Hvis du skjærer opp fisken i så små biter du klarer, og kanskje prøver med en potetmoser i tillegg..? Så får du sikkert veldig grove fiskekaker som nesten faller fra hverandre, men som man definitivt merker at er av fisk. :nikker:
Hvilken størrelse har du på din Ken? Og er han stor nok for ditt bruk?? (da tenker jeg i så fall at han duger for meg også - skjønt noe sier meg at jeg må gå for Big Ken. )
Det viktigste er at alle ingrediensene er kalde, ellers kan det skille seg.
500 g fiskefilet, sei, laks, torsk, hyse eller uer
1 ss salt
1 ts malt pepper (gjerne hvit)
2 ts potetmel
2 egg
2 dl matfløte
1 dl melk
1 løk
100 g smør
2 ss gressløk
1/2 dl solsikkeolje og en klatt smør å steke i
Stek finhakket løk i alt smøret og avkjøl.
Renskjær fileten, del i mså terninger og ha i en food processor. Jo kaldere fisken er jo bedre binder den. Kjør i salt, pepper og potetmel, ha i eggene og kjør litt til. Spe med melk og fløte, litt og litt, og den må være kald. Ha i det kalde smøret og løken, tilsett gressløk.
Farsen kan se litt rar ut, men det går bra og blir kjempegodt! Form kakene med spisekje, klapp dem flate og stek i olje/smør til de er ferdige.
Jeg har stjålet denne fra Bent Stiansen og han anbefaler en dilldressing til. Man må ikke ha dill, men kan gjerne bruke andre urter.
et beger lettrømme/kesam
litt sitronsaft eller hvitvinseddik
salt
pepper
sukker
litt grønt hvis du har
Server fiskekakene med råkost eller grønn salat, poteter eller pasta eller hva man nå har lyst på. De er gode på skive også.
På heimkunnskapen på lærerskolen ble vi innprentet med at å kverne fisk til fiskekaker var noe man ikke gjorde dersom man var en God HusmorTM. Man hakket! Skulle ikke fiskekakene være grove hakket man lenger. :rolleyes:
Jeg lager laksekaker av laks jeg koker først, om som deretter moses med gaffel sammen med brødrasp, egg, løk og krydder. De er kjempegode og kjappe, men jeg har ikke prøvd med annen fisk enn laks.