Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reker, hva spiser dere til det?

#1

Camomilla sa for siden:

Det lurer jeg på da.
I morgen skal vi ha reker, pleier å ha sitron, pepper, rød løk og loff. Majones er det vel også.
Jeg tror vi er kjedelige og ikke ve hva man kan spise til.
Pleier man ha krabbeskjell, kreps osv til?


#2

Camomilla sa for siden:

Ja, og hva drikkes til dette?


#3

Veronal sa for siden:

Reker er stort sett bare en unnskyldning for å drikke hvitvin. :nemlig:


#4

Mjau sa for siden:

Avocado!
En god sprø salat er også godt til, og godt smør. :hyper:
Det er snadder med et skikkelig godt rekesmørbrød.

Krabbeklør til er heller ikke å forakte, og noen blåskjell i ei gryte kanskje.


#5

Lykken sa for siden:

Vi pleier å ha salat, loff, sitron, majones og gjerne kreps, krabbeklør eller hummer også.
Jeg lager en veldig god dressing som jeg pleier å ha på loffen under og over rekene/krepsene etc.


#6

siljemoren sa for siden:

Har vi reker, så serverer jeg det med lyst brød, majones med og uten hvitløk og sitron. Og det drikkes hvitvin til.

Men rekens spises helst i en ovnsrett her hos oss. Pillete reker som gratineres i olje med hvitløk , matfløte og gorgonzola. Serverer med lyst brød til, enten som kosemat eller en forrett.


#7

Camomilla sa for siden:

Hva slags god dressing da Lykken?


#8

Camomilla sa for siden:

Hva slags hvitvin?


#9

Mams sa for siden:

Fiskepuddingsalat til er veldig godt.

Man deler fiskepudding i små terninger.
Det samme med en purre.
1 beger creme fresh blandes med 1 pose majones.
Fiskepudding og purre blandes i og man smaker til med salt, pepper og sitronsaft.


#10

gnuri sa for siden:

Hvitløkssmør og avokado. En god grønn salat. Majones og sitron.-Og godt brød, ikke loff.
Vi drikker ikke noe særlig hvitvin, så der kan jeg dessverre ikke hjelpe deg :)


#11

Michelle sa for siden:

Salat, godt brød, sitron, majones og jeg kan godt like Tzatsiki til da jeg ikke er så glad i majones.


#12

Lykken sa for siden:

En særdeles enkel en, det er en basis jeg gjerne bruker til både saus til pastasalat, dressing etc.
Bruk en boks eller to med creme fraiche, press fra 3-10 båter hvitløk oppi (kommer an på hvor glad du er i hvitløk) og fra 3-8 store skjeer med mango chutney hot (fås i glass i de fleste matbutikker) og rør og smak til. Jeg synes den er best når den får en lett rødlig farge fra mango chutneyen.


#13

Lykken sa for siden:

En tørr er best ihvertfall, synes jeg. De er jo flinke til å anbefale på polet når du oppgir hva slags mat du skal ha.


#14

Blondie sa for siden:

Her må jeg følge med, skjønner jeg. Skal servere reker til mange gjester på søndag. Jeg pleier alltid å spise reker litt småbrisen i fjæra. :humre:


#15

Trulte sa for siden:

Dill :hjerter:

Loff, majones, sitron, reker og dill på toppen. Det er snadder.


#16

gnuri sa for siden:

En dressing nokså lik dette pleier vi også å lage, men i stedet for mangochutney bruker vi søt chillisaus. Godt som en variasjon kanskje ?


#17

Camomilla sa for siden:

Nam.
Jeg er veldig glad i hvitløk. Mangochutney har jeg i kjøleskapet og så ser jeg gnuri bruker søt chilli saus, dette skal bli godt.


#18

cilen sa for siden:

Sitronpepper er et must til reker syns jeg. Og salat og GOD loff! Hardkokte egg er også godt tilbehør.


#19

Camomilla sa for siden:

Ja sitronpepper MÅ jeg ha!


#20

ItsOnlyMe sa for siden:

Vi bruker:
Majones
Rømme iblandet hvitløk
Sort pepper
Sitronbåter
Loff

Rucolasalat er også godt å legge litt oppå.

Drikke:
Iskald: Hvitvin, cider, øl, eplecider(europris sin, veldig god!) Mozell, farris, isvann...


