Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekake

#1

Ibidelma sa for siden:

I morgen skal jeg lage ostekake.
Og jeg vil gjerne ha DIN oppskrift og tips!!


#2

Ibidelma sa for siden:

Takk :)
Tror jeg må ha noe annet enn sviskekompott. Er ikke så glad i svisker :)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har 3 forskjellige ostekaker liggende i kaketråden min, med bilder. Min favoritt er Ney York, men den er dyr og tar tid, men GUUD så god. Har også liggende oppskrift på vanlig ostekake og sjokolade-osteterte med mørk og hvit sjokolade.

Oppskrift på sjokoladeostekake med appelsin (fantastisk god!) fant jeg på [url]www.kakemonsen.no[/url]


#4

Nenne sa for siden:

Denne er superpopulær hjemme hos meg:

Ostekake med sitron og rømme

Dette trenger du:

Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker eller brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør

Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron

Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
Slik gjør du:

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24
cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, et om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Pynt kaken med bær og pent oppskåret frukt.
Jordbær, bringebær eller pasjonsfruktsaus smaker nydelig til.

Tips: Lenger steking på lavere varme.


#5

Mamma Rosa sa for siden:

Hvor i alle dager ble det av innlegget over deg?
:Følger med og noterer oppskrifter:


#6

Ibidelma sa for siden:

Sikkert noen som ville hemmeligholde oppskriften sin :fnise:


#7

Hunter sa for siden:

Jeg blander digestivekjeks og kjeks med sjokoladebiter, eks maryland cookies. Får en knallgod bunn med litt sjokobiter. Fyllet er vel det samme overalt egentlig, eneste forskjellen er om man bruker gelatin og bær eller gele i pakker. Men hvis man skal steke den er det en annen fremgangsmåte. Liker den best uten steking.


#8

Ibidelma sa for siden:

Jeg synes den er kjempegod uten steking, men har ikke smakt stekt ostekake.
Sjokoladebiter ja. Det skal jeg prøve neste gang!! Nam :)


#9

Corona sa for siden:

Bruker alltid Cacas sin ostekake-oppskrift jeg, synes den er knallgod! :ja:

Opp-ned ostekake

1 pk gele med valgfri farge

1 pk sitrongele
3 dl kremfløte
1 beger lettrømme
1 pk philadelfia naturell
1 ts vaniljesukker
110 g melis

100 g smeltet margarin
300 g knust digestivekjeks

Fremgangsmåte for ostekake:
Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen er stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.
Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.
Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
Slik hvelver du en ostekake: finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skak på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av formen, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.


#10

Niobe sa for siden:

Signerer Bocca. Har laget Cacas sin ostekake flere ganger, og får alltid mye skryt for den.


#11

Tinka sa for siden:

Cacas oppskriften er en sikker vinner for meg, dvs alle liker den når de får den.


#12

Ibidelma sa for siden:

Det var slik jeg laget den :D Og den ble kjempegod. Fikk veiledning fra svigermor underveis. NAMNAM. Har til og med delt med naboen :snill:


#13

Hunter sa for siden:

Veldig standard og kjeeeeedelig ostekake det der da...


#14

Hunter sa for siden:

Her er mitt forslag

80g digestive
80g maryland cookies
20 g ritzkjeks
100 g meierismør

Blandes og legges rett på kakefatet i en 22cm form

fyll

4 beger Tine kremost naturell
3 eggeplommer
frø fra 1 vaniljestang
saft og revet skall fra en halv sitron

blandes til en fin og glatt masse i foodprocessor el lign

helles over kjeks og stekes på 120 grader i 10 min

Ta ut og avkjøl

Smelt 1 plate sjokolade 70% sammen med en skvett contreau

legg masse jordbær over kaken og hell sjokomassen over og nyt!!


#15

Ibidelma sa for siden:

:forbanna: :kjevle: Min favorittkake jo :mumle: Og jeg er ikke kjedelig!! Eller... :gruble:


#16

Ibidelma sa for siden:

Bunn:
1 pk Bixit kjeks
150 g smør
1 ts kanel
sjokoladebiter/nøtter etter smak

Midten:
1 pk Philadelfia ost
1 boks rømme
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
1 pk sitrongelé blandet med 2 1/2 dl vann

Fyll:
1 pk jordbærgelé blandet med 5 dl kokende vann

Fremgangsmåte:

  1.  Rør sitrongeleen i 2.5 dl kokende vann. La dette stå til avkjøling. Gjerne ved et vindu nå når det er så kaldt - så går det fortere :D
    
  2.  Knus kjeksen (sjokoladebiter og/nøtter), smelt smøret. Bland smøret i den knuste kjeksmassen.
    
  3.  Fordel og press kjeksmassen i en kakeform. 
    
  4.  Sett denne inn i kjøleskapet til avkjøling – 1 time
    
  5.  Bland philadelfiaosten, rømmen, vaniljesukker i en bolle.= a
    
  6.  Stivpisk fløten i egen bolle = b
    
  7.  Rør a og b sammen. 
    
  8.  Rør inn den avkjølte geleen.
    
  9.  Hell blandingen over i kakeformen. 
    
  10. Rør jordbærgeleen i 5 dl kokende vann. La dette stå til avkjøling. Gjerne ved et vindu nå når det er så kaldt - så går det fortere :D
  11. Hell geleen over kaken. La stivne
  12. Voilá FERDIG.

PRIS:
Pris på ostekaken, Rema priser:
Bixit: 11,-
Ca 150g smør: 3,-
Phil ost: 20,-
Rømme: 14,-
Fløte: 15,-
2 pk gele: 20,-
Kanel, vaniljesukker: 0,50,-
melkesjokolade
Ca totalsum: 95,-


#17

Hunter sa for siden:

:sorry:


#18

Ibidelma sa for siden:

Takk :D har ikke fått blomster på år og dag :D
Men det er greit, den kaken er sikkert kjedelig for erfarne kakebakere, jeg er bare i startfasen :)


#19

Hunter sa for siden:

Litt kjedeli men god!:p


#20

Ibidelma sa for siden:

Skulle lage ostekake med nøtter og sjokolade i kjeksbunnen, men svigermor tok over laginga, og sa at det brukte hun ALDRI å ha i den kaka....så da ble den den samme tradisjonelle en gang til. Bare jeg snek meg til å ha appelsingele istedet jordbærgele i osteblandingen, :knegg: :er en slu rev:
Lurer på hvordan det blir :)


#21

Hunter sa for siden:

Jaja ville vel ikke prøve noe nytt da. Kanskje sånn det er med svigermødre? Når vi blir invitert til svigermor på middag må jeg lage middagen. Ho blir så nervøs når hun skal lage middag til meg..
Men ny type smak i osteblandingen er jo en begynnelse? :D


#22

Ibidelma sa for siden:

Ja, det var det jammen!! Hun likte det veldig godt og kom med kommentaren: "Jeg har ikke tenkt over at man kan bruke andre smaker på geleen, jeg har alltid brukt jordbærgele inni"
SÅ der fikk hun en liten inspirasjon iallfall :)


#23

Wix sa for siden:

Men man må vel ikke lage denne opp ned? Jeg har ingen sånn form jeg, har bare sånn springform...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.