Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Tomatene har begynt å bli røde

#1

Stikka sa for siden:

Endelig har tomatene begynt å bli røde. Fikk en ferdigsak med noen tomater på for en snau måned siden og den har virkelig bare "sprutet" ut flere små grønne tomater. Noen har vokst seg ganske store også, selv om de egentlig skal være cherrytomater. Rødfargen har latt vente på seg men i dag så har et par begynt å rødme skikkelig. :jippi: Noen flere varme dager nå, så blir det tomater fra verandaen til middagen.


#2

Mei sa for siden:

WOW! Stilig!

Her klarte mannen og naboen å knekke en av mine tomatbusker. La meg si det sånn, de er ikke tilgitt enda.

Den som står igjen har tre grønne tomater og en haug blomster. Erfaringsmessig blir de ikke røde før til høsten hos meg. Jeg husker nemlig aldri å så dem inne i januar.


#3

Stikka sa for siden:

Jeg har aldri hatt tomater, eller noe annet enn urter for den sags skyld. Så gøy at det blir resultater. Har tre planter på andre siden av huset. Også kjøpt ferdig, men kun som grønne stilker uten blomster og nesten ikke blader. De har også vokst enormt og to av dem har små grønne tomater og den tredje har akkurat produsert blomst. Så mulighet for mye tomater her. Den store på verandaen har sikkert (måtte ut og telle nå) snaut 100 tomater. :D

Og paprikaplanten min blomstrer med flere blomster, men agurkplantene skjer det lite med.


#4

Palmen sa for siden:

Wow! Jeg har fått en tomatplante av glitter (:hjerter:) som blomstrer nå. Kjøpte også en tomatplante for noen uker siden som blomstrer. Er spent på hvordan det vil gå med de utover de neste ukene nå!


#5

Obelix sa for siden:

Mine har vært store og grønne lenge nå, så i går tok jeg av de to største i håp om at de sakl solmodnes uten å henge på planta.


#6

Mei sa for siden:

De blir mye bedre om man lar de henge på planten altså. Modning borte fra planten er bare en kriseløsning om de er treige og ikke blir røde før frosten kommer.

Tålmodighet! :nemlig:


#7

Obelix sa for siden:

Tolmodighet ja :sparke:

Men de tar ikke næringen fra de andre tomatene som forsøker å vokse seg store da?


#8

Mei sa for siden:

I såfall er det vel bedre med litt færre gode tomater, en en drøss med mindre smak? :dulte:

Det er lang tid igjen av tomatsesongen enda, ingen jeg kjenner (bortsett fra Stikka med en bolet plante) pleier å ha modne tomater før tidlig høst.


#9

Obelix sa for siden:

Jo, det er sant.
Får la de neste henge da.


#10

Tallulah sa for siden:

Heldiggris! Jeg har så vidt fått kart på en av mine. Den står inne, og jeg bør nok flytte den ut snart.


#11

Stikka sa for siden:

Det ser ihvertfall ikke slik ut på min lille plante. Det bare fortsetter å komme tomater. De store som rødmer nå har jo hengt store og grønne et par uker allerede. Sommeren har jo såvidt begynt så du må nok være litt mer tålmodig ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.