#21

Fløyel sa for siden:

I tillegg til mye av det som er nevnt her (mange nye tips også - takk for deeeet)... jeg fikk plutselig VELDIG lyst på reker m/tilbehør
så serverer vi også egg :)


#22

Camomilla sa for siden:

Kjenner jeg er kjempeglad som spurte her inne jeg.
Så mange gode tips, i morgen skal det bli deilig mat!

Takk alle sammen :blomster:


#23

Benzo sa for siden:

God dressing til reker: 1 boks rømme, 1 dæsj majones, 3 fedd hvitløk, salt+pepper, mye fersk dill og en splæsj sitronsaft.


#24

lillamamma sa for siden:

Moset avocado til å smøre på loffen under rekene, ekte majones, sitron, dill, en frisk grønn salat og selvfølgelig hjemmelaget urteloff.


#25

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi har stor salat, romanosalatblader til å ha rekene på, hjemmelaget hvitløkmajones, rødløk, avokado, dill, rømme, pepper og sitron.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Nei fysj, hvem drikker vin.
Jeg pleier å ha loff, sitron, majones og hardkokte egg til reker. Ja og godt smør, selvsagt. Det er et must.


#27

Dixie Diner sa for siden:

:nam: Det høres fantastisk ut! Har du en mer detaljert fremgangsmåte? helg


#28

Nelly sa for siden:

Guacamole!!!(Må være hjemmelaget) Godt lag under rekene.
Hvitløksdressing (rømme, majones, dill, hvitløksfedd, salt, pepper, litt paprikapulver, sitron). Salatblad.
Jeg pleier ofte å ha rugbrød til isteden for loff. Ristet er best.


#29

Karamell sa for siden:

Vi har spist reker i dag og vi liker det enkelt, selv om jeg kan sette pris på avokado og egg og sånt når jeg lager rekesalat eller en rett. Når vi bare skal ha reker blir det kun
reker
loff
smør
ekte majones
og siton (den er det bare meg som bruker)


#30

cilen sa for siden:

Her lager Alexsander Aas avocadokrem..


#31

Sue sa for siden:

Reker med disse tingene synes jeg er godt:

*majones og rømme blandet med hvitløk
*brød
*dill
*avocado
*hardkokte egg
*pepper
*sitron

Bruker nok ikke både avocado og egg samtidig - hver for seg er det kjempegodt.


#32

Filifjonka sa for siden:

Avocado er godt, samme med salat og loff/landbrød. Sitron må også med. Jeg spiser ikke majones, men liker godt rømme med dill og sitron, eller hvitløksaioli til.

Når reker blir servert med bare loff og majones er det ikke så fantastisk syns jeg, men med det rette tilbehøret er det kjempegodt.

Drikke: Hvitvin, lyst øl, farris, isvann ...


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Enig, jeg syns det er et ganske kjedelig måltid, smaksmessig. Et absolutt minstekrav er sitron og sennep til, og jeg må ha salat til. Jeg kjøper ofte med salat når jeg skal i rekelag, for det er så få som har det, og jeg syns måltidet blir helt ødelagt av å ikke få noe grønt. Så får folk bare syns jeg er sær.


#34

Interference sa for siden:

Godt brød, helst ikke loff.
Majones, Sitron, Ruccola eller rapidsalat, kokt egg (ikke helt hardkokt), avokado moset med rømme, hvitløk, sitron, salt og pepper. Og aioli hvis jeg gidder å lage.


#35

Nessie sa for siden:

Rekekveld i sommer?! :hyper: :nam:

Vi bruker stort sett kun smør, loff, majones, salatblad og sitron vi. Og reker så klart :knegg:


#36

Superior sa for siden:

:nemlig:


#37

SpetakkelRandi sa for siden:

pleier å ha loff, majones, hvitløkssmør, en god salat, sitron til reker.
og en god hvitvin.


#38

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg sier loff så mener jeg alle typer lyst brød, egentlig (selv om det sikkert blir feil). Grovbrød er det beste ellers, men ikke til reker synes jeg.


#39

Interference sa for siden:

Åh jo, speltbrød med solsikkekjerner på er knallgodt med reker. :nam:


#40

Molo sa for siden:

Rosévin er MYE bedre enn hvitvin til reker. :nemlig:


#41

Camomilla sa for siden:

Nå har jeg laget og spist begge dressingene, både Lykken sin og gnuri sin verson.
De var jo kjempegode :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.