Har en 1,5åring som plutselig nekter å spise brød og knekkebrød. Han var veldig glad i det før, men nå er det full stopp. har prøvd mange typer pålegg, men det skrapes bare av og brødet blir liggende igjen.
Jeg har begynt å gi han grøt igjen, men tror han vil bli ganske fort lei det også hvis han får det 3 ganger om dagen.
Har dere noen forslag til hva jeg kan gi istede for brød?
Han liker ikke egg, omelett osv. han spiser yoghurt, men med en gang det kommer havregryn i kommer den i retur igjen.
Grove tacolefser med grønnsaker og kjøtt/skinke eller laks i brukes ofte istedetfor brød her i huset !
Ellers kan du kanskje prøve å "skjule" havregryn i vaffler eller lapper , med mulighet for å lage både søt og salt røre.(til pålegg)
I sånne perioder gir jeg rett og slett bare pålegg. Brød ser jeg på stort sett som vomfyll (samt praktisk og økonomisk). Men nå liker begge mine egg da, så de spiser MYE egg hver dag, heldigvis. Men du kan jo kjøpe inn makrell i tomat (begge mine spiser det rent, rett ut av boksen, sunt og godt!), godt kjøttpålegg, ost og sånt, og lage "koldtbord-tallerken" til ham? Jeg gjør ofte det, danderer pålegg, agurk, tomat og paprika og sånt på tallerkenen og de storkoser seg.
hva med kald pasta til lunsj, med skinke og friske grønnsaker.
Noe lett til frokost og havregrøt til kvelds..
Min er litt matlei nå for tiden og vil ikke ha skiver. da går det ofte i kald pasta penne, med kyllingbiter og agurk, maiskolbe og havregrøt med rosiner +++
JEg tenker også at både frukt og grønnsaker, ostebiter, pasta etc kan være gode alternativer til brød.
(Vi har hatt en periode hvor storebror har hatt pasta, tomat, agurk, babybelost og frukt i matboksen sin - nå er han tilbake på knekkebrødkjøret igjen)
Takk for mange tips. Nå har det seg sånn at lillegutt tydeligvis er en kresen fyr, for han liker hverken pasta eller ost. Grønnsaker går kun hvis det er most inn i annen mat, frukt går i små mengder og tomat, agurk og paprika går rett på gulvet.
Har funnet en frokostblanding (usukret) han spiser tørr. Og så blir det hjemmelaget blomkål og brokkolisuppe til lunsj i dag. Men det er jo ikke hver dag jeg har anledning til å lage sånn mat.
Liker han hjemmelagde karbonader/kjøttkaker der du kan mose inn feks. revet løk, brokkoli, gulrot osv? Da kan han jo spise sånne rett i hånda, det gjør mine. Jeg pleier å lage en haug og ha i fryseren. Og har du prøvd å gi makrell i tomat rett fra boksen? Mine elsker det, og det er jo veldig lettvint, spesielt med de små porsjonsboksene. 2-åringens faste lunsj før var alltid 2 sånne bokser med skje, samt litt frukt og grønt ved siden av.
Knerten vår har også plutselig fått litt avsmak når det gjelder brød. Knekkebrød går til en viss grad. Så for tiden spiser han uhorvelige mengder med fiskekaker både til frokost og kveldsmat. Jeg har ikke tenkt så mye over hvorvidt det er sunt for ham eller ikke. Han spiser nemlig ikke grønnsaker eller frukt, så når han nekter brød også blir utvalget svært tynt.
Makrell i tomat på brødskiva har vært sånn passe, men det kan jo ha vært brødet også. Så jeg skal kjøpe noen bokser etterpå og prøve. Han er gla i mat med mye smak og da burde makrell i tomat være midt i blinken. Fiskekaker har han aldri smakt siden mannen ikke spiser det, men det kan vi prøve. Hjemmelagde karbonader liker han også. Og både det og fiskekaker er lett å servere hvis vi er borte eller på tur.
Når jeg lager pizzadeig, tar jeg bare halvparten av melet sammalt hvete finmalt, og halvparten vanlig hvetemel. Når det er finmalt merkes det nesten ikke at det er grovere deig, for melet er jo ikke i større biter liksom.