Tallulah sa for siden:
Ja, hva er det? Er det vanskelig å lage? Tidkrevende? Hvordan farger jeg det? Er det godt i det hele tatt?
Jeg skal nemlig lage denne kaken, og lurer på om det er bedre å lage et sånn lokk, i stedet for å farge smørkremen.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Ja, hva er det? Er det vanskelig å lage? Tidkrevende? Hvordan farger jeg det? Er det godt i det hele tatt?
Jeg skal nemlig lage denne kaken, og lurer på om det er bedre å lage et sånn lokk, i stedet for å farge smørkremen.
Señora sa for siden:
marshmallowfondant?
Ru sa for siden:
MMF, altså Marshmallow fondant du tenker på?
Det er vel Fibi som er god på det her inne?
Inagh sa for siden:
Ha'kke peiling - men kul kake!
Tallulah sa for siden:
Sikkert marshmallowfondant. Er det mye mer sukker i den, enn i smørkrem mon tro?
Ru sa for siden:
MMF:
200 gram Marshmallows
2 ss vann
2 ss matfett
ca. 500 gram melis
Smørkrem (vilkårlig googlet oppskrift)
100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Hvit smørkrem
50 g mykt margarin
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk
Marhsmallows er jo ikke akkurat sukkerfri, så jeg tror vi trygt kan konkludere med at det er mer sukker. Men også mye bedre smak. Smørkrem smaker jo ikke godt.
Interference sa for siden:
200 gram marshmellows
2 ss vann
2 ss matfett
ca 500 gr melis
Ha vann og marshmallows i en stor bolle og sett det i mikroen ca 1.5 - 2 min til det puffer opp.
Ta det ut og ha matfettet (og farge hvis man ønsker det) og rør godt .
Ha i melisen litt av gangen og rør godt.
hell det ut på et bakeunderlag og kna/elt inn resten av melisen og den er ferdig til bruk.
Denne mengden passer til en normalt stor kake og litt blomster
:værsågod:
Tallulah sa for siden:
Takk for oppskrift! Jeg har ikke mikro, kan jeg lage den uten?
Interference sa for siden:
Du kan helt sikkert lage på vanlig koketopp og. Men det tar nok litt lengre tid.
Tallulah sa for siden:
Jeg har en oppskrift påhjemmelaget marshmallows, tror dere det går an å bruke den, også bare blande det andre greiene oppi, mens den fremdeles er myk?
Niobe sa for siden:
Du kan smelte marshmallowsene i gryte. Svak varme. MMF er mye lettere å jobbe med enn marsipan.
Tallulah sa for siden:
Hvor lang tid i forveien kan jeg lage MMF?
Fibi sa for siden:
MMF. :love: Jeg elsker å jobbe med MMF. Mye lettere enn marsipan, og jeg synes den ser mye finere ut på kaka. Og den er lettere å farge.
Fibi sa for siden:
MMF holder seg i flere måneder om det er tett innpakket i plast i kjøleskap. :jupp:
Tallulah sa for siden:
Det taler jo veldig for da. Hvor tynt kan man lage det?
m^2 sa for siden:
Ellers klarer du å lage den kaken der med marsipanlokk også, hvis du er mer komfortabel med det :jupp: Kjøp f.eks marsipan hos PALS i Oslo, så får du idiotsikker overtrekksmarsipan (jeg er som du kanskje husker fullstendig HÅPLØS ift marispanlokk, men får det til med PALS marsipan. Også har jeg fått det til én gang med Landlord marsipan fra Rema). Du får også marsipan som allerede er farget der.
Men det er gøy å lage sånne kaker uansett da!!
Dixie Diner sa for siden:
Hadde det bare smakt like godt som marsipan. Irriterende, det er jo totalt uspiselig (for andre enn barn). Men det er kult å se på, det er det.
Hvordan er det med sånn hvit sukkermasse, smaker det litt bedre og er like bra å jobbe med?
Nessie sa for siden:
Så spennende! :hyper:
Jeg lurer på om jeg må teste å lage ei kake med sånn lokk en gang jeg og.
Kul kake da! :D
Nessie sa for siden:
Åh.
:sukk:
Smaker det ikke godt?! :leppe:
Dixie Diner sa for siden:
Det smaker høgg.
m^2 sa for siden:
ehm , marshmellows og sukker i blanding? Temmelig, temmelig søtt... men så herlig å jobbe med da!
Dixie Diner sa for siden:
Bare man sørger for å ha en skikkelig god kake under, så er det jo enkelt å bare pelle av MMFen. Den er jo i grunnen bare til pynt uansett.
Tallulah sa for siden:
Fnis, jeg er ganske god med marsipanlokk, men syns ikke det smaker noe godt. Det er kjempegøy å lage, og da faren min giftet seg lagde en venninne og jeg bryllupskaken, 15 år gamle. En helt perfekt kake, som vi ikke likte noen av ingrediensene i. :humre: Ikke sukkerbrød, ikke hermetisert frukt, ikke krem og ikke marsipan.
