Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg lage sjokoladekake med eggerstatning?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Det skal arrangeres barnebursdag her, og en gjest er allergisk mot egg. Jeg pleier å lage Soaked Chocolate Cake, men den inneholder egg. Kan jeg bruke eggerstatning? Blir kaken like god? Eller bør jeg heller gå for en oppskrift som ikke inneholder egg i utgangspunktet?


#2

Esme sa for siden:

Mannen min er jo eggeallergiker og jeg har funnet ut at det er bedre å gå for oppskrifter som ikke har egg i seg i utgangspunktet. Vi bruker denne sjokoladekaken:

5 dl sukker
2-3 ss kakao
1 ss natron
8dl kefir
8 dl hvetemel
150 gr smør (smeltet)

Alt dette røres sammen, stekes i langpanne, eller 3/4 oppskrift for springform 28 cm, 180 grader i ca 1 time, litt mindre om man ønsker den "fuktig"

[color=#000000][/color]


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Ah, tusen takk. Da utgår eggerstatningen.



#5

Dragen sa for siden:

Hvis du vil lage kake fra pose, er Møllerens kakemiks, kilospose, fri for både egg og melk.



#7

Left sa for siden:

Vi er ikke intolerante overfor egg noen av oss, men denne lager vi allikevel, kun fordi den er så g o d :nam:


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Esme, du skriver den skal stekes i en time. Gjelder det kun i springform, eller også hvis den er i langpanne? Blir den veldig lav i langpanne, slik at jeg bør lage litt ekstra røre?


#9

Esme sa for siden:

Det gjelder også i langpanne ja, sånn som er like stor som en bakeplate. Da blir den ca 4 cm høy eller noe slikt, litt avhengig av hvor heldig man blir med den.


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Tusen takk! :neie: Og takk for bildet av toget også.


#11

Karamell sa for siden:

Jeg pleier å lage den med kefir og natron. Laget den senset i dag for lillebror skal ha barnebursdag i morgen og storebroren tåler ikke egg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.