Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagsgjest

#1

Sola76 sa for siden:

heia.. skal ha middagsgjest idag som ikke tåler gluten. Noen oppskrifter på en enkel og grei middagsrett?


#2

Kanina sa for siden:

Hva slags mat hadde du tenkt å servere, da?

Generelt er det som oftest veldig greit å lage middagsretter uten gluten. Rent kjøtt og fisk er glutenfritt, en del farsemat er også det, men det kan være vanskelig å føle seg trygg når det står så mye rart på etiketten. :o Kjøttkaker kan lages med potetmel i stedet for vanlig mel. De fleste dagligvarekjeder selger glutenfri pasta (i alle fall de fleste rundt her jeg bor), og pastasaus kan lages greit enten fra bunnen av, eller med Dolmio-glass el.l.

Hør med vedkommende om det er greit med melkeprodukter. I så fall er en god rett ovnsbakt laks/ørret, med rømme eller creme fraiche til, og nypoteter og grønnsaker. Veldig enkelt, og trygt.


#3

Kanina sa for siden:

Husk også på å holde alle redskaper trygt atskilt fra gluten under matlagingen. Fjøler og panner etc må være vasket og skylt godt. Ikke bruk noe som har vært i kontakt med glutenholdig mat til å røre i den glutenfrie maten, etc. Og ikke ta av smør som har blitt brukt på bordet til smøring av brødskiver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.