rajraj sa for siden:
I dag fant jeg opp en suppe og den var helt fantastisk nydelig om jeg får si det selv. :stolt:
Du trenger - til fire gode suppeskåler:
1 pakke bacon, skjært i små strimler
cirka 10 store champignon, delt i to og deretter i tynne skiver
kantarell, grovhakket - jeg brukte ½ pose a 250g (frosne, kjøpt på Rema)
2-3 selleristenger, finhakket
creme fraiche (jeg brukte lettvarianten)
1 liter hønsebuljong (evt. grønnsaks-, oksebuljong eller kraft)
Salt, pepper, paprika, timian, lime
- mel og smør til jevning
Stek baconet i en rommelig kjele med god bunn. Når det er sprøtt tar du det ut med en hullsleiv slik at fettet er igjen i kjelen. Sett baconet til side. Ha champignon, selleri og kantarell i baconfettet og stek det godt et par minutter. Hvis det er blitt lite fett, tar du oppi ekstra smør, slik at det får surret ordentlig. Krydre godt med pepper og paprikapulver. Så tar du i en stor spiseskje med hvetmel og rører godt. Fres det skikkelig i kjelen, og skrap godt fra bunnen, slik at alt baconfettet og krydderet blander seg ordentlig. Tilsett buljong/kraft og kok opp. Krydre med fersk timian*, litt mer salt dersom baconfettet ikke ga nok, mer pepper og saften av ½ lime. Så tilsetter du ½ beger creme fraiche og lar det småputre med i noen minutter. Voila!
- Server med bacon strødd på toppen og ferske rundstykker til.
Eeeeeller gjør som meg og bruk baconet i Skilpaddas oste- og baconmuffinsoppskrift fra google (krediteres de som krediteres bør :knegg: Jeg har forresten modifisert oppskriften ørlite granne):
FROKOSTMUFFINS MED OST OG BACON (12 stk.)
3,5 dl hvetemel
1 dl havregryn
2,5 dl revet ost
1 pk bacon, sprøstekt
1 ss sukker
1 klype salt
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 egg
2,5 dl melk
½ dl matolje
krydder, for eksempel paprika, timian, pepper
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, bland de våte i en annen og rør raskt sammen. Ha røren i muffinsformer og stek på 210 grader i 15-20 minutter, til en tannpirker stukket i midten kommer tørr ut. Avkjøl noen minutter, og server dem varme.
*Ang timian: Du kan pille bladene av fire-fem stilker og finhakke dem. Hvis du, som meg, synes det er litt kjedelig pirkete kan du surre dem sammen med en liten hyssingstump, kakke de litt med bunnen av en liten kjele, slik at smaken frigjøres, og ha dem oppi suppa. Fiskes opp før servering.