa sa for siden:
Min 2-åring nektar å ete grønnsaker som er blanda inn i maten, men han et gjerne store mengder rå gullrøter, agurk, oliven o.l. Eit godt tips kan difor vere rå, kutta grønnsaker i ulike små skåler til middagen.
liefje sa for siden:
Vi skal ha denne i dag. Jeg har forstekt den og det baade lukter og ser godt ut.
Erica sa for siden:
Barna mine liker rotemos til middag:
(passer til f.eks karbonader, stekt kjøtt, pølser...)
1 del potet
1 del kålrot
1 del gulrot
Kokes mørt, kokevannet helles av og sparer på en del.
Mos grønnsakene med stavmikser, tilsett kokevann + en dæsj smør etterhvert mens du moser. Smak til med salt og pepper.
Beathe sa for siden:
Denne hadde vi forrige uke, men jeg hadde litt blomkål i også :)
liefje sa for siden:
I dag hadde vi noe kjempegodt som jeg bare maa dele:
300 gram squash
300 gram poteter
rives
30 gram havregryn
3 egg
tilsettes
krydres saa med salt, pepper, muskatnött
Saus:
150 gram creme fraiche
150 gram youghurt naturell
blandes og krydres med friske urter, sitronsaus, litt sennep, salt, pepper og whatever man liker.
Stekes til "kaker" (som smaa fiskekaker) og brukes som selvstendig rett med litt skinke e.l. eller som tilbehör.
Vi hadde dem til stekt laks. Kjempegodt var det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.