Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg lage ferdig kaken i dag?

#1

Kirsebær sa for siden:

Ikke le av meg. Jeg er ikke et kjøkkenmenneske. Jeg verken baker eller kokkelerer så veldig til vanlig. :flau:

Men jeg baker altså noe så avansert som en langpannesjokoladekake, og skal ha sånn sjokoladesmørkrem oppå. Kan jeg ordne kremen og ta den på i dag? Bør jeg vente med kremen til i morgen? Den skal serveres i barnebursdag til Poden i morgen etter barnehagen. Poden blir 5. :stolt:


#2

Myrsnipa sa for siden:

Det er lurt å vente med kremen til kaken er ORDENTLIG kald. Hilsen hun som alltid ødelegger pga utålmodighet.
Så..om du kan...gjerne kake i dag, krem i morgen. :)


#3

Kanina sa for siden:

Selvfølgelig kan du lage den i dag!! :tullerdu: Mener du at du i alle år har trodd at andre foreldre står opp grytidlig, ikke bare for å servere vidunderbarnet bursdagsfrokost og gaver på senga, men også for å montere eventuelle barnehagekaker?!
Smør på kremen, du, og se om du får plass til den i kjøleskapet.


#4

Kirsebær sa for siden:

Myrsnipa: Jeg har fått med meg at jeg bør vente til kaken er helt, helt kald. Jeg har nemlig forsøkt et lignende stunt før. Med varm kake. :not so good:

Kanina: Jeg så for meg at det ikke var noe stress for andre foreldre å "slenge sammen en kake og fikse noe smørkrem". For det høres ut som om det er det som skjer. Jeg må lese oppskrift, finne fram ting, dobbeltsjekke at ting blir riktig og sånn, så det tar litt lengre tid. :knegg:


#5

Kirsebær sa for siden:

Takk for svar begge to. :kos:


#6

gnuri sa for siden:

Kaka blir bedre dersom du lager kremen i dag, for da tørker den ikke så ut til i morra.


#7

Kirsebær sa for siden:

Gnuri: Det var et svar jeg likte. Steker kaka nå, og tar på kremen før jeg legger meg. Kaken må da ha blitt kald til da?`

Pleier dere å dynke sjokoladekaken med noe? Eller får den bare bli som den blir?


#8

Lykken sa for siden:

Pleier ikke å dynke den. Men har du tenkt på hvordan du oppbevarer den til i morgen? Vanligvis har jeg en pose, folie eller noe over så det ikke blir kjøleskapsmak, og det kan fort "dette ned" på kaka og ødelegge utseendet på kremen...
Ellers har jeg et par ekstremt lette oppskrifter på sjokoladekake hvis du har behov for å skryte på deg hjemmelagd fra bunn. :D


#9

Karamell sa for siden:

Jeg hadde 5-åsdag i dag og laget hele kaken ferdig i går. Oppbevarte den i kjøleskap. Muffinsene ble laget i dag for de holder seg ikke så godt synes jeg.


#10

Karamell sa for siden:

Dynker ikke sjokokake. Laget en variant med kefir og natron, uten egg da storebroren har eggeintoleranse.


#11

Kirsebær sa for siden:

Jeg har med egg og kefir. Skal bli god og saftig da, håper jeg. :nemlig:

Lykke: Ikke gi meg noen oppskrift. Jeg bare overser den likevel. :knegg:

Egentlig burde denne tråden sammenlignes med de der kakearkitektene som fra tid til annen legger ut tråder her.

Jeg føler meg veldig kakeblond. :stolt:


#12

Honda sa for siden:

Jeg lager bestandig kake dagen før OG har på krem/glasur dagen før for da trekker glasuren inn i kaken litt og den blir godt og myk og NAM


#13

Stikka sa for siden:

Jeg lager den ferdig med smørkrem. Har oppbevart den i stekeovnen over natten når ikke det er plass i kjøleskapet.


#14

Kirsebær sa for siden:

Jeg har plass i kjøleskapet. Bør jeg ha den der da, eller er det best å ha den ute/i ovnen?


#15

Honda sa for siden:

Jeg har den bestandig i kjøleskapet når den er blitt helt kald.
Så tar jeg den ut en god stund før servering så den ikke er iskald

Før hadde jeg den i boden(der vi bodde før) og der var det litt varmener en kjøleskap men kaldere en rom temp.


#16

Kirsebær sa for siden:

Takker for svar og råd alle sammen. :)


#17

Señora sa for siden:

Jeg laget kaka to dager før barneselskapet og det gikk kjempefint.

(Toro Langpannekake, med Toro glasur :flaumentravel: )


#18

Kirsebær sa for siden:

:klemme på busy: Så godt at det ikke bare er jeg som ikke er kakearkitekt.


#19

rajraj sa for siden:

Jeg har i lengre tid hatt veldig lyst på langpannekake, og vurderte sterkt å kjøpe og lage ne til lørdagsgodt i helgen. Det er så godt, altså!

Hva er kjøleskapssmak? :gruble:


#20

Kirsebær sa for siden:

Mitt kjøleskap er godt oppdratt og avgir ikke smak. :nemlig:


#21

Veronal sa for siden:

Jeg pleier å hive en del kanel i røren til disse langpannesjokoladekakemiksene (ender alltid opp med det pga. intolerante gjester) og gjestene pleier å spørre om oppskriften. :overlegen: Vi lager dagen før og plasserer i kjøleskapet etter pynting uten å dekke til.


#22

rajraj sa for siden:

Kanel er generelt et undervurdert krydder i Norge. Ja til mer kanel! :protest:


#23

Señora sa for siden:

Kanel er notert.

Grattis med poden, er det dag i morgen altså? Eller senere, vi hadde bursdagsgutt på søndag som var.


#24

Kirsebær sa for siden:

Kanel smaker for mye. :nemlig:


#25

Marit K sa for siden:

Noen kaker blir bedre av å bli laget ferdig en dag eller to før de skal spises. Som om man klarer å vente med å hive seg over en ferdiglaget kake liksom. :knegg:


#26

Kirsebær sa for siden:

Dagen er i morgen :) Vi skal ha birsdag i en gymsal og virkelig la ungene herje fra seg. :hyper:


#27

Señora sa for siden:

Høres ut som en gøy bursdag. Mini var på Metro lekeland i dag i bursdag til en tidligere nabogutt. Han var utslitt da han kom hjem og sovnet før hodet traff puta. Bonus x 2 for meg, først fri i nesten to timer, deretter tidligkveld uten noe mas.


#28

Smoothie sa for siden:

Jeg bruker å lage sjokoladekake fra bunn av som er veldig god. Men jeg smører på sjokoladeglasuren mens kaken ennå er varm, og det blir perfekt resultat. Men glasuren er laget av smeltet smør, med melis, kakao, vaniljesukker, litt kaffe og ett egg i, og er ennå lunken mens jeg smører den på den varme/lunkne kaken.
Har fått mye skryt for den. :)


#29

rajraj sa for siden:

Ikke hvis du har lite nok! Har du for eksempel prøvd å koke opp 1 liter kirsebær, 1 dl sukker og en teskje kanel og ha over vaniljeis mens det ennå er lunkent? :dåne:


#30

Albertine sa for siden:

Du hadde da en fabelaktig kake i fjor, hadde du ikke?


#31

Kirsebær sa for siden:

I fjor hadde jeg fabelaktig kake! :nemlig: Men den hadde jeg jo bestilt fra en kakearkitekt. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.