Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Småpoteter med olje og krydder, hvordan lager man det?

#1

lavendely sa for siden:

Hvordan lager man til slike småpoteter med olje og krydder?

Det er jo kjempe godt!


#2

Canisa sa for siden:

Man legger de i en ildfast form, heller litt olje over og krydrer med det krydderet man vil bruke. Deretter putter man formen i ovnen på ca. 180 grader og venter til potetene er møre (det kommer an på størrelse og type) før man koser deg. :nam:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Masse maldonsalt også, det røkte er knallgodt.


#4

Canisa sa for siden:

:jupp:

Vi bruker stort sett bare maldonsalt når vi lager saltbakte poteter til tapasen. En sjelden gang har vi ferske krydderurter på også.


#5

lavendely sa for siden:

Hvilke krydder anbefaler dere?

Og...hvis man skal servere dette kaldt, koker man bare potetene og vender inn olje og krydder? Eller?


#6

Malama sa for siden:

Tror jeg ville laget dem som beskrevet likevel, og latt bli kalde.

Ovnsstekt smaker annerledes enn kokt.


#7

Fadese sa for siden:

Hvis du tenker som en potetsalat, så koker jeg potetene og lar dem bli litt avkjølt. Så lager jeg en dressing ved å blande røre ut litt salt i (rødvins)eddik, rører inn en eggeplomme og visper inn litt og litt olivenolje (på samme måte som når du lager majones). Jeg bruker forholdet 1:3 med eddik og olje. Hvor mye avhenger selvsagt av hvor mye poteter du har. Tilsetter pepper til slutt, og vender blandingen inn i potetene. Jeg har brukt både gressløk, timian og basilikum som krydder, men kun én i gangen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.