Det skal arrangeres barnebursdag her, og en gjest er allergisk mot egg. Jeg pleier å lage Soaked Chocolate Cake, men den inneholder egg. Kan jeg bruke eggerstatning? Blir kaken like god? Eller bør jeg heller gå for en oppskrift som ikke inneholder egg i utgangspunktet?
Mannen min er jo eggeallergiker og jeg har funnet ut at det er bedre å gå for oppskrifter som ikke har egg i seg i utgangspunktet. Vi bruker denne sjokoladekaken:
5 dl sukker
2-3 ss kakao
1 ss natron
8dl kefir
8 dl hvetemel
150 gr smør (smeltet)
Alt dette røres sammen, stekes i langpanne, eller 3/4 oppskrift for springform 28 cm, 180 grader i ca 1 time, litt mindre om man ønsker den "fuktig"
Esme, du skriver den skal stekes i en time. Gjelder det kun i springform, eller også hvis den er i langpanne? Blir den veldig lav i langpanne, slik at jeg bør lage litt ekstra røre?
Det gjelder også i langpanne ja, sånn som er like stor som en bakeplate. Da blir den ca 4 cm høy eller noe slikt, litt avhengig av hvor heldig man blir med den.