Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frossent kjøtt på overtid

#1

ullmor sa for siden:

Flere av dere finner dette spørsmålet direkte sjuskete og ekkelt, men for dere som er av det tøffere slaget: Tør jeg tilberede kjøtt som har vært frossent i 5 1/2 år? Til og med jeg er skeptisk, hva mener dere?


#2

Zulu sa for siden:

5 1/2 år? Niks. :niks:

Og jo fetere kjøtt, jo kortere holdbarhet, men det vet du kanskje?


#3

Frantzen sa for siden:

Jeg er veldig slækk på mat og holdbarhet, men selv jeg hadde ikke brukt det der. :yikes:


#4

ullmor sa for siden:

Det har vært oppbevart stabilt hele tiden. :lover:


#5

Maryan sa for siden:

Nope.


#6

ullmor sa for siden:

Hahaha.. tenkte meg det!


#7

Zulu sa for siden:

Av og til dukker det opp pakker med dypfryst kjøtt
fra bunnen av en og annen fryser – kjøtt som har ligget
langt over det som er anbefalt oppbevaringstid. På
Opplysningskontoret for kjøtt får vi ofte spørsmål om det er
farlig å spise dette kjøttet. Svaret er at kjøttet kan spises,
men det er liten sannsynlighet for at det har beholdt god
spisekvalitet. Hvorfor, har vi skrevet litt om tidligere.
Kjøtt som har vært fryst og tint flere ganger vil selvsagt
også få en redusert spisekvalitet.
Bedervet kjøtt vil alltid avgi en slik lukt at det slett
ikke frister å smake på det en gang!

(www.mat.no/vedlegg/48992_Ungdomstrinnet_Kapittel%204.pdf)

Neppe farlig (i så tilfelle lukter du det), men neppe godt.


#8

ullmor sa for siden:

Akkurat, var noe sånt jeg husker fra tidligere.


#9

oslo78 sa for siden:

Spiste en 7 år gammel reinsdyrstek i helga. Smakte utmerket! Pølser / kjøttdeig / laks / annen fet mat hadde derimot vært uaktuelt!


#10

Millen sa for siden:

5 år = niks


#11

Malama sa for siden:

Selv jeg kaster før 5 år...


#12

liefje sa for siden:

Aldri i verden om jeg hadde tenkt tanken en gang. :kvalm:


#13

Gardenia sa for siden:

Jeg hadde nok selv ikke turt , men så er jeg kanskej en av de mest kresne og pysete på holdbarhet på mat....


#14

liefje sa for siden:

[quote] Holdbarhet kjøtt i fryser
Listen er basert førsteklasses kjøtt, en innfrysningstemperatur fryser på -25°C eller kaldere samt temperatur fryser minst -18°C.
Innmat = 3 mnd maks lagringstid i fryser.
Kjøttdeig = 4 mnd maks lagringstid i fryser.
Lammekjøtt = 12 mnd maks lagringstid i fryser.
Medisterdeig = 3 mnd maks lagringstid i fryser.
Pølser = 6 mnd maks lagringstid i fryser.
Storfekjøtt = 12 mnd maks lagringstid i fryser.
Svinekjøtt (fett) = 3 mnd maks lagringstid i fryser.
Svinekjøtt (magert) = 6 mnd maks lagringstid i fryser.
[/quote]
Kilde: kunnskapsbasen.com/heleinnlegget.asp?il=114&kt=18&ukt=55


#15

United sa for siden:

Kommer an på hva slags kjøtt og om det har ligget urørt på bunnen eller vært utsatt for plussgrader og ny frysermat som er varm.


#16

United sa for siden:

Er det ingen av dere som har spist hos en sparsommelig bestemor, eller? Hva tror dere at dere fikk servert? Og hvor mange ganger ble det frosset ned? :knegg:


#17

Pegasus sa for siden:

Nei, fem år er i drøyeste laget selv for meg.


#18

mina sa for siden:

"Jegeren vår", dvs han som har skutt hjort for oss, sier at han mye heller spiser en 5 år gammel hjortesteik enn den som er 1 år eller helt fersk.


#19

ullmor sa for siden:

Er snakk om oksekjøtt.


#20

Turban Smukk sa for siden:

Haha, jeg er utrolig slækk, men fem år er litt lenge. Man blir sikkert ikke dårlig, men jeg antar at det ikke vil smake særlig godt?


#21

Optimist sa for siden:

Om det er viltkjøtt så er det en liten mulighet for at jeg kunne spist det. Oksekjøtt hadde jeg ikke tatt sjansen på.


#22

Juste sa for siden:

Så lenge det ikke lukter vondt så kan det brukes. Spørmålet er jo om det smaker godt (eller noe i det hele tatt). Jeg kunne nok vært troendes til å bruke det i en gryterett e.l. men ikke som stek.


#23

Ole Brumm sa for siden:

Jeg hadde garantert brukt det som Juste beskriver, hadde muligens prøvestekt en bit for å sjekke om det var spisende først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.