Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Effektiv ettermiddag

#1

Palmen sa for siden:

Egentlig skulle jeg bare teste om jeg fikk til den samme måten å lage tittel på som Esme brukte, for det var jo egentlig litt stilig. :nemlig:

Bortsett fra det: ettermiddagssola har blitt brukt til å luke bort 2 (!) fulle søplesekker med ugress fra en skråning i hagen. Nå har jeg skjønt hva som er hva, og det var en plante som skulle være der, og en dulion som går under kategorien ugress. Selv smørblomstene og forglemmegei måtte vike. Det blir så fiiiint! :lykkelig: Bare en økt igjen, så er jeg i mål! (for nå, ihvertfall)


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg som nettopp har plantet seks planter med forglemmegei. :knegg:


#3

torsk sa for siden:

Og schmart, for da blir det lettere å se hvor mye hagetrådaktivitet det er, og enda lettere å flytte alle trådene om det over tid skulle vise seg å være nok aktivitetet til å opprette et hageforum. :jupp:


#4

Kanina sa for siden:

:knegg:

Jeg hjalp moren min med å luke sånn ca en søppelsekk med forglemmegei fra bedet hennes en sommer. Men det hadde virkelig tatt helt overhånd!


#5

Bomull sa for siden:

Ah, så deilig å komme litt a jour og få ryddet opp altså!! :jupp:

Jeg har selv plantet roser i dag, riktignok bare i digre potter foreløpig fordi jeg ikke helt har bestemt meg for hvor jeg skal plante dem i selve hagen, men greit fordi jeg trenger noe mer grønt på terrassen - et godt midlertidig kompromiss med meg selv! :knegg:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Eg held på med ein skråning som er overgrodd av alt mulig. Inkludert ormegras. Plenklipparen klarer ikkje å ta det, så no må eg snart fram med ljåen. :sukk:

Men det blir sikkert veldig fint til slutt.


#7

Eia sa for siden:

Jeg har i grunnen bare gått rundt og sett i hagen i dag, jeg, og kost meg med duften av jasmin og synet av jorbærkartene (og totalt ignorert alle kvekene jeg skulle tatt kverken på).


#8

Mei sa for siden:

Grensen mellom ugress og prydplante er veldig uklar på flere planter enn forglemmegei. Jeg skulle forøvrig gjerne hatt noen slike i min hage.


#9

Palmen sa for siden:

Forglemmegeien er kjempefin i det den titter opp fra jorda og blomstrer. Når den er to uker på overtid ser den stusselig og pistrete ut. Det er forøvrig massevis av den her, så jeg tror nok at den kommer tilbake neste vår også.


#10

Hyacinth sa for siden:

Da får jeg klippe den ned. Nå har den blomstret i ukevis her hvor vi bor, og det ser ikke ut som den skal avblomstre med det første.


#11

Rug sa for siden:

Jeg har ikke hatt tid til å være i hagen i dag, men tok meg en runde nå i kveldingen for å vanne og å knipe pelargonier. Dessuten har jeg reddet to relativt store peoner som stod så stusselig og tørket inn på Rema - de hadde nok ikke fått så mye vann, og var satt ned til 50 kroner. Det kaller jeg røverkjøp. Nå har de fått druknet seg, og så skal de i jorden i morgen.


#12

kokosbolle sa for siden:

Jeg har klippet plenen og beskjært diverse "buskas" i hagen. Det blir nok to tilhengerlass. :knegg:

Billettmerket: Overgrodd hage.


#13

Kaktus sa for siden:

Oi, jeg kan bidra her. Etter at mellombrors solsikker avgikk med døden på vei hjem fra barnehagen, har vi plantet masse solsikker på et sånn drivhusbrett i dag. :kry:


#14

Palmen sa for siden:

Så koselig, Kaktus! Vi har gjort et forsøk på å så, men jeg tror det skjærer seg, så det blir nok planting av solsikker her også.


#15

Kaktus sa for siden:

Vi puttet frø i jord, så da sådde vi vel? Det endte med at mellombror ble jaget unna, han skulle bare ødelegge. :knegg:

:Hagenovise:


#16

Palmen sa for siden:

Åh, da skjønner jeg. Jeg tenkte at dere hadde kjøpt et brett med sånne ferdige spirer med solsikker. Vel, jeg tror uansett at våre skjærer seg, vi sådde direkte i jorda. :sparke: :nybegynner:


#17

Kaktus sa for siden:

De skal tåle å bli sådd rett i jorda. Det dukker da stadig vekk opp solsikker etter at småfugler ikke har spist opp maten sin.


#18

Kaktus sa for siden:

Sånn ser det ut nå:


#19

Palmen sa for siden:

så moro, allerede så store spirer! :)


#20

Marit K sa for siden:

I dag regner det her, så vi bruker dagen på å gjøre litt sårt tiltrengt luking i rotet innendørs. Det er fælt som det hoper seg opp når man stort sett oppholder seg ute når været er godt.
Regnet gjør forresten en veldig bra jobb med å få de to nysådde kiloene med plenfrø til å spire. :heia: Så håper jeg plenen vår blir enda litt frodigere når solen dukker opp igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.