Nessie sa for siden:
Men, grillet marshmellows smaker jo godt det?! :snurt:
Esme sa for siden:
MMF er veldig søtt ja, men man kan, om man lager den litt seig, kjevle den råtynn altså. Det blir pent og glatt likevel om man legger et tynt lag med glasur/frosting over hele kaken. Da legger MMF-en seg pent inntil veggene også og alle hjørner.
Jeg brukte MMF på den togkaken som jeg viste frem i kaffebloggen, ja.
Morella sa for siden:
Denne lagde jeg med MMF. Som nevnt over, ganske klissete å holde på med, men jeg ble fornøyd med resultatet.

Fibi sa for siden:
Dette er også MMF. Den kan kjevles nesten papirtynt, og er litt stretchy i konsistensen slik at den er lettere å få glatt på kaken. Jeg brukte et glass med glatt flate under og "strøk" med. De sorte strekene er også MMF som jeg har rullet til tynne pølser, og figuren er skåret ut i hvit mmf bit for bit, og deretter puslet sammen. Det tar en kveld, men er egentlig kosearbeid. :jupp:
Mira sa for siden:
Jeg syns det er veldig godt. :nam:
Flubby sa for siden:
Jeg gidder ikke kna MMF selv, jeg bare slenger smeltet marshmallow og melis kjøkkenmaskina, og lar eltekroken gjøre jobben. Smør bare bollen og kroken godt inn med kokos matfett.
Fibi sa for siden:
Eller formfettspray. :nemlig: Evt. rapsolje.
Che sa for siden:
bake kake - kosearbeid...hm....
Tallulah sa for siden:
Når dere skriver "matfett", er det noe spesielt som heter det, eller kan jeg f.eks. bruke cocosa?
Fibi sa for siden:
Jeg har brukt rapsolje, men tror man kan bruke Flott og den typen også. Men med rapsolje så slipper man å smelte og styre.
m^2 sa for siden:
er ikke hele poenget at matfett stivner da? Eller? Det gjør jo ikke rapsolje :gruble: Men det gjør jo til gjengjeld cocosa, så det "ligner" jo sånn sett mer på matfett.
Det er noe som heter matfett ja, Glitter. Ser sånn ut:

Tallulah sa for siden:
Da prøver jeg cocosa tror jeg. Jeg har ikke lyst til å kjøpe en sånn matfettpakke bare for å bruke et par spiseskjeer.
Stellebord sa for siden:
Cocosa blir jo flytende i (tilnærmet) romtemperatur, blir det ikke?
Stellebord sa for siden:
Forøvrig tror jeg du kan kjøpe slik MMF ferdig flere steder. Panduro har et kg for en hundrings, eller noe slikt.
m^2 sa for siden:
Nope, ikke den vi har hjemme hvertfall.
Tallulah sa for siden:
Hm, det var en godt tips! Vi er temmelig busy denne uken, så alt som gjør det lettere er en velsignelse. Er den laget på samme vis? Uten masse kjipe tilsetningstoffer?
Stellebord sa for siden:
Da så!
Jeg trodde den ble flytende på ca 24 grader, og de stedene i landet det er sommer tenkte jeg det kunne bli litt problematisk. Men hvis det ikke er tilfelle, er det jo flott.
m^2 sa for siden:
:humre: da er vel det et sikkert tegn på at sommeren ikke er kommet til oss
Tallulah sa for siden:
Hvis man også kan bruke rapsolje, så gjør det kanskje ikke noe om den blir flytende? :vetikke:
Stellebord sa for siden:
Nei, altså, jeg har aldri lagd MMF så jeg vet ikke hvorfor jeg henger i tråden. :o
Jeg har prøvd å smelte marshmallows i en kasserolle, og ut fra den erfaringen ville jeg ha kjøpt ferdig.
Kunne ikke finne det på nettsidene til Panduro, men i katalogen heter det "sukker og figur masse", så det er litt vanskelig å søke på det.
Tallulah sa for siden:
Jeg ringte nettopp til Panduro, og de ante ikke hva det var. Men da spurte jeg etter marshmallowfondant. Jeg fant dekor- og figurmasse, det er altså helt det samme?
Stellebord sa for siden:
Jeg tror det. I vårkatalogen er det bilde av en slik kake, og ved siden av er det dekormasse, og i teksten står det at den kan dekke en kake, eller noe slikt. Har ikke katalogen for hånden.
Esme sa for siden:
Glitter: De har hatt det på cacas, rett ved egertorgets T-banestasjon. Husker ikke om det er øvre eller nedre slottsgate, men i krysset mellom en av slottsgatene og tollbugata. Går an å ringe dem og spørre, de har hjemmeside på nettet [url]www.cacas.no[/url]
Tallulah sa for siden:
Jeg kjenner til cacasbutikken. Jeg skal ringe de også, takk for tips!
Tallulah sa for siden:
Fondantoppdatering: Panduro hadde, men denne blir knaskehard. Men godt å vite, for den er sikkert perfekt til å lage sukkerhodeskaller av til Day of The Dead.
Cacasbutikken hadde også, den holdt seg myk, men er ikke laget på marshmallows. Jeg gikk for denne uansett.
Neste gang skal jeg lage selv. :nemlig:
Babe sa for siden:
Jeg synes MMF smaker godt, jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.