Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg lage fiskekaker uten kvern eller foodprocessor?

#1

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke fått meg kvern til min nye kompis, Ken Wood, enda og den gamle foodprocessoren er død og ble begravet på Elkjøp for en uke siden.

Jeg har lyst på fiskekaker, men hvordan kan jeg lage det uten duppedingser? Er det umulig?


#2

polarjenta sa for siden:

I følge min mor kan man ikke det.


#3

tink sa for siden:

Du kan jo hakke grovt og lenge med kniv, kanskje i sånn urtehakker som du sikkert har.


#4

Skilpadda sa for siden:

Det går an å skrape filetene med kniv, mener jeg å ha hørt?


#5

Kanina sa for siden:

Alt er mulig! :værsågod:

Hvis du skjærer opp fisken i så små biter du klarer, og kanskje prøver med en potetmoser i tillegg..? Så får du sikkert veldig grove fiskekaker som nesten faller fra hverandre, men som man definitivt merker at er av fisk. :nikker:


#6

Harriet Vane sa for siden:

Jeg skjønner jeg må en tur på Expert og kjøpe duppedings. :knegg:

Jeg skal lage Bent Stiansens fiskekaker med dilldressing og de skal ikke være grove, men mye og gode med masse fisk, smeltet smør og fløte. :nam:

Men i dag får jeg lage det som eldste kaller Deiligfisk i stedet, eller Olaugfisk som det egentlig heter.


#7

Tåtti sa for siden:

Det har jeg også hørt. Eller sett. Min mormor laget verdens beste makrellkaker, og det var ingen elektriske apparater i sving da.


#8

Acsa sa for siden:

Ja, man skraper. F.eks står det i Sørlandsprat og matprat at makrellen ikke liker å bli malt, men må skrapes. :nemlig:


#9

LilleRosin sa for siden:

Kvern hadde de vel?


#10

Tåtti sa for siden:

Hun hadde elektriske kjøkkenapparater ja, men ikke i bruk til makrellkakelagingen.


#11

Acsa sa for siden:

Jeg innbiller meg at LilleRosins poeng er at det er noe som heter håndkvern. Dvs. kvern som ikke er elektrisk.


#12

Tåtti sa for siden:

Åh. Kjøkkenarbeid er ikke min forse. :hehehe:
Men filetene ble skrapet og ikke malt.


#13

mkj sa for siden:

Hvilken størrelse har du på din Ken? Og er han stor nok for ditt bruk?? (da tenker jeg i så fall at han duger for meg også - skjønt noe sier meg at jeg må gå for Big Ken. )


#14

Harriet Vane sa for siden:

Ken er en klassisk major.

#15

Lizzie sa for siden:

Jeg brukte hendene til å lage fiskekaker en gang da jeg var på telttur for mange år siden. Det var klissete, men ble utrolig godt!


#16

daffy sa for siden:

Kan man lage fiskekaker av frosne fileter? Jeg har tatt opp frosne ørretfileter fra Findus. Har kvern.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det blir supert!

#18

Harriet Vane sa for siden:

Fiskekaker:

Det viktigste er at alle ingrediensene er kalde, ellers kan det skille seg.

500 g fiskefilet, sei, laks, torsk, hyse eller uer
1 ss salt
1 ts malt pepper (gjerne hvit)
2 ts potetmel
2 egg
2 dl matfløte
1 dl melk
1 løk
100 g smør
2 ss gressløk
1/2 dl solsikkeolje og en klatt smør å steke i

Stek finhakket løk i alt smøret og avkjøl.
Renskjær fileten, del i mså terninger og ha i en food processor. Jo kaldere fisken er jo bedre binder den. Kjør i salt, pepper og potetmel, ha i eggene og kjør litt til. Spe med melk og fløte, litt og litt, og den må være kald. Ha i det kalde smøret og løken, tilsett gressløk.

Farsen kan se litt rar ut, men det går bra og blir kjempegodt! Form kakene med spisekje, klapp dem flate og stek i olje/smør til de er ferdige.

Jeg har stjålet denne fra Bent Stiansen og han anbefaler en dilldressing til. Man må ikke ha dill, men kan gjerne bruke andre urter.

et beger lettrømme/kesam
litt sitronsaft eller hvitvinseddik
salt
pepper
sukker
litt grønt hvis du har

Server fiskekakene med råkost eller grønn salat, poteter eller pasta eller hva man nå har lyst på. De er gode på skive også.


#19

Daisy sa for siden:

Sånne skal vi herved ha i morgen!

Hva med å bruke en..rasp? Og litt frosne fileter?


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har googlet meg blå og funnet ut at noen bruker hurtigmikser. Jeg skal prøve det.


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

På heimkunnskapen på lærerskolen ble vi innprentet med at å kverne fisk til fiskekaker var noe man ikke gjorde dersom man var en God HusmorTM. Man hakket! Skulle ikke fiskekakene være grove hakket man lenger. :rolleyes:


#22

Harriet Vane sa for siden:

ja, det er rart mange mener hjemmelaget mat er Vanskelig og Tidkrevende. :gal:


#23

Stellebord sa for siden:

Jeg lager laksekaker av laks jeg koker først, om som deretter moses med gaffel sammen med brødrasp, egg, løk og krydder. De er kjempegode og kjappe, men jeg har ikke prøvd med annen fisk enn laks.


#24

Nextlife sa for siden:

Fisken mister store deler av bindeevnen når de har vært fosset, så fiskekaker bør lages av ferdk fisk :)


#25

Harriet Vane sa for siden:

Ble helt fine fiskekaker av frossen kjøpefilet i hurtigmikser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.