Jeg er rett og slett elendig på å beregne hvor mye mat vi trenger når vi skal ha selskap.
Jeg har tenkt å lage eggerøre. Hvor mange egg trenger jeg? (Blir forresten glad om noen gir meg en god oppskrift og beskrivelse av hvordan man får en god og saftig eggerøre. Mine blir ofte litt tørre).
Potetsalat (Hvor mye?)
Salat
Flatbrød
Hvor mye kjøtt trenger vi? Hva er mest populært?
eggerøre av 40 egg (jada, det blir altfor lite ellers og alle pleier å beregne for lite, det er så godt med eggerøre!).
bruker
40 stk egg
40 ss matfløte
4-5 ts maldonsalt
ca. 1 neve finhakket frisk gressløk
Du blander alt i en bolle eller rett i en vid kasserolle med slipp-belegg sammen med noen ss smør. Så skrur du på middels varme (egg er skjøre saker og skjøre saker skal ha svak varme) bruker du plastvisp og pisker eggeblandingen. det tar litt tid før all eggeblandingen blir varm, men ta den tiden det tar, det er verdt det! Når den begynner å stivne, så pisker du hele tiden og så, når den er myk og kremete, så tar du den oppå et fat.
Ikke bruk stekepanne, ikke bruk stekespade eller slikkepott. Ikke bruk vann og hvertfall ikke melk! Ikke skyv frem og tilbake og la den stivne mye og svi seg. Da skal den bli myk, gul og luftig.
Jeg lager denne potetsalaten og du må gange med 5, siden det er 4 porsjoner:
Antall porsjoner: 4
Ingredienser
Salat:
1 kg poteter ,kokte
1 purre i ringer
2 epler , i terninger
2 sylteagurker , hakkede
Dressing:
2 ss agurk - lake
3 dl TINE Lettrømme eller Kesam
1 pk majones
0,5 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ts sukker
Av kjøtt har eg inntrykk av at vanlig spekeskinke er mest pop, og også den mest nøytrale. Svin med andre ord. Men du må også ha litt fenalår, litt vanlig spekepølse, og kanskje litt andre spennande type spekka kjøtt (diverse pølser).
Elles hadde eg gått for alt Mim seier :) Dyktig dame!
Ta en kikk på Gordon Ramsay, og hva han gjør med eggene. Vi er ikke helt enige om feks fløte vs creme fraiche, og jeg har ingen skrupler med å ha i salt med en gang, men se hva han gjør med røringen! Og så har han et viktig poeng i fht at varmen er i kjelen, så du må passe på å ikke la det bli for varmt og ta eggerøren ut med engang den er passe, blir den værende i kjelen blir den lett hard.
Hmm.. eg lagar ikkje eggerøre sånn! (som han i videoen). Eg vil faktisk ha min i meir klumpar eg - minner vel meir om omelett da kanskje. Men ikkje tørr. Absolutt ikkje tørr.
Får prøve versjonen over, men det ser jo mest ut som krem?? Veldig vått...
Min er ikke så våt, men den er ganske myk og temmelig klumpefri. Den stivner enda litt til når den blir kald og jeg gir meg heller på den våte siden av ferdig, enn å stoppe når den er litt for tørr.
Jeg lager eggerøre slik Ramsay gjør, men med plastspiralvisp.
Eg lagar mi eggerøre med melk eg da, og syns det er BETRE enn vatn, fordi eggesmaken blir mildare. Og ja, eg tar salt i først, og ja, eg piskar det saman før det steikes. Eg brukar trespade og rører forsiktig rundt heile tida. Dyttar, vender og brekker det opp i mindre bitar. Eg tar det heile av plata før det er heilt stivna.
Dersom eg skulle laga til 40 (!!), så ville eg laga mange porsjonar og lagt det i ei stor form og satt i steikovnen på veldig forsiktig lunk. Eit varmeskap hadde vore tingen.
Melk er fyfyfy i min bok, altså! Vann bruker jeg aldri og melk har en tendens til å gjøre eggerøren grå og vandig. Matfløte eller kremfløte er det eneste saliggjørende i min bok.
Et triks jeg lærte på hotell var å sette en ildfast form med folie over oppi en liten langpanne med varmt vann inni ovnen. Da holder det seg varmt uten å brenne fast.
Nå begynte jeg å tenke på fenalår foretten jeg spiste på resturant for noen uker siden. Tykke biter med fenalår, ramsløk saus og flattbrød. Får vann i munnen av å tenke på det.
Her i huset blir eggerøren laget med vann, fordi vi har en melkeallergiker i hus. Stekes i løpet av 20sek i varm panne og taes av mes det forsatt er vått på pannen. Lærte det av en kokk på tv en gang. Men nå skal jeg prøve denne versjonen nestegang jeg skal lage masse.
Det er litt en smakssak, da :o. Jeg bruker absolutt alltid slikkepott, for jeg syns pisket/rørt eggerøre ikke er noe godt. Jeg får alltid masse skryt for min eggerøre, men jeg bruker ikke melk eller vann, og svak varme og mye bevegelse. Men altså skyving, ikke pisking. Jeg syns ikke ramsay-eggerøren ser fristende ut. Det er sånn eggerøre jeg blir litt deppa over å få servert, faktisk. men den er sikkert mer "original", altså, bare ikke sånn som jeg liker det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.