Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillspyd, gode tips?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Hva ha på? og event hvilken marinade bruker du?


#2

Tangerine sa for siden:

Ha på ananas. :)


#3

ItsOnlyMe sa for siden:

Å... Har ikke ananas, kanskje mannen må kjøpe da...
Dette har jeg i kjøleskapet som er mulig til spyd: paprika, sqash, løk, små tomater, kyllingfileer, bacon, gullerot, champinjong.

Har vitløksmarinade og ravigotte...

Kanskje jeg bare skal mikse vilt rett og slett ;)


#4

ItsOnlyMe sa for siden:

Skal jeg ha marinade bare på kjøttet? eller hele spydet? eller annen på kjøttet enn på resten....?


#5

Malama sa for siden:

Jeg marinerer ikke, jeg har på olje med krydder i.

Jeg lager uvanlige grillspyd, jeg har ikke grønnsaker på. Jeg synes nemlig grønnsakene blir svidd om de skal sitte på til kjøttet er ferdig, så jeg har rene kjøttspyd, og grønnsaker grilles separat. (dog, personlig foretrekker jeg tomatene mine kalde, og lager heller en kald salat til meg. Men mannen får grillede grønnsaker)

Dagens hadde biffkjøtt, kylling og svinefilet. Et med diverse pølser (ikke stekt like lenge som de andre for å unngå å svi dem, men knerten ville helst ha pølser) og altså grønnsaker (sopp, løk og paprika, det er det han ville ha) grillet for seg selv.


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Sånn gjør jeg og, jeg har ikke biff sammen med svin og kylling heller, for jeg liker biffen litt rå. Blandede grillspyd blir ikke bra, syns jeg.


#7

Malama sa for siden:

Jeg liker normalt sett også biffen litt rå, men for tiden er det bare gjennomstekt kjøtt som gjelder...


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jojo, det er det jo for meg og, men tenker jo generelt. Og jeg steker fortsatt biffen mindre enn kyllingen. den trenger ikke være mer enn 65 grader i midten, toxo dør ved 62 komma et-eller-annet.


#9

Majsa sa for siden:

Min favoritt denne sommeren:

Kyllingspidd med sesam og honning
Legg grillspidd av tre i bløt. Pensle små biter kyllingfilet med en blanding av sesamolje, vanlig olje (f.eks. raps - halvparten av hver), litt flytende honning, sesamfrø og skrelt, finhakket ingefær. Beregn ca. 4-5 spidd pr. pers.
Serveres med:

Bulgursalat (tabouleh)

  • 4-6 pers.
    3 dl. bulgur
    1 stor bunt bladpersille
    10-15 friske mynteblader
    1/2 agurk
    3 tomater
    2 rødløk
    saften av 1 sitron
    4-5 ss. olivenolje
    salt og pepper

Legg bulguren i vann i ca. 30 min. Hakk persillen og skjær myntebladene i grove strimler. Skjær agurk og tomat i små terninger, og skrell og finhakk rødløken. Hell av det vannet som bulguren ikke har trukket til seg. Klem kornene så de blir passe fuktige. Ha bulguren i en bolle med alt det hakkede. Drypp over en blanding av presset sitron og olivenolje og bland alt godt. Smak til med salt og pepper, og pynt med ekstra mynte og små svarte oliven.

(fra Kjærlighet, oliven og timian)


#10

ItsOnlyMe sa for siden:

Neste gang skal jeg marinere hele. Også ha bare bacon skiver ilag med grønsakene. Event også lage egne kjøttspid. Men dem ble gode idag også, bare ikke helt som jeg tenkte ;) Grønsakene ble selvf. fortere stekte enn kjøttet, så ble litt ujevnt i dag.. selv om jeg hadde tynne kjøttbiter! erfaring rikerer


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.