Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foreldreportalens beste iskremoppskrifter!

#1

Ru sa for siden:

Vi har fått oss iskrem-maskin, og den må jo testes. Det følger riktignok med et oppskriftshefte, men jeg vet at det er flere her som har maskin eller lager is på "gamle måten".

Del dine oppskrifter, da vel!
:vilha:


#2

Nessie sa for siden:

:hyper:

Jeg skal legge ut den vi laget til bursdagen min. :jupp:


#3

Nessie sa for siden:

Jeg brukte denne grunnoppskriften:

5 dl melk
4 eggeplommer
1 ts maizenamel
100 g sukker

Kok opp melka.
Visp egg, sukker og mel i en bolle til blandingen blir så og si hvit.
Hell den varme melken i eggblandingen mens du rører.
Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp til den tykner litt, ikke kok!

Avkjøl.
Sett i kjøleskap i 12 timer.

La den gå i ismaskina i ca 30 min.

Jeg tilsatte så after eight i biter i slutten av "røretiden" i ismaskina. :nam:
Men man kan jo tilsette alt mulig, både nøtter, sjokolade, banan etc.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenkte å prøve denne en gang:

LAKRIS-IS

5 dl kremfløte
5 eggeplommer
5 ss melis
1 pose lakris-iskremstrø (selges i alle butikker nå, står ved geléen)

Pisk eggeplommer og melis godt, pisk kremfløten stiv. Ha lakrisen i eggedosisen og vend fløten inn i blandingen. Ha i egnet bolle og frys ned, husk å røre ca. hver halvtime til den er helt frossen og la den stå i romtemperatur i 10-15 minutter før den skal spises.

Eller gjør det enkelt og bruk ismaskin.



#6

Benzo sa for siden:

Noen som har laget kokosis?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Oj det må jeg prøve. :sikle: Blande kokosmelk i eggedosis/fløteblandingen da? Og tilsette litt revet kokos? :hmm:


#8

Benzo sa for siden:

Høres ganske godt ut, ja. :nam:


#9

Nessie sa for siden:

Kokos. :skuffet:
Liker det ikke.


#10

Gardenia sa for siden:

mmm...mange spennende oppsrkifter her, må prøves ! :nikker:

Kokkos er sommer for meg , så det hadde sikkert vært suxe`å hatt i iskrem !


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg har en italiensk kokebok som Poden og jeg driver og prøver ut is-oppskrifter fra. Begge de vi har laget så langt har vært veldig, veldig gode. Her er den første vi prøvde:

Italiensk sjokoladeis (semifreddo)

5 dl kremfløte
140 g sukker
60 g kakaopulver
4 egg, skilt
3 ss brandy (jeg brukte kaffe, som er noe mer barnevennlig)
3 ss melis
[150 g grovhakkede hasselnøtter droppet jeg]

Kok opp knapt 2 dl av fløten. Bland eggeplommer, sukker og kakao i en bolle og hell den varme fløten over. Bland godt, hell tilbake i kasserollen, og varm opp til nesten kokepunktet under omrøring. Avkjøl i 30 min.

Pisk resten av fløten til krem med melisen. Bland kremen og sjokoladesausen. Stivpisk eggehvitene og vend dem i. [Ha i hasselnøttene.] Ha i ismaskinen (eller hell i form og frys i minst ett døgn). I vår maskin blir den bare sånn halvfrossen, så den må helles/skrapes over i form og fryses ordentlig etterpå.


#12

Skilpadda sa for siden:

Og her er den andre, som var nesten enda bedre:

Italiensk sitronis (gelato)

5 eggeplommer
110 g sukker
5 dl melk
2 ss revet sitronskall (av bortimot 3 sitroner)
1,8 dl sitronsaft (igjen, av bortimot 3 sitroner)
3 ss kremfløte

Pisk eggeplommene og halvparten av sukkeret til tykk, lys eggedosis. Kok opp melken med sitronskallet og resten av sukkeret, hell dette over eggedosisen og rør sammen. Hell eggeblandingen tilbake i kasserollen og kok opp under stadig omrøring til den tykner - ikke la den koke på ordentlig.

Sil eggeblandingen over i en bolle, ha i sitronsaft og fløte og avkjøl over is. Kjør i ismaskin eller frys i fryseboks (rør i så fall i isen hver halvtime under innfrysingen for å bryte opp iskrystallene).


#13

Nessie sa for siden:

:hyper:


#14

Nessie sa for siden:

Jeg testet denne i går. :jupp:
For meg ble den for "tung" på en måte. Litt for mye sjokolade/kakaosmak, og litt for mektig. :nemlig:
Da tror jeg at den basisoppskrifta jeg hadde over her passer meg litt bedre. :vetikke:


#15

Skilpadda sa for siden:

Den er mektig, ja. Vi er veldig glade i veldig mørk sjokolade, både Poden og jeg. Men den er kanskje best sammen med noe friskere - jordbær og krem, for eksempel. Eller sitronis.


#16

Che sa for siden:

Finnes det noe som heter grunnoppskrift på italiens is, mon tro? madly in love


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.